Sunny
|
|
« Отговор #30 -: 24.03.2007 00:54 » |
|
Аз познавам един сърфист, дето като е слаб вятърът кара кайт и има...циганска пепел в дупето и вродена адреналинова зависимост и вродени....абе то дали не сме всичките така :оо.
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Bongo
|
|
« Отговор #31 -: 15.05.2007 03:24 » |
|
Абе не знам колко карат кайтистите, но ми е мн забавно да гледам докато стакмявам петичката те да ми се разхождат по плажа в пулно бойно снаражение с манекенски грациозна стъпка и да гугукат като гларуси на плажните русалки, така де няма лошо ама вземете поне малко и да карате... ( Не всички са такива, има и мн готини кайтисти които зарязват цялата работа и веднага влизат не се услушват и оглеждат кои ги гледа)... Сега за случката...(Действието се развива на Градина) Влизам аз на небезизвестнтата миналогодишна буря по цялото черноморие (тази която заля Лозенец... и там няквите други курорти, забравих кога беше) от горния край на залива защото там няма вълни и е идеално когато прибоя е огромен за влизане, духаше някъде 11 -13 м/с (не съм сигурен оба4е карах с 4.5 , 80л и ми беше силно) и си джиткам, попринцип на ляв хаус ми е трудно да скачам обаче тогава без да искам ме дигна на едно примерно 3м от водата и докато летях си тананиках " Еми да това беше... край... е са се усмъртих...", и кво стана кацнах си си4ко ток и жица и си продължих да си цъкам...И на 4етвуртия тигел ве4е ме мята кам прибоя, правя се на газар пред мацките - пробвам да направя LayDown, и се пребижам като копеле мало преди прибоя. От там почва едно гребане навутро защото хване ли ем тоя прибой КРАЙ... еми хвана ме, оба4е аз не пускам сърфа ЦЕНЕН МИ Е Хваща ме една вълна не пускам, втората ме хвана изпуснах сърфа, думна ме в пясъка, нагултах се с вода едвам излезнах над водата, хвана ме трета вълна не си бях поел въздух нагълтах се пак излезнах над водата, " Върнах поръчката " , серията вълни беше спряла. Погледнах да видя кво беше останало от сърфа - НИЩО МУ НЯМАШЕ ... доплувах си до брега и някви хора ми разправят - ааа ууу как съм бил ско4ил, аз шях да се одавя те ми разпраят някви глупости... Така 4е според мен не бях готов да карам на тая буря и да газарея... секи трябва да си знае на какво е способен and DONT PUSH THE LIMIT шото От игра4ка - пла4ка Аиде със здраве
|
|
|
|
|
|
|
MasterJeki
Полъх
Публикации: 99
|
|
« Отговор #32 -: 15.05.2007 09:55 » |
|
Абе не знам колко карат кайтистите, но ми е мн забавно да гледам докато стакмявам петичката те да ми се разхождат по плажа в пулно бойно снаражение с манекенски грациозна стъпка и да гугукат като гларуси на плажните русалки, така де няма лошо ама вземете поне малко и да карате... ( Не всички са такива, има и мн готини кайтисти които зарязват цялата работа и веднага влизат не се услушват и оглеждат кои ги гледа)... Сега за случката...(Действието се развива на Градина) Влизам аз на небезизвестнтата миналогодишна буря по цялото черноморие (тази която заля Лозенец... и там няквите други курорти, забравих кога беше) от горния край на залива защото там няма вълни и е идеално когато прибоя е огромен за влизане, духаше някъде 11 -13 м/с (не съм сигурен оба4е карах с 4.5 , 80л и ми беше силно) и си джиткам, попринцип на ляв хаус ми е трудно да скачам обаче тогава без да искам ме дигна на едно примерно 3м от водата и докато летях си тананиках " Еми да това беше... край... е са се усмъртих...", и кво стана кацнах си си4ко ток и жица и си продължих да си цъкам...И на 4етвуртия тигел ве4е ме мята кам прибоя, правя се на газар пред мацките - пробвам да направя LayDown, и се пребижам като копеле мало преди прибоя. От там почва едно гребане навутро защото хване ли ем тоя прибой КРАЙ... еми хвана ме, оба4е аз не пускам сърфа ЦЕНЕН МИ Е Хваща ме една вълна не пускам, втората ме хвана изпуснах сърфа, думна ме в пясъка, нагултах се с вода едвам излезнах над водата, хвана ме трета вълна не си бях поел въздух нагълтах се пак излезнах над водата, " Върнах поръчката " , серията вълни беше спряла. Погледнах да видя кво беше останало от сърфа - НИЩО МУ НЯМАШЕ ... доплувах си до брега и някви хора ми разправят - ааа ууу как съм бил ско4ил, аз шях да се одавя те ми разпраят някви глупости... Така 4е според мен не бях готов да карам на тая буря и да газарея... секи трябва да си знае на какво е способен and DONT PUSH THE LIMIT шото От игра4ка - пла4ка Аиде със здраве Бурята започна на 01,07,2006г - вечерта към 22,00 часа. тъкмо приклучвахме с празника July Morning
|
|
|
|
So little we need and so much to understand this! Weight: 97kg Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat, 9.6m Loft O2
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #33 -: 15.05.2007 11:52 » |
|
Bongo, и аз влизах от военните, но съвсем съзнателно карах над прибоя Абсолютен късмет е, че му няма нищо на оборудването, иначе сме луди глави и затова не чуди, че никой не те е питал как си.......трудно се даваме и повечето го знаят
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #34 -: 15.05.2007 12:04 » |
|
Сега за случката...(Действието се развива на Градина)...
Хахаха... Бонго, много яко.... Миналото лято прибоят ми разпра една почти нова 6,5-ца на Олимпийски надежди. Това ми беше едно от първите влизания с трапец. Стъпчица по стъпчица... Я да издебна една вълна, за да се кача, айде и втора... И докато се начудя как да не пробия я дъската, я платното с куката... Люфффф!!! Ветрилото пълно с пяна и водорасли, дъската - с финката нагоре, а между зъбките ми скърца пясък... Гледам ветрилцето - нещо виси неестествено, пък платното - къдраво станало. Викам си: "Водорасли са, а морето мътно - значи, зрителна измама." Гледам пак - от халките към нока се порнала квадратна цепка, пък под водораслите, дето висят, има и въженца. Брех! Сърцето ми, значи, и то се порна на квадрат от мъка. Артерии, вени, клапи... Абе няма кръв - само мъка. Юрнах се аз - газ, на 140 км от Равда до Приморско - да ми шият платното. Пък сърцето си беше направо за байпас. Ама се размина, щото ремонта беше успешен. Проведох само малко бирена терапия
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #35 -: 15.05.2007 13:42 » |
|
Абе не знам колко карат кайтистите, но ми е мн забавно да гледам докато стакмявам петичката те да ми се разхождат по плажа в пулно бойно снаражение с манекенски грациозна стъпка и да гугукат като гларуси на плажните русалки, така де няма лошо ама вземете поне малко и да карате... ( Не всички са такива, има и мн готини кайтисти които зарязват цялата работа и веднага влизат не се услушват и оглеждат кои ги гледа)... Сега за случката...(Действието се развива на Градина) Влизам аз на небезизвестнтата миналогодишна буря по цялото черноморие (тази която заля Лозенец... и там няквите други курорти, забравих кога беше) от горния край на залива защото там няма вълни и е идеално когато прибоя е огромен за влизане, духаше някъде 11 -13 м/с (не съм сигурен оба4е карах с 4.5 , 80л и ми беше силно) и си джиткам, попринцип на ляв хаус ми е трудно да скачам обаче тогава без да искам ме дигна на едно примерно 3м от водата и докато летях си тананиках " Еми да това беше... край... е са се усмъртих...", и кво стана кацнах си си4ко ток и жица и си продължих да си цъкам...И на 4етвуртия тигел ве4е ме мята кам прибоя, правя се на газар пред мацките - пробвам да направя LayDown, и се пребижам като копеле мало преди прибоя. От там почва едно гребане навутро защото хване ли ем тоя прибой КРАЙ... еми хвана ме, оба4е аз не пускам сърфа ЦЕНЕН МИ Е Хваща ме една вълна не пускам, втората ме хвана изпуснах сърфа, думна ме в пясъка, нагултах се с вода едвам излезнах над водата, хвана ме трета вълна не си бях поел въздух нагълтах се пак излезнах над водата, " Върнах поръчката " , серията вълни беше спряла. Погледнах да видя кво беше останало от сърфа - НИЩО МУ НЯМАШЕ ... доплувах си до брега и някви хора ми разправят - ааа ууу как съм бил ско4ил, аз шях да се одавя те ми разпраят някви глупости... Така 4е според мен не бях готов да карам на тая буря и да газарея... секи трябва да си знае на какво е способен and DONT PUSH THE LIMIT шото От игра4ка - пла4ка Аиде със здраве Точно на 2ри юли беше бурята, помня го защото Юли имаше рожден ден и сигурна тази буря е била най-големия подарък за него Вятърът изобщо не беше 11-13м/с, аз бях на брега на завет на Литорал и го измерих към 20м/с, а вътре е било доста по силно. Вълните бяха около 4-5м и мен ме беше страх да гледам, а вие как сте карали незнам. Имаш освен Юли още 3 сърфа във водата. Единия със сигурност беше Кони, другия не знам, но скачаше непрекъснато. Може и да говориш за следващия ден, когато вятърът отслабна и беше в стойностите, за които говориш, но вълните бяха със същата големина. Аз също на Лозенец щях да се удавя в прибой и да ти кажа честно изобщо не ми пукаше за оборудването пред заплахата за живота ми. Ама само като гледах огромните вълни, които се вдигаха зад мен и си глътнах езика от страх. А като се озовах в прибоя всичко беше само борба за оцеляване. И на моето оборудване му нямаше нищо Успях преди прибоя да откача рига от дъската и явно Юли е успял да ги извади невредими
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #36 -: 23.05.2007 11:07 » |
|
Точно на 2ри юли беше бурята, помня го защото Юли имаше рожден ден и сигурна тази буря е била най-големия подарък за него А за сватбата няма ли да спретнете нещо подобно, или да чакаме пак 02.07
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #37 -: 23.05.2007 12:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #38 -: 23.05.2007 16:46 » |
|
Добре де, ще направим тази жертва, все пак това май е първата толкова сърфистка сватба . Трябва ли да сме с неопрени на шествието ?
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #39 -: 23.05.2007 17:10 » |
|
Добре де, ще направим тази жертва, все пак това май е първата толкова сърфистка сватба . Трябва ли да сме с неопрени на шествието ? Само ако вали като днес при това плавници и бонета са желателни.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #40 -: 23.05.2007 18:12 » |
|
Добре де, ще направим тази жертва, все пак това май е първата толкова сърфистка сватба . Трябва ли да сме с неопрени на шествието ? то ако ще е за неопрени и има вятър, може направо със сърфовете да се придвижваме
|
|
|
|
|
|
|
asensi
Полъх
Публикации: 38
|
|
« Отговор #41 -: 31.08.2008 00:53 » |
|
видях темата няма как да не пиша...та днес карам си на кабакум варна духаше поривист североисто4ен ..има6е и непознат сърфист на плажа вика ми-не влизаи много наватре трудно се излиза на тоя вятър..ма кои да слу6а..та прая си тигел4ета и се кефя и по едно време като духна ама яко бях наватре ..кофтити беше 4е се бях и поизморил...пробвах 3 пати и се отказах и викам на кадето ме отвее доиде едих джет ..докато варзвахме сърфа ОБЪРНАХМЕ ДЖЕТА!след 10 мин и мн опити изправихме джета запали по 4удо ама се палнеше с вода от някаде и потава6е заебахме сърфа и 4ове4еца барза да прибере джета и ме остави недале4 от буна сарфа го отписах плувам кам буната едвам се добрах(тогава наистина помислих и се упла6их 6тях да се удавя за малко)както и да е излязох ни жив ни умрял гледам си сърфа пътува кам друг плаж паля колата и си го пресре6нах на около 5 км.та бях се полу отказал ама като ви 4ета ми доиде пак музата..желая на вси4ки по безавариино каране!
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #42 -: 31.08.2008 21:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
asensi
Полъх
Публикации: 38
|
|
« Отговор #43 -: 01.09.2008 01:53 » |
|
мерси съни за окуражаването
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #44 -: 09.09.2008 18:31 » |
|
Тази неделя един приятел плюс още двама души екипаж влязоха на Олимпийски надежди с малка платноходка, за да тренират преобръщане и съответно връщане в нормално положение. Малко странно занимание, но явно и това трябва да се тренира.
Както и да е. Обърнаха лодката с дъното нагоре на стотина метра от брега при скорост около 6 м/с. Екипажът започна да се мъчи да я върне в изправено положение. Ние ги гледахме от брега с бинокъл - ако се наложи да влезем с друга лодка.
Край очевидно бедстващата платноходка минаха две от онези нови, модерни моторници, дето ги карат разни тюфлеци, а по капаците има налягали кифли. Тъжното беше, че нито един от тюфлеците не се сети да спре и да попита дали има проблем и дали с нещо може да помогне. Добре поне, че не минаха върху някого във водата.
Разбира се, след малко екипажът върна лодката в нормално положение сам и продължи да си плава.
Пиша това, за да не разчитате много-много на големите моторници в морето, ако вземете да бедствате.
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
|