22.11.2024 08:53
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Внимавайте с новите карти в Боровец!!!  (Прочетена 6593 пъти)
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« -: 17.12.2013 23:31 »

Здравейте. Получих информация от приятел, карал вече на Боровец. Става въпрос, че там картите за съоръженията са нови. Сезонната карта е със снимка, която не се вижда на самата карта, но при чекирането, наблюдаващия вижда , кой я ползва. Ако не е собственика я конфискуват, а си е досттттааа скъпичка. Същото важи и ако си купите целудневна карта по обяд  от отказал се вече. Същият този Биг, Баш Брадър, наблюдавайки, вижда, че до обяд картата се ползва от чичко с клин от 80те години/ имам си още един такъв/, а после се появява девойка с розово гащеризонче. Следва, спиране на бариерата, картата се кунфискува и голям срам. На мен ми се вижда тъпо и полицейско, камери на всякъде. И ако съм купил карта за деня и се уморя, какво е лошото да я дам на приятел да я ползва, тъй или иначе е платена за деня и за един човек, то е ясно, че двама няма как  да я ползваме едновременно. А иначе цената е над средноевропейската. Така че колеги внимавайте. Някои, ако са карали вече, да споделят за новия сезон. Да има нова тема за сезон 2013/14г. Поздрави на всички, весели празници, много сняг, слънце и много настроение. ski ski :Sunny: :Sunny:

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #1 -: 18.12.2013 17:52 »

Според мен за това може да бъдат осъдени, защото ти си купуваш карта за цял ден, и никъде не е написано че е задължително да се позлзва от 1 лице, и ако е така то би трябвало да ти записват данните, защо ако съм се преоблякъл какво следва ? И е палтено тази карта да се ползва цял ден и какво ще кажат ако им кажа че сетра ми, майка ми или баща ми са я ползвали до обяд?????

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #2 -: 18.12.2013 18:14 »

ЛИФТ КАРТАТА НЕ СЕ ПРЕОТСТЪПВА И СЕ НОСИ НА ВИДИМО МЯСТО. ПРИ ЗЛОУПОТРЕБА  ЛИФТ КАРТАТА ЩЕ БЪДЕ ОТНЕТА БЕЗ КОМПЕНСАЦИЯ. СТОЙНОСТТА НА  ЛИФТ КАРТАТА НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА ПРИ: ЛОШО ВРЕМЕ, ЗАГУБВАНЕ, ПОВРЕЖДАНЕ, БОЛЕСТ, СПИРАНЕ НА  ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО, ДРУГИ ПРИЧИНИ, СТОЯЩИ ВЪН И НЕЗАВИСИМО ОТ "БОРОСПОРТ" АД.

Пише си го и в сайта  taz taz taz taz
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #3 -: 18.12.2013 19:35 »

Абе да им се невиди в тапаците Smile Като съм си платил за цял ден тая карта е валидна цял ден и Аз не я предотстъпвам а я дарявам Smile Ако е дарение дали не става?

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #4 -: 18.12.2013 20:17 »

Таз практика със спирането на картата е ясна от отдавна, но няма как да се осъществи с еднодневните карти, защото те са без снимка и няма как да ви хванат, така че споко. Що се отнася до сезонните, не съветвам никой да си я преотдава. На лифтаджийте са им обявили премия за всяка хваната карта и са много зорки.
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #5 -: 18.12.2013 20:23 »

Aко не ме лъже паметта картите от 3 дни нататък са със снимка   snowboard snowboard
mihailt
Вятърничав

« Отговор #6 -: 19.12.2013 00:07 »

Таз практика със спирането на картата е ясна от отдавна, но няма как да се осъществи с еднодневните карти, защото те са без снимка и няма как да ви хванат, така че споко. Що се отнася до сезонните, не съветвам никой да си я преотдава. На лифтаджийте са им обявили премия за всяка хваната карта и са много зорки.

Ще ми се да си прав. Аз не бих рискувал. Миналите две години, ако объркам някоя от картите /карам с двете си деца и по понятни причини ги държа в моя джоб/, сгреша ли ги, веднага спират бариерата за проверка. Даже са ми искали ученически карти или друг документ, че са под 12г. Както и да е , всички отиваме да се забавляваме и покараме. Дано никои да няма ядове и с това. Между другото, Чепеларе предлага за празниците супер оферти. А аз от там съм най-доволен. Който може да се възползва.
Поздрави и Весели празници. ski ski snowboard snowboard

50г., 72кг., начинаещ
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #7 -: 21.12.2013 01:16 »

"Каква е новата система на картите в Боровец? Когато се закупи карта, човекът, който премине пръв с нея през чекиращото устройство, моментално бива сниман от камера. Това действие се качва в паметта на картата и данните са вече в системата. При всяко следващо минаване през устройството, на екран, разделен на 4 части (за всеки един от подстъпите) при тикет-контрола излиза снимката на въпросния човек и преминаването му в реално време. След препродажбата на картата, естествено на екрана отново излиза снимката на човека, закупил първоначално картата, но реално на монитора тикет-контролът вече вижда и новото лице, притежател на въпросната карта. В този момент вие вече сте влезли и ще се качите на лифта, но от този момент нататък картата вече може да ви бъде блокирана и следващият път вече няма да можете да преминете през чекиращото устройство"

Картите нямат снимка, но вас ви снимат като минавате първия път. Аз не бих рискувал да се занимавам кой-крив кой прав, има ли право да се снима така.   Като направят по гъвкави цени, падне много сняг, има весела компания и други такива простички благини ще се прежалим и за Боровец. До тогава ще се ходи другаде, най-малкото където има сутрешна карта и са по-гостоприемни. И да вземе вече да падне сняг  ski
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #8 -: 21.12.2013 01:23 »

http://www.skidata.com/fileadmin/user_upload/corporate/downloads/products/mountain/operator-services/PhotoCompare-1-1-en.pdf
ето колко сме модерни, а  паркираме в пряспата, в гората..срещу 10лв  wall
mihailt
Вятърничав

« Отговор #9 -: 21.12.2013 23:48 »

Free, много си точен и ясен. Това имах предвид с пускането на темата. С влагането на тези пари/а те са мнооого, за тази ситема/, колко по полезни неща можеше да се направят. Ама, нали сме държава на биг, баш, вип, най- Брадър. Както и да е. Весели празници. Утре подменям ските на децата и на 23/24 сме си на Лалето. Вече работи и изглежда много добре. Честито на тези, които го откриха преди няколко часа.

50г., 72кг., начинаещ
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: