01.11.2024 22:32
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: някои ще пътува ли за острова по празниците 5-6.09 до 9.09  (Прочетена 18074 пъти)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #30 -: 05.09.2007 10:54 »

Към тези които са там:
Как е на острова?
Като гледам вятъра уейв спота и дифузора са се разменили  Smile?
При такава посока (юг/югозапад или запад) къде се кара?

При юг-югозапад ако искаш да няма вълна се кара на wave-spot -а, защото на Челик се вдига вълна. При северозиток (нормалното мелтеми през лятото) е обратно.
Въпрос на вкус, както казал Мечо Пух ... Wink

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #31 -: 05.09.2007 13:24 »

Освен на тези 2 spota кара ли се другаде? А разрешено ли е?
Ето тук например видях страхотни плажове - около Угурлутепе.

http://www.panoramio.com/photo/1403655
или
http://www.panoramio.com/photo/2677548
или
http://www.panoramio.com/photo/2833734

Много ми харесаха като места, вятър явно не влиза там ако е СИ.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #32 -: 06.09.2007 22:08 »

Към тези които са там:
Как е на острова?
Като гледам вятъра уейв спота и дифузора са се разменили  Smile?
При такава посока (юг/югозапад или запад) къде се кара?
На острова неделя  и понеделник беше много здрава пукотевица, вторник беше за по-големи платна, сряда юг-югозапад, максимум 12 м/с на поривите и се караше на вълни на дифузора и на гладко на уейв спота, където обаче вятърът е бил много поривист. На югозапад се кара както обяснявам в предишното изречение , а на запад/югозапад,  както беше днес вятърът е почти sideshore и на гладкото прави вълна, малко по-малка отколкото на югозапад.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Ljolko
Полъх
*
Публикации: 16

« Отговор #33 -: 09.09.2007 12:00 »

здравейте, аз съм още начинаещ и не съм карал на острова...Всъщност май ми е и малко рано при положение че тепърва ще се закачам на трапец, но все пак да попитам колко излиза едно каране на острова от финансова гледна точка?? :D  П.П. много ми хареса сайта има много полезно инфо за такива като мен... Поздрави
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #34 -: 09.09.2007 13:41 »

здравейте, аз съм още начинаещ и не съм карал на острова...Всъщност май ми е и малко рано при положение че тепърва ще се закачам на трапец, но все пак да попитам колко излиза едно каране на острова от финансова гледна точка?? :D  П.П. много ми хареса сайта има много полезно инфо за такива като мен... Поздрави
Здравей Ljolko   hi
Имаш 320км от София до К. Андреево и още 250км до Кабатепе. На К.А. има бензиностанция с по-евтино гориво. Ако ти се наложи да зареждаш в Турция - бензина е към 3.3лв/л, газта е към 1.7лв/л. В Гърция горивото е като в БГ. Ако си на палатка плащаш от 3 до 8лв на ден (зависи кой къмпинг избереш), на квартира 25-35лв на стая, хотел 30-150лв на стая. Цената на храната е като в БГ.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #35 -: 09.09.2007 15:44 »

Здравей Ljolko и добре дошъл във форума. Благодаря за добрите думи Yes
Няма значение на какво ниво си, отивайки в Турция ще напреднеш бързо, защото там духа много повече отколкото в БГ, оборудването ти стои риговано и само трябва да влизаш да караш. Можеш да изкараш много евтино, дори можеш да спиш в колата ако решиш или на палтка. Бензина за пътя е най-големия разход. Може да кара почти целогодишно, като на острова се кара на североизток до примерно ноември месец, а като стане студено се кара на югозапад, но не на острова, а на един голям залив на сушата. Ако имаш други въпроси за каквото и да е сме насреща OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: