21.11.2024 23:21
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: База  (Прочетена 3116 пъти)
jP_bulgaria
Полъх
*
Публикации: 36

« -: 26.03.2011 11:10 »

Виждам ,че не сме коментирали темата за базата(каре),която е една от най-важните (колко напред да е базата спрямо времето и др..).Мисля че ще от полза на новите сърфисти!

какво му трябва на човек ....
krasen_
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #1 -: 26.03.2011 11:16 »

За вълни брадъре местиш напред.

^crazy windsurfing madafaka^
^blue-eyed girl wanted!^
jP_bulgaria
Полъх
*
Публикации: 36

« Отговор #2 -: 26.03.2011 11:17 »

ами как се мести спрямо скороста на вятара?

какво му трябва на човек ....
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #3 -: 26.03.2011 14:36 »

Мястото на базата, както и почти всички останали настройки НЕ са еднозначни. С местеното напред примерно можеш, както да забавиш скороста, така и да получиш по-голяма стабилност на дъската при чоп. Нормално, като слагаш по-голямо платно, базата се мести напред, ако ще правиш задно салто местиш назад... Просто трябва да избереш приоритета, "всяко действие предизвиква противодействие" :D. Освен всичко останало, начина ти на каране, стойката, размера на дъската, финката и платното също влияят. Може да опиташ при едно каране как се държи дъската с база в средата, после местиш примерно 5см напред, после 5см назад (от средата Smile ). След това по-финно в зависимост от това, къде ти е била по-добре. Другото каране 100% ще е при различни условия, мястото на базата вече може да е на друго място...
Може и да я оставяш винаги на една позиция, но тогава не използваш правилно оборудването.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #4 -: 16.06.2011 11:57 »

Аз явно съм си настроил базата за човки! За яки човки!!!
 :D :D :D
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: