24.11.2024 00:48
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Някой да е карал в Bournemouth, UK  (Прочетена 3583 пъти)
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« -: 04.08.2012 00:53 »

В това градче ще съм заклещен около месец и много ми се иска да покарам. Като дойдох, веднага попитах къде е wind surf зоната, като бях сигурен, че всички местни едва ли не ходят със сърфовете на работа. Няма такова нещо, гледаха ме като изкопаемо и ми обясняваха, че имали изкуствен риф за сърф, ама нещо се счупил. Към градчето има един квартал който се казва Poole, където има пристанища и т.н., като май там е сърф-зоната и утре ще ходя да я издирвам. Вчера отидох, но беше много късно. Духаше около 10м/с и във водата имаше около 5-6 сърфа, но се оказа, че са местни влизат от един паркинг на брега. Почаках някой от тях да излезе, ама те се бяха заиграли и взех, че си тръгнах.
Иначе ако трябва да обобщя, тук е мястото за сърф:
РЯДКО Е СЛЪНЧЕВО  snow rain storm
ВОДАТА Е ОКОЛО 15 /къде е знака за градуси?/  Brrrr
ТЕМПЕРАТУРАТА СУТРИН Е 12 гр., А НА ОБЯД СЕ КАЧВА ДО 19-АЙЙЙЙЙСЕТ  :Sunny:  :Sunny:  :Sunny:
ЦЕНИТЕ СА ПРЕКРАСНИ, ОСОБЕНО АКО РЕШИШ ДА ПИЕШ БИРА В ПЪБ-А  wall Hmm taz

Ако някой е пребивавал в тази географска ширина или близичко до нея, нека да даде съвет.
Ще докладвам ако не ме хване хипотермия  Drinks

PS Спелчека на сайта ми подчертава думата "хипотремия" и мъдро ми предлага да я заменя с "термохимия" - приемам веднага  :D :liar:

filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #1 -: 04.08.2012 10:46 »

На 20км източно от Bournemouth е Weymouth по пътя за Portland на юг е местото за каране Wink
Има и сърфучилище..
Духа западно..
Пътя и тясната ивица правят от източната страна страхотен паркет,за теб екстра работа :D
А от Западната страна като е силно е уейв Yeee

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
Barborko
Вятърничав

« Отговор #2 -: 04.08.2012 11:53 »

Филев, благодаря за инфото. Тръгвам ...
Ще пия една тъмна бира в Weymouth и за теб  Drinks, пък като се върна, ще почерпя  OK
Barborko
Вятърничав

« Отговор #3 -: 04.08.2012 22:59 »

До Weymouth не стигнах, защото трябваше да чакам автобуса около 1ч, поради което се насочих към Poole, Bournemouth.
Намерих спота, както и училището, от което човек може да вземе оборудването: http://www.poolewindsurfing.co.uk/contact-us/poole-harbour-directions-map/
В сайта на училището има карта. Реално то се намира точно на ръкава, като от едната страна е гладко, а от другата е с вълни около 70-90 см., при вятър 7-9 м/с.
С две думи мястото не е лошо и покарах, като за да влезеш на гладкия спот вървиш със сърфа около 50-70м., защото е плитко и след това ти остава за каране около 250-300м., което не е съвсем достатъчно, но колкото да начешеш крастата става.
В училището са много мили /по английски му/, но оборудването им е под всякаква критика. Първо ме убеждаваха, че на вятър 8м/с със 6-ца и 100л JP ще ми е идеално. После като видяха, че не става работата се опитаха да ми качат 7.5 на 100л. дъска и чак накрая извадиха някакъв Старборд 111л., който беше на възрастта на баба ми и финката му беше отрязана, защото явно им пречи в плитчината  (:-pp)
Водата е около 18 гр. и карах с къс неопрен 2/2мм., като не ми беше студено, но всичко живо кара с гумирани 3/4мм.
Цените са 20 лири на час  wall
За бирата и яденето цени няма да споделям   Censored

Ще продължа със сводката, като посетя другия спот.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #4 -: 06.08.2012 09:28 »

За тия пари трябва да ти дадат последен модел оборудване и само да чакат да излезеш,за да ти дадат нещо алкохолно, високосгряващо, да ти направят масаж и да те питат какво ще вечеряш Yes
Успех с другия спот OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Barborko
Вятърничав

« Отговор #5 -: 06.08.2012 21:18 »

Съни, и аз така си мислех, но то друго се оказа  oops

Относно ходенето до Weymouth:
В неделя тръгнах с идеята, че ще карам сърф на ново място, но се оказах във вихъра на ветроходно състезание, което се радваше на сериозна посещаемост  (:-pp) и освен мен имаше около 15 000 души в Weymouth. За каране на сърф и дума не можеше да става, но пък за това в малкото градче беше един голям празник. Всички пъб-ове бяха пълни, хората се веселяха по улиците, на площадчето имаше едни чичковци, която свиреха як рок, абе въобще фантастична гледка.
Градчето го препоръчвам горещо. Малки улички, уютни кръчмички, обстановка от 18-и век. Старото пристанище е направо магнетично.
За организацията на другарите ингилизяни да не говорим - на всяка крачка полиция, подвижни колички с безплатна вода, лекари, ръководители на пешеходното движение и безброй още позиции. Като реших да се връщам обратно, отидох да автогарата и чудейки се кое табло да погледна, буквално след секунда се явява някакъв младеж с въпроса дали може да ми помогне. Аз му казвам, че може, ама не виждам да разполага с кранче за бира  :D, а той любезно ми отговаря, че неговата роля в цялата олелия е да упътва хората на гарата. За две отрицателно време извади цялото разписание и ме ориентира перфектно за час и място за тръгване на автобуса. Абе, бЕла държава с високи цени.
Ето и три снимки, като качеството е доста кофти, защото са правени с телефон: 

* Weymouth_1.jpg (195.62 KB, 1280x956 - видяно 458 пъти.)

* Weymouth_2.jpg (164.54 KB, 1280x956 - видяно 467 пъти.)

* Weymouth_3.jpg (172.16 KB, 1280x956 - видяно 491 пъти.)
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: