Аз съм целогодишно в Лозенец,и се опитвам да се възползвам от това.До толкова се сдухах че си купих маутин борд и сложих платно.Забавата е голяма но асфалта не прощава
.Все пак, мисля че не трябва да правим разделение между каит и сърф,важно е да се чувстваш добре,и най-важното да се възползваш от предимствата!До смяната на спота- от 3г.ходим на Лимнос за по 15 дни септ.и от две лета ходим на гюкче авг.за по седмица.Така че съм наясно!В Лозенец духа бриз като дни и сила толкова колкото и север,за жалост слаб(8/9мс). но вдига голяма вълна. глупаво е да влизаш с голям материал,а с кайт е много по-лесно.
Милене,
Хубаво е да се замислиш върху следните неща:
1.С кайта никак не е толкова лесно-хората които си гледал са с много години зад гърба си кайт и то точно на този не много лесен спот при остатъчен NE - 7,7.5 м/с и вълна
2.Вятъра не е 9 м/с при NE,а по-малко !ако 9 м/с ще е уникалния спот за мен щото с 96л и 6ка ще се разцепваме от кеф
3.Хубаво е да разграничаваш севера като
-NW духа 3,4 пъти в годината и супер поривисто на Лозенец-тогава правилното място е Вромос
-N най-хубавия вятър,мечта..уникално :1:Сайт шор тигела е право навътре..аз съм карал 2 пъти по 2 часа
-NE класическата драма на Лозенец-става само първите часове,когато фронта влиза..после 2,3,4 дни кротва до около 6.5 -7.5 м/с и само щото морето е силно(вълни) ти се струва,че духа-правилното място е Рибката,там е обикновено е 1м/с отгоре опъваш 7.2ка или 8ка и си готов,накарваш се 3 часа и пак в Лозенец
При NE нито един кайтист с нивото,което ще постигнеш за около 5,6 сезона не може да оцелее точно на Лозенец..
А кайта и сърфа няма как да не ги разграничаваш!
На интелигентните спотове по света никога не са заедно,а винаги ги разделят и с право..
И знаеш ли защо-човек който е изключително добър сърфист,кайтист и катамаран(Киски) последния сезон,разминавайки се до острова на Сереко(там на най-тясното,до самия остров),като на майтап закачи с линиите топа на мачтата ми без да иска-следва човка и за малко да си счупя ребрата в гика..
Същото се случва и на паркета на Острова..Кайтовете карат най-високо(до брега) и птиците са им върху сърфовете..И те казват ама и ние имаме право да си джиткаме тук..
Така че да чойс ис йорс :Dкаквото те кефи
Извинявам се ако засягам кайтисти по някакъв начин