ant_dream
|
|
« Отговор #120 -: 18.01.2007 00:23 » |
|
Мерси за предложението за белмекен, но аз така или иначе няма да мога да дойда(затова несе и записах за курса ) имам изпити и няма кога да уча за тях, ако дойда. и мисля да стане малко по нататък, мен ме хвана яд за първия лавинен курс, ама нещо съм се отплеснал и бях пропуснал датата за записване ( 8-ми демек ). Дали искаш да ми разясниш някой неща. Към изискванията пишеше че е хубаво да имаме поне уред , и е препоръчително сонда и лопата. Сонда имам (импровизирана рейка ) лопата също имам, но уред нямам, казано е че може да се наеме, какви са условията и какво е заплащането . Хах нямам нищо проти в да обсъждам безснежието, някой ден ще намина, само че така и неми стана яснокаде се намира тая бирария , четох в бефса.ком, но така и неразбрах. За лавинния курс по-нататък 100% ще се ява според мен е наложително всеки един да е минал такъв курс . А иначе ако ще идваш на 24 в дом на киното, може там да се видим преди всичкоостанало аз ще бъда там на поредната лекция , както четох ще има някакви нови неща май А за Балевски няма какво да кажа, просто едва ли не бих си продал душата за да имам подобен живот и да съм толкоз всеотдаен в начинанията които правя ПС мерси за поканата и много ще се радвам да покарам с вас.
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #121 -: 25.01.2007 21:36 » |
|
Тааа кой ще ходи да види ко е сняг през уикенда? Аз събота сигурно ще тренирам , ама неделя ще съм свободно каране тааа може да се видим там, който ще ходи да си вдигне ръката. Пак да кажа неси правете експерименти извън пистите Усобенно на М3 преди снеговалежите там падна голяма лавина, доста голяма, а сега със същата основа и тоя но всняг там сигурно ще бъде много опасно, та позлвайте пистите, аз се надявам че ястребците ще стават вече за карне, а дори и Софииско Лале(леде) ще видим.
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #122 -: 26.01.2007 01:13 » |
|
Мда... При тоя вятър, дъжд и положителни температури, на Ястребец най-вероятно няма нищо, което да прилича на основа. Ако утре и в събота се продъни да вали сняг, в неделя може и да понатрупа за каране (ако успеят да обработят, естествено). Малко се съмнявам, обаче.
Аз тази "зима" вече развих здравословен скептицизъм и препочитам да мине неделята с валежната прогноза. Чак тогава евентуално ще се пробвам да открия сезона. Ако някой ме опровергае за състоянието на Ястребец преди неделя, ще го черпя.
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
XCite
Духовит
Публикации: 166
|
|
« Отговор #123 -: 26.01.2007 13:57 » |
|
Ами web камерите показват в момента доста сняг и на Банско и на Боровец. http://cams.bulgariaski.com/Bansko_webcam/Същото казват и хората във форума на banskoski.com Тук е дъжд но в планината сняг. Изглежда условията за каране ще са добри събота и неделя. Май поне единия ден ще отида.
|
|
|
|
JP XCite 150l, Aerotech Phantom 6.2m Sailworks Retro 7.5m Hot Sails Maui 9.0m
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #124 -: 26.01.2007 15:58 » |
|
Аз тази "зима" вече развих здравословен скептицизъм и препочитам да мине неделята с валежната прогноза. Чак тогава евентуално ще се пробвам да открия сезона. Ако някой ме опровергае за състоянието на Ястребец преди неделя, ще го черпя.
Аз също имам такива планове да мине уикенда и другата седмица да караме, защото тази неделя окончателно затваряме стария магазин и дооборудваме новия, за да може вече от понеделник-вторник да работи с пълна сила. Може да се съберем групичка за някой ден или може би някое вечерно Лале?
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #125 -: 26.01.2007 22:34 » |
|
Засега мисля да се пробвам във вторник на Ястребец, но да видим дали ще падне достатъчно сняг. В понеделник ще пиша.
|
|
|
|
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #126 -: 27.01.2007 18:41 » |
|
Ей сегичка се връщам от горе, сняг ами да си кажа честно имаше , но май действително края на ястребците сигурно не е покрит, но кат си тръгнах заваля приличен сняг. Разбирасе неостанах разочарованот Маркуджиците 1 и 2 забава голяма а и доста нов снежец имаше та нему останах длъжен, цял ден трреперих да несе юрне някой към 3-ката , ама малко преди да си тръгна се появиха и такива волтрони(както им викат бефсаджиите) аз им викам Псевдно Бордисти . макар ясно да съмзаявил че е тъпо това от тяхна страна ама хайде . Сняг има до междинна е префектно надолу ме е страх да споделя. Видях да работи ястребеца , но незнам дали е било с хора или просто профилкактика някаква. Немисля че удтре нещо ще работи. Вятъра се усили драстично преди да си тръгнем а и заваля яко сняг
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #127 -: 28.01.2007 21:26 » |
|
Такааааааа... Преди малко видях по телевизията, че Лалето изглежда разкошно. Гледам и в сайта на Боро, че Ястребец 2 и 3 са обработени. Вторникът на ски става все по-реален. Има ли навити да спретнем едно каране? До днес мислех евентуално за Боро, но може и на Лалето - докато снегът още е нов и не се е заледило.
|
|
|
|
|
|
|
XCite
Духовит
|
|
« Отговор #128 -: 28.01.2007 23:05 » |
|
В събота бях на Лалето. Но обстановката не беше идеална - виелица, силен снеговалеж и затруднена видимост. Но то май такова е било и на Боровец, като гледах уеб камерите. Днес бях на Боровец. Прекрасно време. Слънчево почти през целия ден. Сняг колкото искаш. Добре обработени писти, а също и много powder за фрирайдерите. Карах четири часа и половина след обяд. По лифтовете имаше съвсем малко опашки. Кабинковия не работеше заради силния вятър по високото. Беше чудесно. С удоволсвие бих се включил и вторник но съм на работа
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #129 -: 29.01.2007 01:01 » |
|
Супер! Кара ли на Ястребец? Всъщност, как са ските? Не си решил да минаваш на една дъска, нали?
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #130 -: 29.01.2007 12:36 » |
|
Събота сутринта беше перфектното Лале -от 9.30 до 12.30 нон стоп адреналин. Гладка идеално обработена леко мека писта. Нямаше слънце и беше малко топло на мой вкус, но пистата беше перфектна (поне до обяд). Никакви хора сутринта и можеше да се шуска на "мръсма газ" до към 11. Разбрах, че след обяд се усилил вятъра и е завалял сняг, но както се казва - няма нищо по-хубаво от лошото време (по-малко хора на пистата, де...) Странното е, че долу в Овча купел след обяд като се прибирах ме валя як ...... град!!!!
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #131 -: 29.01.2007 12:39 » |
|
Ако прогнозата е верна и завали сняг средата на седмицата, може четвъртък или петък да спретнем едно сутрешно Лале - от 9.30 до 12.30 - няма да има хора и ще бъде мекичко (ако завали де).
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #132 -: 29.01.2007 15:26 » |
|
Ако прогнозата е верна и завали сняг средата на седмицата, може четвъртък или петък да спретнем едно сутрешно Лале - от 9.30 до 12.30 - няма да има хора и ще бъде мекичко (ако завали де). Абе ,Захо някои от нас ходят и на работа по това време.Не е ли по-добре през уикенда на Ястребец?
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #133 -: 29.01.2007 15:30 » |
|
Абе ,Захо някои от нас ходят и на работа по това време.Не е ли по-добре през уикенда на Ястребец? А, бе и аз съмна работа, ама от обяд - така, че не ми е проблем. А за Ястребец събота - защо не?
|
|
|
|
|
|
|
XCite
Духовит
|
|
« Отговор #134 -: 30.01.2007 00:54 » |
|
Като усещане, Венелине, ските надминаха очакванията ми. Дори возенето на лифта сред покритата със сняг гора е истинска приказка. Нямам търпение кога ще е следващия път. "Наркотик" от класа , чистия въздух и движението ще ми държат влага поне няколко дни преди да ме погълне отново задушливо седящата среда на офиса. Дъска засега не - имам предостатъчно да уча в ските, а и те по ми допадат като зимен спорт. Имам да черпя Shmit защото той избира първите ми ски. Ястребец и въобще червените писти засега ги избягвам. В събота на Витоша само Лалето работеше и трябваше ща не ща да се пробвам на него, но само с едно каране преди това зад гърба, усилията ми бяха съсредоточени преди всичко в оцеляването и в овладяване техниката на паданията Та засега съм карам предимно на по-леки терени, където усвоявам основите, чувствам се комфортно и паданията са изключение. Надявам се, уча бързо особенно с помощта на видео филмчета, но не могат да се прескачат етапи. Може би ще взема и някой и друг урок, за да се уверя че вървя по правилния път. Надявам се някоя събота или неделя да спретнем каране на ски, защото през седмицата работя здраво и не мога да си позволя отсъствия.
|
|
|
|
|
|
|
|