21.11.2024 22:32
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Регата Флора 2020  (Прочетена 2067 пъти)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« -: 18.06.2020 14:08 »

За тази година датите са 3-5 юли. Ако дъждовният сезон се проточи - може да се наложи отлагане предполагам. Този път няма да организирам парти, (макар че защо едно парти непремено да трябва да бъде организирано), но ще гледам със сигурност да участвам, защото както казва Джонатан Ливингстън Чайката: "Ти ще започнеш да докосваш небето… в мига, в който се докоснеш до съвършената скорост. И това не означава да летиш с хиляди километри в час или с милиони, или със скоростта на светлината. Защото всяко число е граница, а съвършенството няма граници. Съвършената скорост… означава да си там."
Та смятам да съм там.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #1 -: 18.06.2020 15:39 »

... както казва Джонатан Ливингстън Чайката: "Ти ще започнеш да докосваш небето… ...

Вeлика книга. Изглежда има нещо вярно в това, че гените имат значение - автора е далечен роднина на великия композитор Йохан Себастиан Бах ... \0//

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
dee
Буревестник

« Отговор #2 -: 05.07.2020 19:20 »

Регатата приключи и както обикновено има повече недоволни отколкото доволни. И то на фона на това, че всичкото стоене на слънце и помпане, и качване, и т.н е ужасно трудно и продължително...нищо чудно че навитите са прекалено малко. И все пак! В едно такова състезание, човек отработва ситуации, които подозрително много напомнят за живота. А това е игра. И в този смисъл е поне малко поучителна.
Иначе: искам да се извиня на всички гости на клуба, че вятър достатъчен нямаше, а на вас, при условие , че ви интересува, че не се класирах много добре, даже никак, но класирането ще си го гледате сами на страницата на федерацията.  Иска ми се да ви дам повече обективна информация по протичането на двата дни, ама нямам нерви за това в момента, а и трябва да пускам прахосмукачка. Само едно - гонките пускахме всички заедно - мъже, жени, девойки и младежи, а  победителката сред жените - Росана беше втора от всички участници на гонката с която спечели - това беше и единствената гонка, на която участва. Поучително е, нали!  :D

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #3 -: 06.07.2020 08:28 »

c'est la vie  :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
dee
Буревестник

« Отговор #4 -: 06.07.2020 19:11 »

Поправка - докато мих терасата вчера, ме осени прозрение, че победителката няма как само с една гонка да спечели, без да обявят поне, че е с равен брой точки с втората в класирането. Зарязах терасата и звъннах на няколко човека, пардон - жени. Оказа се, че Росито е пуснала втората гонка, за която всички други (жени!) не стигнахме навреме за старта.  Терасата остана недоизмита, но стигнах до дъното на ситуацията. Междувременно във фейса голяма дискусия се е развила - докато я прочета почти загорих боба. Във връзка с нея се зачудих, аз наскоро черпих двама от съдиите с хубав скоч и пак съм последна! Не ги разбирам правилата на тези регати... Ставам да разбъркам, че мъжът ми не се вълнува на кое място съм, но като се върне иска да яде.
Но пък как духна днес... чудно беше.
Сериозно - бобът!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #5 -: 07.07.2020 11:46 »

Шегата настрана, въпреки, че вятърът може да е смешен, съдиите недостатъчни, правилата са за това, да се спазват. По мои впечатления се случва, вехите да бъдат минавани и от неправилната страна и това не е ОК. Защо съдиите не реагират - не знам. Да каже човек, че само бургазлии прегазват вехите - не мисля... Иначе, че регатите в Бургас са аматьорски - така е. Но не е оправдание. Например Росана няма как да подмине веха, защото цялата публика нея гледа. Не е ли нечестно спрямо момичето?  Smile  :Sunny: Yeee

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
roadster
Полъх
*
Публикации: 69

« Отговор #6 -: 07.07.2020 12:03 »

Шегата настрана, въпреки, че вятърът може да е смешен, съдиите недостатъчни, правилата са за това, да се спазват. По мои впечатления се случва, вехите да бъдат минавани и от неправилната страна и това не е ОК. Защо съдиите не реагират - не знам. Да каже човек, че само бургазлии прегазват вехите - не мисля... Иначе, че регатите в Бургас са аматьорски - така е. Но не е оправдание. Например Росана няма как да подмине веха, защото цялата публика нея гледа. Не е ли нечестно спрямо момичето?  Smile  :Sunny: Yeee

OK

Patrik Slalom 130 / Tabou Manta Pro 100 L  / RRD X-Fire 90L / Naish Hybrid Freewave 85 L / Naish wave 69L
8.6 RRD X-Wing / 7.0 RRD Firewing MK5/ 5.7 GA Phantom / 5.0 Naish All Terrain /4.0 RRD The Four
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: