21.11.2024 23:02
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Достатъчно ли е да се развива пробката на уиндсърф дъската?  (Прочетена 5610 пъти)
Инспектор Стрезов
Духовит
**
Публикации: 100

« -: 22.03.2008 17:41 »

Взех си една хубава дъсчица, но все не мога да се наканя да и взема калъф. Искам да я запазя по-дълго защото ми пасна идеално и няма да я сменям скоро, та въпросът ми е следния:
Може ли и достатъчно ли е през зимата само да развъртам пробката или е задължително да стои в калъф? Ако имате мнения или впечатления по въпроса................ Drinks
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 23.03.2008 10:54 »

Здравей инспекторе,
Пробката трябва да се развива след всяко каране, преди транспортиране и при рязка промяна на температурата (по интрукции от производителите). Аз я отвивам само зимата и мисля, че е достатъчно. Правилното съхраняване на дъската включва и калъф. Калъфа я пази от наранявания (особенно при вадене от входа taz), от температурни разлики (в къщи, на колата, на плажа...), от UV лъчи... При една нова и скъпа дъска е препоръчително да стои възможно най-малко на слънце, а  не винаги има възможност. При по-силен порив (има доста такива случаи) и дъската започва да се търкаля по брега... oops
С две думи и калъф си трябва OK

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Инспектор Стрезов
Духовит
**
Публикации: 100

« Отговор #2 -: 24.03.2008 10:58 »

Благодаря, скоро пак ще се видим Good Luck
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #3 -: 05.08.2009 22:11 »

аз я развивам само ако стои много на слънце, и то не винаги...кой се сеща за такива работи, особено ако има вятър или ако няма вятър и има мацки по плажа  :D или ме чака  Drinks 

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
niki
Полъх
*
Публикации: 11

« Отговор #4 -: 07.08.2009 09:28 »

Сигурен съм, че развиването на пробката е важно. Но също така съм сигурен (от опит), че завиването е значително по-важно.
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #5 -: 07.08.2009 19:48 »

Ще споделя с вас два много важни и полезни трика. Когато отвиете болта, овийте го в найлонче и го напъхайте е жлеба за базата. Така е невъзможно да забравите да го поставите обратнио, преди да влезнете пак във водата а и няма да се чудите къде е.
Дори и на чисто нова дъска, проверявайте дали е на мястото си гуменото уплътнение на болта.(за справки Венци В.)
Аз го развивам само като качвам дъската на самолет.

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: