01.11.2024 20:25
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Страхотна прогноза за СИ дестинации  (Прочетена 10342 пъти)
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #15 -: 14.09.2019 15:03 »

В сряда с шестица у дома на супер плътен североизток. Днес с четворка на Вромос

А защо карате на Вромос, а не на Градина?
Питам от сърфистка гледна точка.
А иначе нали и някаква радиация имало...

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #16 -: 15.09.2019 15:34 »

Радиацията не била нещо особено като стойност. Свъкърът каза, че в центъра на София стойностите били по-високи. Но той е кореняк Черноморец и не знам до колко е обективен. Вромос е по-близо от Градина и има горички и полянки за ригване.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #17 -: 15.09.2019 23:41 »

И прибоят сякаш е по friendly  Yeee на Вромос

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #18 -: 16.09.2019 10:21 »

Пък и заради радиацията има по-малко хора, няма медузи, водорасли и страшни риби, можеш да караш и след залез, защото има едно специфично сияние... Не на последно място след едно каране там, се чувстваш зареден и презареден с енергия (буквално и преносно) (:-pp) :О: Twisted Evil oops :D

В интерес на истината, там са ми били едни от най-добрите карания на нашето море.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #19 -: 16.09.2019 13:20 »

Пък и заради радиацията има по-малко хора, няма медузи, водорасли и страшни риби, можеш да караш и след залез, защото има едно специфично сияние... Не на последно място след едно каране там, се чувстваш зареден и презареден с енергия (буквално и преносно) (:-pp) :О: Twisted Evil oops :D

В интерес на истината, там са ми били едни от най-добрите карания на нашето море.

Пропуснал си, че освен всичко гореизброено си е секси - вечер в кревата светиш ... (:-pp) :О:

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
dee
Буревестник

« Отговор #20 -: 17.09.2019 08:00 »

И прибоят сякаш е по friendly  Yeee на Вромос
Да. Не го споменах, защото сравнението беше с Градина. А там в двата края на залива прибоят също е винаги френдли.
А радиацията на Вромос е като африканската чума - хората които би трябвало да са най-засегнати от нея, сякаш най-малко се страхуват от нея. Може да е невежество. Може и да не е. Ама то с много работи е така. Например сърфа. Отстрани изглежда сякаш постоянно излагаме здравето и цялостта си на риск. Всъщност по-опасно е да се пресичат пешеходни пътеки. Искам да кажа, че нещата, които не разбираме изглеждат сложни и страшни. Макар, че аз и Сашка Васева не я разбирам...  --<

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #21 -: 19.09.2019 13:47 »

Необичайно каране на север късния следобед вчера. След като едва понасяхме с омерзение жегата от този и предния ден, когато духаше някакъв ужасен запад, по прогноза го даваха драматичен обрат с рязко обръщане от севроизток. Първо духна север. Уговорката беше, че ще се кара с големи дъски (заради очакваната поривистост) и средни платна. Аз влязох според указанията - най-вече да пробвам тази необичайна прогноза (това лято не сме карали на север ако не бъркам), а също и да се отърва от миризливките. Всъщност до последно се преструвах, че ще си стоя на брега и ще си гледам детето, но после си казах, така или иначе, като ми е излязло име на лоша майка, защо пък сега да обърквам хората  oops Вътре беше силно (малко след брега) с насрещен чоп, който мореше краката. Не знам дали големите дъски не бяха грешка. Аз на мойта и бях сменила позициите на налъмите и ми се налагаше да свиквам в това странно време. Но като цяло емоционално. На излизане - особено романтично с падащото ниско над града слънце.
Драматичният обрат всъщност настъпи на здрачаване, когато рязко обърна от свероизток. Влезе просто като буря. Подбрах децата и мъжа - и към къщи.
Днес мисля, казахме чао на лятото. И на късите неопрени.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #22 -: 21.09.2019 10:17 »

Днес мисля, казахме чао на лятото. И на късите неопрени.
Да се надяваме, че по-добрата част на сезон 2019 предстои  Wink

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
dee
Буревестник

« Отговор #23 -: 24.09.2019 19:57 »

Да се надяваме, че по-добрата част на сезон 2019 предстои  Wink
OK

Днес със средни платна и големи дъски карахме 3-4 човека, но на 3 смени. На мен толкова да не ми се влизаше, че макар че отидох първа, влязох втора смяна. Напразно съм се ослушвала. Вътре вятърът беше тамън и като цяло всичко много по-добре от колкото изглеждаше отвън. Малко жалко че карах сама. Но като минавах покрай моста си помислих: Ей сега, ако някой гледа,  сигурно изглеждам добре на фона на развълнуваното, оловно море. Както ми каза някой - една жена трябва да изглежда добре, най-малкото от уважение към мъжа си. Еми за днес си покрих норматива, смятам  :D

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #24 -: 01.10.2019 23:07 »

Днес с малката дъска и шестица. В самото начало по-силно, но после не съвсем достатъчно. За джайбове например не ми стигаше. Таковете на малката дъска отдавна не ми се получават - много се хлъзга. В тази връзка днес норматива не съм го покривала. Но карахме де.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #25 -: 02.10.2019 11:04 »

Блазе ви, за другата седмица има добри мелтеми, обаче засега с много дъжд Sad