Може би си спомняте, че имам известен интерес към фиордите и най-вече към тяхната аеродинамика
Ето защо при първа възможност отидох да ги нагледам и лично да се убедя, че всичко е наред с тях. Нямам никакви научни доказателства, че някоя от теориите ми работи, но наснимах разни неща и ще се радвам да ги споделя тук.
Пътувахме малко повече от седмица - 6 дни на отиване 2 на връщане, като последователността на нощуванията беше Белград, Прага, Колдинг(Дания), Копенхаген (околностите), ферито Копенхаген-Осло, Стокхолм (околностите), нощувка в колата с шофиране на смени и накрая отново Белград. Нямахме никакви резервации и разчитахме основно на GPS-a, което не винаги се оказваше добра идея, но какво пък. На отиване Богданка (гласът на "дяволската машинка" както казваше баба ми) реши да ни прекара през жълтите павета, а в Сърбия ни поведе по някакъв шорткът, където на пътя бяхме само ние и пътните работници. В Белград предложи само един хотел и ние послушно отидохме и спахме там (на връщане също). По-нататък отново Богдана предлагаше хотелите. Два от тях не работеха и тогава поемахме към следващия в списъка и. В градовете картите и бяха доста зле, но предполагам има значение кога последно са ъпдейтвани (баща ми не е кой знае какъв гийк). Поканата за пътуването към мен и Мати дойде от страна на родителите ми, а знаете, че ако някой се има за достатъчно напреднал в духовното си развите, трябва да отиде да изкара 1 седмица с родителите си и пак да си помисли. Е, имаше предизвикателство за всички ни, но изводите си остават за мене. На вас предлагам няколко снимки.