22.11.2024 21:23
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Пазете Мотористите  (Прочетена 4108 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« -: 05.03.2009 00:17 »

Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон

Не ме видя

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?

Мисли! Погледни два пъти

Rights! Rides! Racing!

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #1 -: 05.03.2009 01:53 »

* lukcheto ще си разбие прасето касичка....ако продължаваш така!!!! Sad

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #2 -: 05.03.2009 20:03 »

Даа, почваме да  --< вече.  Wink

Първото клипче ми хареса най-много.

Остава и самите мотоциклетисти да внимаваме на MAX и да се грижим сами за живота си, пък ако и другите ни пазят повече - още по-добре!

По моите наблюдения, ако мотоциклетиста се движи без да надвишава скоростта по закона и по знаците, и внимава, шансовете му за безпроблемно придвижване се увеличават многократно. Разбира се, това са само пожелания. Когато мотоциклетиста увеличава скоростта, трябва да познава отлично себе си, пътя, да се съобразява с трафика, и да има късмет.

Аз карам мотор от 10 години (и преди 3 часа пак карах  Smile), за щастие не съм имал сериозно падане, дано така да е и занапред. Не мога да си спомня с детайли, но със сигурност мога да кажа, че поне веднъж ми се е случвало мотоциклетист да ме изненада докато карам четириколесно. Говорим за изненада от сорта да си караш в лентата и да бъдеш изпреварен от мотоциклетист, който въобще не си разбрал че те е доближил и има намерение да те изпревари.

Късмет на всички!

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
SHMIT
Буревестник

« Отговор #3 -: 06.03.2009 00:35 »

Лукче, след този пост е по-логично да си купиш кайт отколкото мотор.
Мечока, то идиоти на мотори има колкото искаш (дори повече) Тях и Господ не може да ги опази. При тях почти нищо не зависи от автомобилистите.
Аз говоря за мотористи, които знаят как да се пазят сами, стига да някой да гледа в огледалата за задно виждане преди да предприеме маневра.Да не минават на жълто и червено. Да се оглежда на кръстовището и за мотористи когато е без предимство.
И мене са ме изненадвали идиотите. Тях не може автомобилист да ги предвиди. Но когато един истински моторист кара, той се пази сам. Кара все едно е невидим. Нужно е само малко съдействие и внинание от шофьотите.
А по въпроса за скороста. Напълно си прав. Ще е напълно безопасно ако се кара с разрешената скорост. Проблема при мене е , че моя мотор иска да го ръчкаш. Преди карах чопър и си крузех бавничко, Но сега карам SUZUKI Bandit 650. Като види широка отсечка без автомобили, той си иска 12те хиляди оборота и ускорението от 100к/ч за 3 секунди. Просто нещата не зависят от мене :D

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #4 -: 06.03.2009 10:10 »

Лукче, след този пост е по-логично да си купиш кайт отколкото мотор.

Тц...  Twisted Evil

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #5 -: 06.03.2009 20:11 »

Е, аз от 10 години карам, ама допреди 3 години карах MZ 251, а оттогава Dominator 500. Един път съм карал "пистов" мотор за 1 час - няма такава лудница просто, не може да си се прегърбил, да си се озъбил, да знаеш че има още 4 скорости нагоре, а още на втора летиш, и да караш с 90...вярно е, не става. Веднага след това си се качих на Доминатора и подкарах.... По-неестествено не съм се чувствал никога през живота си: давам аз газ, дааавам газ, редя всички скорости, а имам чувството че си седя на едно място, просто се чудех т`ва дето седя на него мотор ли е, магаре ли е...  Shocked Оттогава не съм се качвал на друг "пистов", щото после ме е яд на моя.  :D

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
SHMIT
Буревестник

« Отговор #6 -: 06.03.2009 22:52 »

Има си чар и в това да си крузиш бавно. И аз преди карах чопър. И сега бих карал, но нещо около 1400 и нагоре Twisted Evil Но са ми доста над бюджета тези машини.

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: