Аз съм категорично против тези лицензи за каране.. сблъсквал съм се 3 пъти с това, все свързано с немци... първият, една германка в гърция ми поиска сертификат, за да рентна. Вторият, един немец колега в работата ми каза че имал сертификат, който си извадил след една сърф-ваканция - въпреки това не знаеше какво е бийч старт и уотър старт и разликата между тях. Третият, колега пак немец от уни-то, ми каза че не можел почти да кара, но 'имал книжка'. Попитах го дали знае кога се дава предимство при каране - и понятие си нямаше. Но ако въведат изискване за книжки някой ден, ще пускт такива хора без грам опит във водата, и ще забраняват на други, които знаят и могат, но не са ходили на някоя немска сърф екскурзия, където тая книжка е сигурно част от цената на някякъв си пакет.. Това е явно някаква бизнес схема, която за щастие не може да се наложи още. Иначе съм рентвал в геемания, където живея, и не са ми искали в случая книжка.
Здравей,
Стана ми интересно, можеш ли да споделиш къде караш в Германия ? И от коя част си ?