22.11.2024 01:02
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сняг , какво ще кажете  (Прочетена 108180 пъти)
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #135 -: 30.01.2007 14:37 »

Най-лесния начин да се научих е да престанеш да се страхуваш от наклона, а и най-вече
да неказваш нито веднъж думата падане, да си помисляш"ще падна" или каквото и да било
от сорта с "падане" в него Wink.

Аз отлитам сега на нощно а за 4-тък дават го вятър несе знае дали кабинат ще работи,но
лале 99% тъй че може действително....хмм неможе 4-тък от 9  до 12 имам как се казваше
хмм а да ИЗПИТ, както казват по филмите "мУмкъ мУ" ех ама нощно може в четвъртък аз си
мисля утре дневно ? а за събота аз съм си на Боро май Smile така или иначе, тренировки Sad
амамога да се пооткъсна за малко да покарам с вас Smile

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #136 -: 30.01.2007 17:45 »

....... Ястребец и въобще червените писти засега ги избягвам

Ястребец 3 не е по-труден от Лалето. И там както на Лалето има само една по-стръмна част, но е доста къса - така, че нямя да имаш проблеми на Ястребец.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #137 -: 30.01.2007 22:17 »

Аз мисля, че все пак е най-добре да се запишеш на едно съботно-неделно училище ,защото там ще те научат най-правилно. А после сам ще отработваш всичко научено. Но ще градиш върху правилна основа. Знам какво е да се научиш грешно и после пак всичко отначало, само че първо трябва да изкореняваш грешните навици.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
XCite
Духовит
**
Публикации: 166

« Отговор #138 -: 31.01.2007 20:19 »

Ще пробвам училище в даден момент, но досега тъй като нямаше сняг нямаше и училище. А и да си призная имам известни резерви към училището. Бях на Боровец и видях как ги обучават. Страхувам се, че там ще умра от скука. Трябва да ида направо средно ниво. Имам чудесни обучаващи филмчета, където всичко е показано и обяснено страхотно. Оттам насетне се иска просто известна практика и чувство към ските. Без необходимата практика, човек не може да научи добре нещата и да ги прилага при по-големи склонове. Така е и в сърфа.
Що се отнася до страха, ами мисля че почти липсва, просто не умея да контролирам ските при по-големи наклони. Засилвам се бързо и се налага да спирам с най-различки първични способи като падане например.Smile А освен това по пистата има много хора и те ме разсейват допълнително защото внимавам да не се сблъскам с някой. Навръщане с лифта до мен се оказа инструктор по ски (какъв късмет). Успокои ме, че поне ще се науча да падам и ще си спестя скучната част от обучението, другото трябвало да се коригира по-късно. Не съм убеден, че е така, т.е. мисля че човек може да се научи правилно и сам, стига да има от къде да гледа, да чувства ските и да знае какво прави и защо го прави. 
Така че ми трябва практика и техника. Което не означава, че няма да взема уроци.

JP XCite 150l,
Aerotech Phantom 6.2m
Sailworks Retro 7.5m
Hot Sails Maui 9.0m
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #139 -: 01.02.2007 00:21 »

Xcite, прав си по принцип, но в самообучението е добре чат пат да има и някой който да те види отстрани и да ти каже за някои грешки за които не подозираш. Става и със видео запис на карането ти, който да анализираш в последствие. Но с учител си е по-лесно. Wink

Sunny
Администратор

« Отговор #140 -: 01.02.2007 12:15 »

Ще пробвам училище в даден момент, но досега тъй като нямаше сняг нямаше и училище. А и да си призная имам известни резерви към училището. Бях на Боровец и видях как ги обучават. Страхувам се, че там ще умра от скука. Трябва да ида направо средно ниво. Имам чудесни обучаващи филмчета, където всичко е показано и обяснено страхотно. Оттам насетне се иска просто известна практика и чувство към ските. Без необходимата практика, човек не може да научи добре нещата и да ги прилага при по-големи склонове. Така е и в сърфа.
Що се отнася до страха, ами мисля че почти липсва, просто не умея да контролирам ските при по-големи наклони. Засилвам се бързо и се налага да спирам с най-различки първични способи като падане например.Smile А освен това по пистата има много хора и те ме разсейват допълнително защото внимавам да не се сблъскам с някой. Навръщане с лифта до мен се оказа инструктор по ски (какъв късмет). Успокои ме, че поне ще се науча да падам и ще си спестя скучната част от обучението, другото трябвало да се коригира по-късно. Не съм убеден, че е така, т.е. мисля че човек може да се научи правилно и сам, стига да има от къде да гледа, да чувства ските и да знае какво прави и защо го прави. 
Така че ми трябва практика и техника. Което не означава, че няма да взема уроци.
Ами честно казано аз съм много против хората които сега се учат да карат да отиват по-сериозни наклони. Това се случва най-добре когато човек знае основите и може да контролира ските, иначе си е опасно, а и страшно за самия човек .Много хора така съм видяла, които са се отказали от  ските, защото веднага са ги пуснали на малко по-стръмно. Според мен скучния период може да е преодолее като вземеш ски учител за нялко часа да се занимава само с теб. В скучните часове ти привикваш със ските и се научаваш как да правиш нещата правилно. Или поне да има някой с теб, който да може да ти обясни какви грешки правиш или какво още трябва да направиш, за да стане по-добре.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
XCite
Духовит
**
Публикации: 166

« Отговор #141 -: 01.02.2007 14:13 »

Sunny, напълно съм съгласен с теб. Това се и опитвам да направя карайки по зелени писти. Това за мен не е скука а удоволствие. Карането на лалето беше по-скоро изключение. Наоколо нищо друго не работеше и реших да се пробвам. Но в училищата например отделят часове за да стигнат хората до рало. Докато обучават единия, другите стоят и гледат. Това е скука, която искам да избегна. Учител за 2-3 часа май е най-доброто. Ще го пробвам скоро.

JP XCite 150l,
Aerotech Phantom 6.2m
Sailworks Retro 7.5m
Hot Sails Maui 9.0m
ant_dream
Буревестник

« Отговор #142 -: 03.02.2007 03:07 »

Лале онази вечер беше много зле Sad тамънсе зарадвах и пак се вледени,
амавремето е виновно и че непада сняг, ама и траковете им са глупави
имат само един с фреза да разбива твърдата коричка , грррр дано след
като вече са под опеката на Тюлен АД да им теглят един курс по"работа
с трак" Confused

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

ant_dream
Буревестник

« Отговор #143 -: 11.02.2007 14:33 »

Здравейте,
Аз съм Мравката ако сте ме забравили Wink :D,
Връщам се от едноседмичен престой на Банско със спане на Предела. Да ви кажа прекарах симного хубаво. Първи ден
Красота слънчице твърдичка томба неминаванулей, красота. Приятели бол, хора малко. Тралала и се накарах като за Световно
Втори ден вче заоблачи Sad ама това непопречи на хубаво каране по Томбичка шлем и плато е разбирасе и улея над Томба.
Разбира се само се нагледах на Чашите без да си помислям да минавам от там . Една англичанка се загледа по мен даже.
Чувствам се горд понеже тя небеше от дебелите Англичанки. Трети ден Пада се четвъртък Sad глезенчето ми се попрецака от
изорана и необработена Томба незнайно защо небеше хубаво обработена, а и вече имаше бол  камани навсякаде. И отидохме да
погледаме състезанието и да подкрепим моя отбор с който неможах да тренирам защото, незнам защо просто някак си ме беше срам
да отдиа с тях да тренирам и да ходя да спя другаде, ама ко да се прави е и на състезанието неможах да отида да се състезавам
ама конкуренцията беше много голяма с тоя Иван бух Smile е само гледах. Беше забавно да крещиме отстрани а и Сани направо си направи
гавричка със всички. Е жана нещо и се накара Smile ама ко да се прави и Виктор и тегли конско как може сама да си оправя дъските.
Бух как се беше пребила Sad някакви ужасяващи истории за падане с над 100км/ч Sad. Ама ги размаза :D втори състезателен ден. Сани пак си
направи гавра а и личния ми приятел Косето Евтимов стана републикански за неговата възраст а му беше втори ден на слалум. Сани
и Виктор го поздравиха Wink гъзар. И на втория състезателен ден несе караше много имаше адски много киша бабуни а и петък имаше и хора
та лежарно каране. В събота карах със една съотборничка голяма мацка Wink една мъгла едно студено един вятър абе предпоставки за
лошо каране и разбира се точно преди да отиде да хапне в Козела на платото отще в началото падна и осука коляно много лошо Sad та
свличахме с нея. А тя и в двата състезателни дена стана първа в нейната група и тя си направи голяма гавра ех тази Вики Smile. Тя Жана
затова нени дава да караме преди състезания и заради ваксите и заради бабуните по пистите Confused И неделя се прибрахме. Ей сегичка точно
Зент ми се разсърди че несъм карал с него ама покрай толкоз много момичета как да караш с него Smile Wink Ще го преживееш Иване от другата седмица
ще ходим на нощно лаленце да покараме с теб Smile. А да сега следва цяла семдица тренировки на Боро ма ще видим кой дни ще отидем.
Та ако има някой натам тея дни да драсне два реда.
Е това е от мен , не е нужно да го четете ама аз отдавна несъм писал та да се отчета Wink

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #144 -: 14.02.2007 19:05 »

Нямало зима, а .... Нямало сняг, а.....
Дне по сведения на Спас на Витоша има около 60см нов сняг!
 magic magic magic magic magic magic Още, още ........
 taz taz taz

И честит Трифон Зарезан - отрежете се както си трябва довечера, пък след това може да отрежете и нещо друго .... пардон

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #145 -: 14.02.2007 20:45 »

Zaho не само на Витоша има нов сняг, snow   явно добре се справяте със зарезанските магий. \0// \0// snow snow snow Drinks Drinks tequilla OK
Sunny
Администратор

« Отговор #146 -: 15.02.2007 12:25 »

а не видях, че тук е писано за снега. Айде да ходим събота някъде да караме. Има ли желаещи за Боровец или Лалето?

Woody
Полъх
*
Публикации: 80

« Отговор #147 -: 15.02.2007 12:43 »

Айде да изчакаме Захо да каже дали става на Лалето, че ми казах преди няколко дни било много зле.

The ultimate ride
ant_dream
Буревестник

« Отговор #148 -: 16.02.2007 17:49 »

Хайде верно да отидем вече нанякаде доса хора ! може лале може Заек който също работи може и Боровец !
Да покараме заедно малко. Аз сега се връшам от 3-иднбевно наблюсвнив на Дъбниците. Положението е
рибарско Smile

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #149 -: 16.02.2007 18:31 »

Айде да изчакаме Захо да каже дали става на Лалето, че ми казах преди няколко дни било много зле.

Ами виж в секцията "ЛАЛЕ сутрин ...." - описал съм вчерашното каране.
Навсякъде е навалял нов сняг около 60см.
Така, че утре мисля рано - рано да се изнеса към Ястребец.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »   Най-горе
Печат
Отиди в: