26.11.2024 02:43
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Freedive spot в България  (Прочетена 3605 пъти)
Simstim
Повей

Публикации: 1

« -: 21.08.2009 10:39 »

Здравейте,
Понеже видях че има много райдъри в този форум и доста голяма част от тях се гмуркат /кога по желание, кога по неволя/, искам да помоля да ме ориентирате за някои подходящи места за freediving. Най-общо ми трябва място с видимост 6-7+ метра, малка вълна, пясъчно дъно, дълбочина 30+ метра или подобна.
Понеже знам че за дъното ще е малко сложно да получа инфо, мога да обясня най-общо каква е зависимоста от /дъно/вятър/вълни за да можем да преценим заедно дали предложеното място е подходящо.
И още един въпрос. Дали ще стане някакъв проблем с някого ако вкарам понтонен плавателен съд на Х километра в морето и го оставя тама за да мога да си правя динамичните тренировки от него.
Благодаря предварително на всички които ще се отзоват и съм готов да отговоря на всякакви въпроси по темата ако на накого му е интересно или иска да опита.

Там където кръвта е синя.....или поне когато не се носим с вятъра.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 21.08.2009 13:25 »

Здравей Simstim и добре дошъл във форума  hi

Не си уточнил за къде става въпрос. Ако говориш за Турция, по цялото им крайбрежие има множество места без вълни и с относително слаб вятър. Водата там е прозрачна и с голяма видимост. В Гърция е същото, но местата с вълни са малко повече. В България има места с училища за гмуркане, но не знам къде има перфектни условия. Донякъде ти върши работа промеждутък от време през  което не духа няколко дни и водата се изчиства. Гледай вятъра да не е с посока от С през целия И, даже и ЮИ. Все пак дори и при тези посоки на вятъра има скътани местенца почти във всеки залив, където вълнението е нищожно.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
ILiyan
Полъх
*
Публикации: 8

« Отговор #2 -: 29.08.2010 21:05 »

Ако питаш за България, търси си скалист бряг. Гледай да се гмуркаш от сутрин до обяд, към 12-13 почват вълните (обикновено) ако си намериш някое по китно заливче може и да няма вълни. Днеска пробвах на Ахтопол, имаше вълни по 3-4м, но в едно заличвче вълните почти не влизаха. Последните години, особено тази ми прави впечатление умножилия се живот под нашите води. Има толкова много вида риба който могат да минат покрай теб, раци, миди, рапани, дори и скариди. На местата в Турция и Гърция който съм се гмуркал за мен бяха грозновати. Едни едри каманаци, няма грам водорасло и е някак си грозно за мен.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: