Anna_F2
Духовит
Публикации: 109
|
|
« Отговор #15 -: 24.03.2007 21:02 » |
|
Замислям се да се оборудвам с шлем - защото искам да си подкарам и сноуборда, а съм начинаеща и усетих, че лесно се пада и на глава, особено ако е твърдо/заледено. Може ли някой да препоръча кои са основните характеристики, при покупка на такъв; магазини, места, от където да се купи.
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #16 -: 25.03.2007 10:18 » |
|
Замислям се да се оборудвам с шлем - защото искам да си подкарам и сноуборда, а съм начинаеща и усетих, че лесно се пада и на глава, особено ако е твърдо/заледено. Може ли някой да препоръча кои са основните характеристики, при покупка на такъв; магазини, места, от където да се купи.
В момента имаш огромен избор, като в повечето магазини има и намаления. Хващаш Ант под ръчичка (в другата ръка бутилка кола) и обикаляте докато не изпие колата
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #17 -: 25.03.2007 16:43 » |
|
Ей ма тука намеквате май нещо , аз да си падам на глава !!! не е възможно Вие просто днеска незаете какво беше забавно. Лале2 една полянка Калинчо (демек моя милост) направи 4 пълни салта като едно беше изцяло във въздуха , а другите редувах глава борд , глава борд. Досега нсъм се въртял толкоз ама беше стръмно и бях с висока скорост , направо забавно си беше . Да неговорим че на боби направих скромните 3-и салта ама те след ея 4 просто бледнеят. Въртял съм се като в пералня според мен . Нямаш проблеми за каски съм гледал много много все ще ти харесаме нещо а и сега има намаления наляво надясно. Ма ти с тоя кайт дет го караш лятото , как така ски ще караш я веднага борд
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
Kamin
Полъх
Публикации: 88
Enjoy your life
|
|
« Отговор #18 -: 07.12.2007 15:06 » |
|
Ето какво научих за ски: "ФИС увеличи ширината на средната част на ските и въведе изискване за по-ниска позиция на обувките, която да осигури допълнителна сигурност за алпийците по време на скоростните дисциплини. "По-ниската стойка, съчетана с по-широки ски, дава възможност за по-добър контрол", коментира Гюнтер Хуяра, директор на състезанията за Световната купа. Никоя от тези промени обаче не прави ските по-бавни, казва Рупърт Хубер, който отговаря за разработките на "Атомик". "Всъщност отчасти новите ски стават дори по-бързи, тъй при тази ширина вероятността страничната част на обувките да докосва земята по време на завоите е по-малка." Според двукратната световна шампионка в гигантския слалом шведката Аня Персон промените са недостатъчни. "Ако искаш да направиш спорта по-безопасен, не можеш да обръщаш внимание само на екипировката. Не само ските се нуждаят от промени, каза тя. Трябва да се обърне внимание на сигурността около цялото състезателно трасе, както и на графика за Световната купа. Миналата година направихме шест състезания в рамките на осем дни. Не виждам по какъв начин това е добре за тялото и как физически и психически можем да издържим всяко поредно състезание по този начин." Добре че няма изисквания за промяна на екипировката на сноубордисти не искам да си сменя дъската.. поне за този сезон
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #19 -: 09.12.2007 00:02 » |
|
Ще се сетят тия от ФИС, че истината е в дебелите ски. Вече имам ски с дебелина под кракъ 125мм. Като два сноуборда са.
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #20 -: 10.12.2007 11:54 » |
|
Ето какво научих за ски: "ФИС увеличи ширината на средната част на ските и въведе изискване за по-ниска позиция на обувките, която да осигури допълнителна сигурност за алпийците по време на скоростните дисциплини. " Малко уточнение.По ниската позиция на обувката касае платформата,която се монтира под автоматите,а не самата ска.
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #21 -: 07.01.2008 15:45 » |
|
Най-честите травми при каране на сноуборд и начини за предпазване: http://www.ski-injury.com/wrist.htm
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Kamin
Полъх
Публикации: 88
Enjoy your life
|
|
« Отговор #22 -: 08.01.2008 14:52 » |
|
ЧЕТВЪРТЪК, 3 Януари 2008 По 10 на час със счупен крак По десет души на час със счупени китки и глезени приемаше "Пирогов" вчера. Не можем да насмогнем, оплакаха се докторите от спешния център. Пострадалите са от всички възрастови групи. Помощ са получили и дузина деца, които са с травми от каране на ски и сноуборд. Пострадалите са два пъти повече, отколкото на 1 януари, отбелязаха докторите. Основната причина са обилният сняг и неразчистените улици и подлези. 30% от пациентите ни са без здравни осигуровки, изрази притеснението на колегите си д-р Христо Стойчев. Нередовните трябва да си плащат прегледите, рентгеновите снимки и превръзките, но мнозина се оправдават, че нямат пари. Прегледът в института струва 25 лв., хирургическата обработка на рана с упойка - 15 лв., рентгеновата снимка - 20 лв., превръзките вървят от 5 лв. до 10 лв., а гипсовете - от 10 лв до 40 лв.
Призовавам всички на спазване техника по безопасност по време на каране ски и сноуборд, и не само..
|
|
|
|
|
|
|
haydukata
Полъх
Публикации: 48
В интернет вятъра не спира
|
|
« Отговор #23 -: 26.01.2009 16:51 » |
|
Здравейте! Всички бяхте толкова изчерпателни, че не остана нищо за добавяне. Затова ще споделя аз лично с какво не се разделям при ходене в планината/независимо дали карам или не ски/: - бих препоръчал който има възможност да си купи яке с RECCO система; - едно джобно ножче няма да Ви натежи, но недай боже да изпаднете в тегава ситуация може да помогне. Аз и сърф карам с нож на прасеца; - за последното не се смейте. Манерка с високоалкохолна напитка/водка, ракия, уиски и т.н./ спасява живот. Не е нужно да употребявате напитката, но е важно да я имате.
|
|
|
|
Tabou speedster 100l, RRD ltd V10 98l, Gaastra hybrid 6.7, Gaastra 6,2 Poison, Neilpryde speedster 5.7
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #24 -: 26.01.2009 19:17 » |
|
haydukata това алкохола вярно ли е? Аз мислех, че става дори по-лошо ако си измръзнал и пиеш алкохол?
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Restar
Вятърничав
Публикации: 211
|
|
« Отговор #25 -: 26.01.2009 19:26 » |
|
И аз така съм чувал, че е голяма заблуда дето алкохола загравял, точно обратното. Но все пак ми е интересно да чуя компетентни мнения.................
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #26 -: 26.01.2009 19:32 » |
|
И аз така съм чувал, че е голяма заблуда дето алкохола загравял, точно обратното. Но все пак ми е интересно да чуя компетентни мнения.................
Не е заблуда - загрява, ако ... те разтриват с него (особено лице от противоположния пол )
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #27 -: 26.01.2009 19:33 » |
|
Здравейте! Всички бяхте толкова изчерпателни, че не остана нищо за добавяне. Затова ще споделя аз лично с какво не се разделям при ходене в планината/независимо дали карам или не ски/: - бих препоръчал който има възможност да си купи яке с RECCO система; - едно джобно ножче няма да Ви натежи, но недай боже да изпаднете в тегава ситуация може да помогне. Аз и сърф карам с нож на прасеца; - за последното не се смейте. Манерка с високоалкохолна напитка/водка, ракия, уиски и т.н./ спасява живот. Не е нужно да употребявате напитката, но е важно да я имате.
Ще си позволя да те опровергая. 1. "RECCO" е система за откриване на затрупани от лавина хора. За използването и е нужен хеликоптер. Самата апаратура съшо е много скъпа. С такава разполагат само най-скъпите ски курорти по света. ПСС и който и да е курорт в България не разполагат с такава. След 15тата минута от затрупването вероятноста човек да оцелее е доста ниска. За това не може да се разчита да те спасят ПСС и трябва да се разчита на приятелите с които караме.Това прави RECCO безполезно при повечето случаи на затрупване от лавина.За да олесниме приятелите е нужно те да са преминали курс за лавинна безопастност и да разполагаме с някои джаджи. -Лавинен предавател- с него обучените Ви приятели ще ви открият за около 5минути. -Лавинна сонда- с нея ще локанизират точното Ви местонахождение -Лавинна лопатка- С нея ще Ви откопаят (без нея е невъзможно, дори да знаеш точно къде се намира човека) Това са задължителните наща без които карането на ски в необработени и лавиноопасни терени е абсолютно неприемливо Ако искате да сте още по сигурни можете да си купите и -ABS- Въздушна възглавница която предпазва вратъ, главата и гръдния кош докато ви мачка движещата се лавина. Също така вероятноста да останете на повърхноста става огромна -Авалунг- това е система през която дишате в лавината. Тя ви дава още 30тина минути въздух през които да ви открият и изровят АЛКОХОЛА пък е доста вреден при измръзване. Той дава лъжливо чувство на затопляне, но в същото време подпомага измръзването. Ако си имал в предвид народната мъдрост"Пияния и господ го пази" Не съм запознат с факти по случая и е възможно да си прав Ножчето наистина е много полезно, особено ако е комбинирано с отверка и разни други далаверки.
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав
Публикации: 211
|
|
« Отговор #28 -: 26.01.2009 19:49 » |
|
Следователно ................ аз ще послушам Захо. Най-безболезнено ми се струва, а пък и най евтино - само 100 грама алкохол. Айде за мойта кубатура може да отидат и 200, ама пак не са кой знае какъв разход. Захо мерси много
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #29 -: 26.01.2009 19:53 » |
|
Май е удачно да спомена с какво карам аз. При положение, че 90% карам извън писта със себе си нося доста работи: -лавинен предавател (Прикрепя се с коланчета към тялото под якето) Раница в която има: -Лавинна сонда –Лопатка -Радиостанция -челник –ножче -Отверка –Въже 6мм/15метра –карабинери –Батерии за станцията (резервни) –Запалка и кибрит –Аптечка –фолио против измръзване –някакво шоколадче –Маска за устата и носа –UV крем против изгаряне –Колани за ски ходене (За да вършат работа ските трябва да са с комбинирани автомати) –Карта на планината в която съм –Компас Може да Ви се стори пресилено, но когато си на повече от 5часа до най близката ски зона тези неща могат да са жизненоважни. С тях бих могъл да пренощувам на открито, ако се наложи.
|
|
|
|
|
|
|
|