Vancho laifa
|
|
« Отговор #30 -: 12.07.2010 11:41 » |
|
Цените за каравани в момента са следните: Хотела - 20$ за каравана Чилик - 25 ТЛ за каравана Шен - 7.5 ТЛ за човек, 7.5 ТЛ за ток, 5 ТЛ за дете Пусула - 5 ТЛ за човек, 0 за ток, 0 за дете
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
ILiyan
Полъх
Публикации: 8
|
|
« Отговор #31 -: 26.07.2010 12:53 » |
|
Здравейте, имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете. За пръв път ще ходя на острова, и ме интересуват някои неща. В много мнениея пишеше че условията не са добри, та ме интерсува има ли интернет на острова?
Все още нямам оборудване но планувам да си купя, поне дъска - казаха ми че с платната които ще карам в БГ там няма да мога. Чуденето е основно дали да си копувам оборудване или да си карам под наем. Някакви ориентировъчни цени може ли да ми кажете за наемането на оборудване. Само на платна, на цели комплект, отстъпки за седмица и такива подробности.
Как стоят нещатата с кражите на острова? В смисъл мога ли да си нося спокоийно компютър, ДСЛР фотоапарат и други техники?
Благодаря.
|
|
|
|
|
|
|
Vasil
Полъх
Публикации: 40
|
|
« Отговор #32 -: 26.07.2010 15:55 » |
|
Относно сигурността , аз също имах някакви притеснения но това което ми направи впечатление че хората там си имат доверие, това което ми казаха в последсвтие е че кражби на острова не се случват - поне досега - и ако това се случи ще е от някои приходящи. В крайна сметка аз лично се чуствах сигурен и първоначалните ми притеснения се изпариха , въпреки това все малко внимание не би било излишно особено сега когато предполагам има доста хора Приятно изкарване !
|
|
|
|
|
|
|
BBI
Полъх
Публикации: 67
|
|
« Отговор #33 -: 26.07.2010 21:13 » |
|
В момента Ешелек е пълен до горе. Турците които прииждат спят в колите по ден два, чакайки да се освободи квартирата. Всичко е с резервации по телефона. На 11 Август им започват постите, така че сезона в турските села ще свърши на 10 Август.
Един съвет за ферибота - гледай да си там 2ч по-рано. В събота се върнах с този в 10ч от острова, пристигащ в 11:40 в Кабатепе. Опашката към острова се въртеше из цялото пристанище и излизаше извън него и продължаваше в горичката. С по-ранните може и да не е чак такава лудница.
Границите се оказват кошмар с малък шанс за предвидимост. В рамките на 3 седмици ходих 2 пъти през различни граници и се оказа, че там където бяха на-многото коли се минаваше най-бързо.
|
|
|
|
|
|
|
ILiyan
Полъх
|
|
« Отговор #34 -: 26.07.2010 22:38 » |
|
... Искаш да кажеш че след 11 Август почват постите и хората по селата няма да приемат гости, или просто няма да има толкова много турци там? Аз доколкото знам ще сме в един хотел който е на "една пътечка" разстояние от сърф зоната. Но едва ли имаме резервация, понеже още не знаем кои дни ще ходим. Явно ще трябва да се обадим да резервираме стая от по-рано. Ще тръгваме от Бургас, и ще минаваме през Малко Търново, сигурно ще е най-приятно там
|
|
|
|
|
|
|
BBI
Полъх
Публикации: 67
|
|
« Отговор #35 -: 27.07.2010 00:23 » |
|
По време на празниците им ще приемат гости. Исках да кажа, че ще е по-лесно да се намери свободна къща. На острова има и 'гръцки' села и те ще са си пълни на 100%, но Ешелек се очаква да е по-спокойно - инфо от местните в Ешелек.
|
|
|
|
|
|
|
ILiyan
Полъх
|
|
« Отговор #36 -: 27.07.2010 00:40 » |
|
Четох в един блог че там било и много подходящо за риболов. Има ли такива условия? Позволен ли е риболовът?
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #37 -: 27.07.2010 13:06 » |
|
Четох в един блог че там било и много подходящо за риболов. Има ли такива условия? Позволен ли е риболовът?
Поразтърси се из форума, има писано за условията, местата за риболов и глобите ако нямаш разрешително. Интернет има тук-там, "условията не са добри" за туристи (неподържан плаж, силен вятър, прахоляк, лоша инфраструктура, хигиена...). За учене и каране на сърф е добре, за семейна почивка... рискуваш много
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424
SeaWolf
|
|
« Отговор #38 -: 04.08.2010 13:28 » |
|
Поразтърси се из форума, има писано за условията, местата за риболов и глобите ако нямаш разрешително. Интернет има тук-там, "условията не са добри" за туристи (неподържан плаж, силен вятър, прахоляк, лоша инфраструктура, хигиена...). За учене и каране на сърф е добре, за семейна почивка... рискуваш много Аз лично съм много "щастлив", че отидох сам... за семейна почивка (освен ако цялото семейство не е запалено по сърфа и няма особени изисквания към инфраструктурата) според мен мястото изобщо не е подходящо... Към изброеното от Юли може да се прибавят и рояците комари (по-скоро еднодневки), които сякаш не хапят, по са любопитни да влязат във всяко неприкрито отверстие на тялото ти....
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик.... )
|
|
|
wind-newbie
Повей
Публикации: 1
|
|
« Отговор #39 -: 17.05.2011 11:31 » |
|
здравейте, искам да запитам, къде е последната евтина бензиностанция, на която човек може да зареди до дупка за оптимизиране на разходната част на едно пътуване до Гьокчеда? До колкото разбрах вече няма безмитна такава в българската duty free зона на Капитан Андреево (всъщност отдавна са премахнати поради изискване от страна на ЕК). Искам да попитам има ли такава изобщо, от страната на турция? или по-добре да пълня резервоара някъде преди ГКПП Капитан Анреево.
Поздрави и благодарско за инфото
|
|
|
|
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #40 -: 17.05.2011 12:11 » |
|
10-ина километра преди КПП-то има 2 бензиностанции.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
Shmeterlina
Повей
Публикации: 1
|
|
« Отговор #41 -: 30.05.2011 16:44 » |
|
Здравейте, искам да ви попитам, някой знае ли може ли човек да си наеме сърф на острова и какви пари е...
|
|
|
|
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #42 -: 30.05.2011 17:05 » |
|
Здравейте, искам да ви попитам, някой знае ли може ли човек да си наеме сърф на острова и какви пари е... Да, може да се наеме сърф оборудване на острова според нуждите (разбзирай колко си напреднал/а + сила на вятъра за деня), за сумата не мога да бъда конкретна тъй като има значение дали се взима еднократно (за един ден) и/или ако се наеме за по-дълъг период В момента всички училища, които освен сърф уроци предлагат и оборудване, работят и така е обикновено до средата на Октомври
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #43 -: 30.05.2011 23:56 » |
|
При нас също може да се вземе оборудване под наем. Цените са в зависимост от продължителноста, както и от вида на екипировката. https://sunnyx3m.com/content/windsurf-rental
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
hobby
Полъх
Публикации: 5
|
|
« Отговор #44 -: 19.06.2011 14:52 » |
|
Привет! Бих искал да получа малко инфо за настаняване на острова през късната есен - началото на ноември, да речем. Не съм сърфист - интересувам се от птици и риболов. Това, което ме вълнува са цените на хотелите (или местата за преспиване въобще) и метеото. Ще съм благодарен на всеки, който ми даде някаква информация!
|
|
|
|
|
|
|
|