01.11.2024 08:39
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Неприятни случки  (Прочетена 37348 пъти)
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« -: 30.01.2007 02:45 »

Разкажете за непритни случи които са ви се случвали............Аз ще разкажа моята.Един хубав летен ден(в Обзор)преди няколко години към края на август(мразя го този ден) както беше спокойно задуха СЗ.Това става към 18 часа което е необичаино за сезона.Вятърът идваше оffshore и както се подразбира всички влязоха да карат.Аз обаче се по едно време се оказах сам на около 3 км на вътре oops сам с 130 лтр. дъска и с 8 м2 при скорост на поривите над 20 м/с. :aaa ne:Дойдоха да ме вземат с един jet.Обаче трима се оказахме много на този jet заедно с платното и дъската. \/Аз слязох с платното , не с дъската и останах сам в морето при положение че вятъра се усиваше. Smile. След това момчето което беше с jeta не ме видя,  защото бях много навътре и за да ме види натиснах с кракът платното то се вдигна проблясна на слънцето и дойде да ме вземе. Smile(:Абе кво да ви разправям гадна работа. Вечерта на нос Емине са измерили над 34 м/с .Надявам се на никой да не му се случва нещо подобно.Това с мен обаче не е единствения случай , и други хора са имали проблеми.

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 30.01.2007 17:32 »

Ако всеки пише поне за една случка няма да смогнем да ги прочетем Wink
Спомням си когато се учих да карам кайт (не че съм се научил oops), че за един час ми се наслучиха толкова неща, колкото с карането на сърф не ми се случват за година. :D

Но помня за нещо подобно на твоята случка която стана на острова по-миналата есен:
Имаше прогноза за NE 27knt а както знаем това там стига до тези единици в метри. От сутринта карахме на waveSpot-а 12-18м/с, и след обяд (вече понакарали се) отидохме на Шен. Влезнаха във водата Наско, Краси и още едно момче (вече не помня кой) с 5кв платна защото вятъра беше паднал. И както бяха вътре (Краси беше на Дифузора) изведнъж с облаци пясък се раздуха страшно. Разлетяха се палатки, кърпи, чадъри, столове... Аз слезнах на брега в ниското да измеря вятъра а там хвърчаха песъчинки като куршуми. Там на завет държеше 23м/с а пред Дифузора имаше пелена от прах който летеше на около 200м навътре в морето Shocked Краси падна като отрязан и след няколко опита за воден старт се отказа и се опита да плува към брега. Другите двама бяха по-близо до брега и успяха да доплуват за около час, но Краси само махаше с ръце за да го видим и въпреки плуването се отдалечаваше. Отидох да викам рибари да го вадят, но само ми направиха многозначителен жест (ти луд ли си?) и се покриха на завет. Добре, че Краси се сети и започна да плува настрани за да излезе от силния вятър на Дифузора и за около 2 часа се скри зад един хулм и успя с няколко мятания да се доближи до брега където му помогнахме да излезе. Не знам каква беше силата на вятъра там, но при нас пясъка падаше "само" на 30-ина метра във водата...

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #2 -: 30.01.2007 17:52 »

И аз имам един много неприятен случай на Алачати - излизам каталясал на брега като малко преди това щях да се сблъскам с един ингилизин. Отивам изнервен на барчето да си взема една бира да успокоя нервите - а бира няма, свършила ... е това беше страшно. И до ден днешен го помня ....
 Drinks Mr. Green taz

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #3 -: 30.01.2007 22:20 »

И аз имам един много неприятен случай на Алачати - излизам каталясал на брега като малко преди това щях да се сблъскам с един ингилизин. Отивам изнервен на барчето да си взема една бира да успокоя нервите - а бира няма, свършила ... е това беше страшно. И до ден днешен го помня ....
 Drinks Mr. Green taz
zaho bravoo \0//
Аз утре ще пиша моята случка (една от всичките, защото са доста много), защото ще ми трябват няколко часа Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #4 -: 31.01.2007 21:06 »

Аз няма какво да пиша. Пред трагедията на Захо , всичко бледнее \0//

Sunny
Администратор

« Отговор #5 -: 01.02.2007 12:23 »

Сега и аз ще напиша случките, които най-много ме уплашиха:
1. Когато за първи път паднах закачена под платното
2. когато на Лозенец влязох на много големи вълни, тогава още не можех да правя воден старт и като паднах ме изкара точно в центъра в най-големия прибой
3. Когато миналата пролет влязох във вода 6-7 градуса в Искъра със 74 литрова дъска и не можех да се върна и ми се наложи да престоя известно време във водата.
Всичките тези случки не описват емоционалното ми състояние, но при всичките си мислех, че това са последните минути на живота ми. Ама още съм жива и не съм се отказала да карам oops Yes

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #6 -: 07.02.2007 15:22 »

Спомням си когато се учих да карам кайт (не че съм се научил oops), че за един час ми се наслучиха толкова неща, колкото с карането на сърф не ми се случват за година. :D
Добре де толкова ли е по-трудно карането на кайт и най-вече толкова ли е по готино?  hmmmm

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор

« Отговор #7 -: 07.02.2007 15:49 »

Добре де толкова ли е по-трудно карането на кайт и най-вече толкова ли е по готино?  hmmmm
Зависи кого питаш!
С две думи - в никакъв случай не е по-трудно, но е с пъти по-опасно. Аз намирам приложение за него когато няма вятър за "голямото" (под 10м/с) ми оборудване, тогава все пак успявам да се кефя с кайта, докато със сърфа само бих се клатушкал. Засили ли се вятъра въобще не се двоумя, сърфа е по-желаното изживяване.

dee
Буревестник

« Отговор #8 -: 09.02.2007 15:37 »

т.е кайта е само за когато не става за wind?  :D
Една от мойте най-неприятни случки беше когато първата година влязах на офшор на Сл. Бряг - бях толкова невежа и толкова ентусиазирана, че даже на бях забелязала че духа от брега, а на училището в тоя момент точно имаше само такива като мен (но пък те не влязоха...  hmmmm) Това лято медузите бяха мутирали в прасета и бяха по една на всеки квадратен метър. Трябваше да изляза плувайки на зиг-заг  Evil or Very Mad

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #9 -: 09.02.2007 18:01 »

Какви човки, за какви бедствания се оплаквате...
Вижте това и после смятам,че всички трябва да направим дълбок поклон и срамежливо да си замълчим oops

http://www.youtube.com/watch?v=p6TecnJiUX8
Юли
Администратор

« Отговор #10 -: 09.02.2007 19:19 »

Какви човки, за какви бедствания се оплаквате...
Вижте това и после смятам,че всички трябва да направим дълбок поклон и срамежливо да си замълчим oops

http://www.youtube.com/watch?v=p6TecnJiUX8
Е за т'ва говорим dance
Евала Емо, много яки кадри \0//

La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #11 -: 09.02.2007 20:38 »

Наистина много яко клипче. man Yeee

chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #12 -: 10.02.2007 00:11 »

Ох, искам и аз да се crash-вам като Jason Polakow ...

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Sunny
Администратор

« Отговор #13 -: 10.02.2007 15:41 »

т.е кайта е само за когато не става за wind?  :D
Една от мойте най-неприятни случки беше когато първата година влязах на офшор на Сл. Бряг - бях толкова невежа и толкова ентусиазирана, че даже на бях забелязала че духа от брега, а на училището в тоя момент точно имаше само такива като мен (но пък те не влязоха...  hmmmm) Това лято медузите бяха мутирали в прасета и бяха по една на всеки квадратен метър. Трябваше да изляза плувайки на зиг-заг  Evil or Very Mad

Не е истина напрево, точно това ми се случи и на мен точно на училището на Слънчев Бряг. ама няма такива медузи просто...огромни...милиарди. А аз тогава се учех да правя поворот и понеже винаги падах oops много внимателно си избирах мястото къде да го направя и отивах адски навътре само и само медузи да няма...хихих прасета, това ме развесели dance

dee
Буревестник

« Отговор #14 -: 11.02.2007 13:01 »

Sunny, за училището под корабчето ли говорим? Аз благодарение на това училище прокарах - беше хубаво лято.  Drinks Yeee
А за падането под платното закачена - явно се случва в началото, а аз лично не знаех какво да правя. Първо опитах да се отблъсна назад и надолу - останах закачена. После повдигнах платното за да си поема въздух докато съм под него - но не беше добра идея - пролуката беше тясна, а имаше вълнички. После май спрях да мисля и интуитивно се измъкнах на страни. После ми казаха, че точно така трябвало да направя Wink  ty

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Страници: 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: