21.11.2024 21:57
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Wind Tracker app - feedback  (Прочетена 4875 пъти)
Yavor Yordanov
Полъх
*
Публикации: 6

« -: 06.07.2017 10:33 »

Здравейте,

миналото лято изкарах един курс на Арапя по уиндсърф и просто се влюбих в спорта! Толкова много, че реших да си направя собствен приложение за прогноза на вятъра - https://windtracker.co (след като  Windguru и Windfinder ми прецакаха един уикенд ...). Първоначално беше за собствено ползване, но хората почнаха да го ползват и реших да го развия. Екипът вече е от трима души(всичките запалени по кайт и уиндсърф!) и за почти година работа в свободното време, вече имаме 3000 активни потребителя от цял свят. Непрекъснато го подобряваме и добавяме/махаме feature-и. Смея да твърдя, че източникът ни за прогноза е доста добър. Имат собствени модели, но също така ползват NOAA GFS2, JMA, системите на ECMWF и Световната метеорологична организация. Естествено, плащаме не малка сума, за тази прогноза Wink Ще се радвам, ако разгледате апа(към момента е само за Андроид, работим по iPhone версията) и върнете обратна връзка. Благодаря предварително!

PS: Ето едно клипче отпреди 2 седмици на Арапя -
https://www.youtube.com/watch?v=yuDXeedTTDQ Екипировката естествено е от Съни и Юли Wink

Поздрави,
Явор
Yavor Yordanov
Полъх
*

« Отговор #1 -: 06.07.2017 14:29 »

А, да, който иска да пробва премиум версията, нека да ми пиши лично съобщение, за да пратя промо код Smile
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #2 -: 06.07.2017 14:33 »

як клип.
и яко духа на това арапя.
купи ли си ветромер да сверяваш показанията на ап-а на място?

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
Yavor Yordanov
Полъх
*

« Отговор #3 -: 06.07.2017 14:51 »

Благодаря! Поръчал съм го, на път е Smile Ами колко да духа, 4-5 м/с, идеално е за първите стъпки Wink
vmrivanov
Вятърничав
Публикации: 260

« Отговор #4 -: 06.07.2017 20:01 »

Яворе, разгледах ап-а и на мен много ми харесва, това с компасчето е много готино, щото на другите все не доглеждам точно посоката, смяната на цвета също е много добра хрумка. Малко е кофти местото за рекламата, но може би си имаш своите съображения. Вероятно знаеш, но в поривите ти се различава с по-голяма девиация от платеното гуру прогнозата, може пък ти да си по точен, успех! Ако ми пратиш на лични промо код, ще продължа с наблюденията, поздрави Yeee

П.С. На второ четене, още едно проблемче. Не може да дислоцира точно спотовете, защото взима данни от google maps явно и примерно за Шкорпиловци ми дава селото (по пощенски код) , а не брега, а те са на два километра и половина и вятъра никога не е същия, не знам дали приложението взима в предвид и релефа, може и аз да не съм доразбрал!

Windsurf gear: Fanatic Falcon 111l ,Fanatic Newwave 74l
Simmer style icon 4.7, Gaastra Remedy 6.0
Kitesurf gear: RRD Religion 7, RRD Religion 9, RRD Vision 12
Yavor Yordanov
Полъх
*

« Отговор #5 -: 07.07.2017 17:12 »

Благодаря за отговора! Windguru винаги дават повече вятър като прогноза, вероятно това е причината. Като пристигне ветромера, ще направя точни измервания и ще сравня.

Код ти пращам веднага, като ти мине периода, ще ти дам пак Smile

Интересното е, че тази седмица ти си вторият, който ни съобщава за такъв проблем. Истината е, че може да направиш по-добро търсене(примерно по някакво място на плажа). За разлика от другите приложения, ние работим с неограничен брой спотове и дори може да си запазиш улицата на квартала Smile Друг е въпросът дали прогнозата ще е различна от тази на населеното място, за съжаление това зависи от много фактори. Но вече работим по този въпрос и ще добавим функционалност да си избираш място директно от картата. Вероятно до няколко дни ще е live, моля те върни ми обратна връзка дали ти харесва или не.
vmrivanov
Вятърничав
Публикации: 260

« Отговор #6 -: 09.07.2017 20:15 »

Да, разбира се ще ти пратя впечатления на лични, като си поиграя Smile

Windsurf gear: Fanatic Falcon 111l ,Fanatic Newwave 74l
Simmer style icon 4.7, Gaastra Remedy 6.0
Kitesurf gear: RRD Religion 7, RRD Religion 9, RRD Vision 12
martin_sz
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #7 -: 10.07.2017 11:18 »

предложение:
може би уеб приложение би било също полезно, да разцъкваме през лаптопа или през телефони за които няма App Smile
Yavor Yordanov
Полъх
*

« Отговор #8 -: 11.07.2017 10:59 »

Новото търсене по карта е налично. Вече може да се настройват координатите ръчно като се плъзга картата. Също така показваме вече цифрата след запетайката за скорост на вятъра, преди закръгляхме. Не е кой знае какво, но може би е по-добре.

Имам въпрос към вас: някои от конкурентите имат карти с wind overlay, доколко ги ползвате и струва ли ви се като нещо важно?
Yavor Yordanov
Полъх
*

« Отговор #9 -: 11.07.2017 11:00 »

предложение:
може би уеб приложение би било също полезно, да разцъкваме през лаптопа или през телефони за които няма App Smile

Това ни е в плановете, въпрос на време е да го пуснем. В момента приоритет ни е iOS апа и след това ще мислим за уеб приложението Smile
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: