Здравейте, момци и моми!
Вече няколко сезона се радвам на уиндсърфа си и макар да се учих доста бавно (по една или друга причина) смея да твърдя, че съм стигнал до прилично ниво за да се наслажвам качествено на този спорт. Висок съм 1.80 и тежа около 75кг. В момента имам дъска Tabou Rocket 140л. и платно Severne 5.2м2 (с мачта 400).
Последните пъти на Дъбник при около 6-6.5м/с карах много доволно, но в момента, в който вятъра спадне леко само се подпирах на платното и гледах как другите карат с по 6.5-7 квадрата. Колебая се дали да инвестирам в по-подходяща уинсърф екипировка или да се ориентирам към кайт сърф?
Карал съм учебно хвърчило и уейкборд, а и навсякъде пише, че кайт се учи по лесно от уиндсърф, така че смятам, че ще му хвана лесно цаката. А и ме блазни колко е компактно оборудването за транспорт.
Харесал съм един кайт 10м и един 12м, които пасват на бюджета ми, но не съм сигурен, кой е по-подходящ?
Чудех се дали някой, който е преминал от единия на другия спорт или практикува и двата може да сподели малко впечатления и опит.