22.11.2024 20:26
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Някой знае ли?  (Прочетена 2727 пъти)
Mefisto
Полъх
*
Публикации: 40

« -: 12.05.2006 08:05 »

Искам да взема дъщеря си която е на 9 години в Турция. Някой знае ли нужни ли са някакви допълнителни документи при разведени родители за там? И ако има трябва ли да са преведени на турски?

Благодаря
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #1 -: 12.05.2006 11:41 »

Цитат на: "Mefisto"
Искам да взема дъщеря си която е на 9 години в Турция. Някой знае ли нужни ли са някакви допълнителни документи при разведени родители за там? И ако има трябва ли да са преведени на турски?

Благодаря

Под допълнителни разбираш друго освен паспорта? По принцип проблемите са само на нашата граница на излизане. Вероятно ще ти трябва нотариално заверена декларация от другия родител (мисля, че няма значение дали сте разведени или не) за това, че е съгласен да изведеш детето зад граница (ако оставиш мейл ще ти пратя една такава примерна). Освен това е хубаво и акта за раждане на детето да носиш - миналата година макар, че бяхме и двамата родители ни искаха и акта за раждане, за да удостоверим, че ние сме родителите. Аз за всеки случай ги имам и двата документа легализирани и преведени на английски. И си носи освен оригиналите и по едно копие на документите - искат да се остави на КППто.
Mefisto
Полъх
*

« Отговор #2 -: 12.05.2006 12:02 »

Благодаря за изчерпателния отговор, беше ми много полезен.
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #3 -: 07.08.2006 15:30 »

Mefisto, сега аз да попитам (за всеки случай) - искаха ли ти преведена на турски декларацията за детето? Да не би случайно да са променили изискванията (така както стана за колите).
Mefisto
Полъх
*

« Отговор #4 -: 07.08.2006 17:31 »

Никакъв документ не ми поискаха.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: