22.11.2024 00:10
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Windsurf Гьокчеада информация за обстановката в Турция?  (Прочетена 1652 пъти)
Steves
Полъх
*
Публикации: 8

« -: 22.05.2017 15:53 »

Привет на всички,

някой дали може да ми даде информация,
относно пътуването до острова. Има ли проблеми
предвид ситуацията в Турция и размириците, които имаше там.
Безопасно ли е придвижването. Ще пътувам за първи път
до там. Двоумя се между Гьокчеада и Лимнос за учене/каране, но не знам каква е ситуацията
и бих се радвал на малко информация.
Извинявам се, ако въпроса не е на правилното място.
Мерси !!!  Drinks
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 22.05.2017 20:58 »

Добре дошъл във форума Steves hi
Няма никакви проблеми с пътуването до Гьокчеада. Границата все още се минава бързо, но с настъпването на лятото, трафика се увеличава, съответно и чакането...
На острова няма и следа от размирици и май никога не е имало. Предизборно има някакви митинги и плакати, но всичко е спокойно. Не знам откъде ще тръгваш, но от София до границата е магистрала и се пътува бързо. Трябва да имаш зелена карта, важаща за Турция и пълномощно (преведено на турски и легализирано), ако колата не е на твое име.
Погледни темата "В Турция да се внимава за" в раздел разговорилня, има доста полезни неща.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« Отговор #2 -: 22.05.2017 21:42 »

Steves, за обстановката не се притеснявай. Там е спокойно. Миналата година, пътувах с децата два дни след опита за преврат, без проблем. Гледай документално да си изряден, за колата, децата...През Капитан Андреево, ако си със сърфове, може да те пратят на рентген. Нищо страшно, просто разтоварваш целия багаж, колата със сърфовете минава на скенера, после товариш обратно и си тръгваш. Губиш час/два. Няма да ти направят проблем за стек/два бира или хладилна чанта с малко продукти. Спазвай ограниченията за скороста, че глобите са сериозни. И Юли ти е писал да прочетеш темата за Турция. Имаш ли възможност, тръгвай, няма от какво да се притесняваш. Поздрави!

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Steves
Полъх
*
Публикации: 8

« Отговор #3 -: 25.05.2017 10:19 »

Здравейте,

благодаря за отговорите и информацията,която ми дадохте  OK.
Вероятно ще се насоча към острова  Yeee .
Поздрави  hip
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: