21.11.2024 22:28
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Пералня  (Прочетена 7499 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 20.12.2006 16:22 »

Знам, че може би не е тук най-подхопдящото място да питам, обаче имам проблем и може пък някой да помогне.
Зад пералнята адски мирише на сяра. Не знам дали е от самата пералня или от праха за пране, понеже го смених с нов, ама забравих сега каква марка е. Пералнята е новичка на 2 месеца Blomberg.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #1 -: 20.12.2006 16:58 »

Е това се казва Адска Пералня!
Sunny
Администратор

« Отговор #2 -: 20.12.2006 17:23 »

Да бе верно, преди 2 месеца я взехме, уж с препоръки, че е хубава, скъпа е...на втория ден престана да прави контакт вратата и трябва да я притиснеш силно, за да почне да пере, после май лагер се раздрънка, а сега и тази сяра, направо :O\ :O\ :O\

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #3 -: 20.12.2006 18:10 »

Каква пералня си си купила, чудо. Откачени ли са болтовете отзад?

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
Sunny
Администратор

« Отговор #4 -: 20.12.2006 20:27 »

Каква пералня си си купила, чудо. Откачени ли са болтовете отзад?
Ако става дума за транспортните болтове - да, откачила съм ги.

marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #5 -: 21.12.2006 10:37 »

Съни,да не си забравила някое яйце от ВЕЛИКДЕН по джобовете? (:-pp)

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Sunny
Администратор

« Отговор #6 -: 21.12.2006 12:23 »

Съни,да не си забравила някое яйце от ВЕЛИКДЕН по джобовете? (:-pp)
Нямам си идея какво е. Като не пускам пералнята 1-2 дни спира да мирише. В момента в който изпере и после става ад. Какво е това чудо не знам hmmmm

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #7 -: 21.12.2006 18:07 »

Ха-ха-ха \0//

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #8 -: 21.12.2006 23:22 »

Съни, мой съвет е да върнеш пералнята, особено ако е в гаранция хич не се замисляй... Представи си сега ако е така, какво ще е след година... Evil or Very Mad Very sad Shocked

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #9 -: 21.12.2006 23:44 »

Лукчето е права. Въпроса е дали ще се навият да я вземат(щото не сме дъ Ю.ЕС ЕЙ) Аз веднъж върнах телевизор, смених го с друг модел. Казах им, че не ми харесва и искам да го сменя с друг. Нямаше никакъв проблем. Но все пак телевизора ще го продадат на някой друг. Не си личи когато е ползван 2-3 дни. Докато пералнята няма какво да я правят hmmmm

Sunny
Администратор

« Отговор #10 -: 22.12.2006 13:35 »

Съни, мой съвет е да върнеш пералнята, особено ако е в гаранция хич не се замисляй... Представи си сега ако е така, какво ще е след година... Evil or Very Mad Very sad Shocked
Това не мисля, че е възможно в БГ за съжаление. Уж дойде техник да оправи вратата и уж я оправи, но това беше само до второто пускане - пак не отчита, че е затворена вратата и трябва с шут да я накараш да разбере,че е затворена Censored
Абе вярно си е това, дето казват, че тук нещата са 17-то качество и каквото и да вземеш горе-долу си е еднакво дърво, ама с разлика в цената.
Най-ми е чудно как пералнята почна отскоро да издава странни звуци като от разбит лагер, а техника вика: Ми аз нищо не чувам.....No comment Evil or Very Mad

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #11 -: 22.12.2006 21:41 »

Това не мисля, че е възможно в БГ за съжаление. Уж дойде техник да оправи вратата и уж я оправи, но това беше само до второто пускане - пак не отчита, че е затворена вратата и трябва с шут да я накараш да разбере,че е затворена Censored
Абе вярно си е това, дето казват, че тук нещата са 17-то качество и каквото и да вземеш горе-долу си е еднакво дърво, ама с разлика в цената.
Най-ми е чудно как пералнята почна отскоро да издава странни звуци като от разбит лагер, а техника вика: Ми аз нищо не чувам.....No comment Evil or Very Mad

Съни, преди 3 години, имах проблем с новия хладилник който бях подарила на маман. Пукна му се стената и започна да прави яка буца лед, а си беше в гаранция... Няма да ти обяснявам какво ходене по мъките беше. Не искаха да го сменят, била подправяна гаранцията, а то модела няма как да е превен преди повече от (тогава) 2 години... Писах писма, накрая до голямото началство стигнах, а той все зает не може да говори... Така ли, добре, следващ ход представителството в Европа... Да видиш как на мобилния в извънработно време ми се звъни и то BIG BOSS лично! А аз в една пицария чакам да ми стане пицата....След 30минути разговор по тел-а ( можеш да си представиш колко разпалена съм била отстрани...) началството каза, утре в 10 часа хладилника идва... И наистина дойде! А една жена от съседната маса се обади, " и какво ще донесат ли хладилника накрая" хихихиих,а после пита каква е марката  (:-pp) Yes Twisted Evil oops Yeee Yeee OK Стават нещата, ама човек трябва да застане на нос... Hmm !! Hmm

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #12 -: 23.12.2006 18:44 »

Да права си за това и аз съм свидетел на подобен случай, в който човека си потърси правата и стигна до доста нависоко, но на мен честно казано не ми се занимава, а така са и повечето хора и затова ни правят на маймуни.

Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #13 -: 23.12.2006 19:10 »

В такива случаи добър ход е да пишеш/телефонираш на комисията за защита на потребителите - нямат си много работа и с маниашко удоволствие се занимават с некоректин търговци
Иначе и аз се набутах лятото с един котлон, уж марков, уж скъп и последен модел, ама едната зона дефектна. Беше ме яд в началото, ама свикнах, даже още не съм търсил техник. Е, ако миришеше на сяра...сигурно щях по-бързо да взема мерки

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #14 -: 23.12.2006 22:48 »

Да права си за това и аз съм свидетел на подобен случай, в който човека си потърси правата и стигна до доста нависоко, но на мен честно казано не ми се занимава, а така са и повечето хора и затова ни правят на маймуни.

Хехехе... Съни, предполагам, че нямаш предвид моята сага с телевизорите, която споменах в друга тема.

Не искам да разказвам случката, защото събужда у мен бяс. Да кажем, че се доближава до разказа на Лукчето... до известна степен  Hmm

Но накратко... Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се обадиш на сервиза, който поддържа пералнята и да ги накараш да ти я поправят ВЕДНАГА. Обясни им, че проблемът е сериозен. Кажи също и за проблема с вратата.

По-нататък... Ако вземат да мрънкат кажи, че смяташ да подадеш жалба в комисията за защита на потребителите. Освен това има един Закон за защита на потребителите, в който има поне 1-2 члена, по които можеш да ги съдиш. В него пише ВКЛЮЧИТЕЛНО и че при по-големи уреди транспортът до сервизния център и обратно е за сметка на извършващия ремонта (в случай, че ти рекат "ами донесете пералнята").

Моят опит с телевизорите показа, че докато не направиш тотален скандал и някой олигофрен по веригата не изгърми, ще си останеш със скапания уред (както и по-рано отбелязах - вероятно сглобен на някой кораб на път за Булгаристан).

Имах и подобни изживявания с един куфар, но там просто се заядох от спортна злоба.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: