21.11.2024 22:04
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Агелохори (Солун) неделя  (Прочетена 11145 пъти)
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #15 -: 17.01.2011 13:09 »

Мерси Сашо  Drinks
Аз спота съм го намерил в Гуруто, но там маркера е в средата на залива, та затова питам, но щом карат толкова много хора, ще го намеря лесно  Yeee
Sasho Belia
Полъх
*
Публикации: 91

Tel.: +359 887 337 339 Skype: artkom-alek

« Отговор #16 -: 17.01.2011 13:13 »

Селцето вдясно е Агелохори. Там след пристанището (вижда се на картата кея) се кара.

Много крила, Nord Wam 5'10, Naish Global 5'8 и разни други Smile
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #17 -: 17.01.2011 13:25 »

За тук ли някъде говорим?

* untitled.JPG (254.1 KB, 1280x1024 - видяно 515 пъти.)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #18 -: 17.01.2011 13:26 »

Сашо,на твоите снимки спота е направо паркет .И на мене ми казаха,че при по-спокойно време,първите 500м. (до края на вълнолома) са гладки.Вчера обаче не беше така   oops Интересното е,че предния ден вятърат е бил 0м/с. На мене ми беше първо ходене и не знам доколко точно мога да обясня пътя,но горе долу е в следния ред.На разклона за Серес надясно към магистралата за Солун.В самият Солун не се влиза.Има отклонение за летището преди града-табелка с нарисуван самолет и надпис "Македония" (името на летището).Табелката е голяма и няма как да се пропусне.След това се кара само направо (май се пада нещо като околовръстно на Солун-).На последното кръстовище преди летището (има светофар ) се завива наляво и се кара отново само направо,докато не се появи табелка Ангелохори.При нея се завива надясно и пътя излиза право на спота .Пътят е около 5 часа (като километри около 350...).
Трябва да се отбележи,че зоната около вълнолома е строго кайтистка територия -сърфове там не влизат,както и кайтове в сърфистката зона.Спазва се строго  !!

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Sasho Belia
Полъх
*

« Отговор #19 -: 17.01.2011 13:59 »

Еди, точно по този начин и аз пътувах. ДжиПиЕса избира същия път. От нас до Агелохори май бяха към 330 км, но може и да бъркам. Било ви е за първи път, затова сте стигнали по-бавно. Аз с буса стигам за 4 часа относително бързо каране (все пак бус). Казвам го в поддръжка на тезата, че става за еднодневен спот. В Гърция, изключая първите 20-30 км, всичко е магистрала. У нас също пуснаха най-сетне прословутия пътен възел при Перник.
Зоната след вълнолома не е чисто кайтистка територия, просто вълнолома прави в ниското вятърна сянка и затова сърфистите бягат по-надолу. И затова всички се разделят по този начин. Начинаещите кайтисти падат често в сърфистката територия и няма никой изяден Smile
Когато са правени тези снимки не беше и кой знае колко слабо. Крилото, с което карам на снимките е 8-ца. Тоест нещо като 4.7 за среден по тегло сърфист.

P.S. Като не успях да карам, поне си начесахме езиците. Успех на всички. Че има 2-3 спота в близката Гърция, които за 1-2 дневни прогнози си заслужават. Без да броим Александруполис.

Sasho Belia
Полъх
*

« Отговор #20 -: 17.01.2011 14:10 »

Проверих по Google maps - от Слатински Редут Smile до Агелохори са 332 километра.

Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: