21.11.2024 17:20
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: dee участва в ОС на БФВ  (Прочетена 1489 пъти)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« -: 25.03.2018 19:56 »

Не знам защо пиша за себе си в 3-то лице, но в края на зимата много неща са до някъде разбираеми...
Иначе: възможно е напоследък да изглежда сякаш най-вълнуващото в живота ми е как духнало от морето, когато съм била забравила горната дрешка на детето, но...ето на! Изпратиха ме на Общото Събрание на БФВ и то като делегат. Всъщност не знам дали сте забелязали, но в нашия клуб отдавна цари матриархат Smile, а този път изтърваха цели три от нас и така превърнахме участието си в събранието в женско нашествие.
Очаквах, че пътуването ще е забавно, но не бях сигурна в това, след като се събудихме с натрупал сняг. Пътната обстановка през първия час беше гадничка – изпреварихме снегорините. По-навътре в провинцията (опа!) се пооправи. Съботна София ни посрещна спокойна и приветлива и късмет че беше така, че ние бургазлии се стресираме и от малко.
Опасявах се, че на събранието ще е скучно и отделно от това, че ще се чувствам неуместно. Е скучно съвсем не беше, за другото – с изключение на няколко по-объркващи епизода, не беше толкоз зле! Не мислете, че съм се обърквала, защото съм руса. Просто тия събрания са си сложна материя, ок?
И така. Не съм сигурна, че е коректно да пиша подробности за самите обсъждани проблеми, нито, че искам. Не че трябва да има нещо конфиденциално в такива мероприятия. Напротив. Но сякаш не е тук мястото.
Обаче, аз нали за всяко нещо имам мнение и поне по няколко теории. Ще си позволя да напиша нещо много общо. Толкова общо, че никой да не може да го оспори Smile.
Струва ми се, имам вътрешното чувство, че в БВФ се е случило нещо, което се случва в цял свят – не задължително по новините. Случва се благодарение на съвременните технологии и бързината и ефективността на комуникациите и се свързва с подривния ефект, който имат последните върху традиционни, сложни структури – най-вече икономически, но също и политически (компании, бизнеси, пазари, правителства). М/у другото подривен или disruptive на английски вече има и позитивно значение. Това навремето го е осъзнал Сократ, но 2.5 хилядолетия по-късно, вече е достояние и на икономистите  Smile. То е ясно, съвременните технологии правят възможни някои сериозни промени, като избягват или заобикалят стари правила и регулации, създават шорткъти и нови възможности. Някои ще кажат: дрън дрън ярина! И все пак: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2015/04/03/2506024_te_sa_tuk_za_da_promeniat_vsichko/ 
Всичко се случва съпроводено от сътресения, но аз не искам да  твърдя, че цялостта на БФВ е застрашена. ОК - може и до някъде да е застрашена, но само ако БФВ спре да се променя (в правилната посока). Защото светът неизбежно се променя и някои тенденции засягат и нас лично.   
Колко е нахално да твърдя подобни високопарни работи, след едно единствено събрание! Но аз си ги мисля. Пък който не ги харесва - ми да не чете! Drinks

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 26.03.2018 02:06 »

Ставаш за политик, много изписа и нищо не каза :D
Утре няма да остане и помен от снега в София...

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #2 -: 26.03.2018 10:23 »

Аре се'а ще се обиждаме!  :D

RRD Freestyle Wave 90