polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233
we will never walk alone
|
|
« Отговор #15 -: 19.02.2007 13:12 » |
|
И на мен са ми се случвали всички изброени от Съни неща + едно спукване на ребро преди 5-6 години на язовир Искър. При предна човка с 200 и недостъчно добре стегнат седалищен трапец куката ме клъвна за част от секундата и ми пукна ребро. Спомням си,че никой не ме бе предупредил за вариянт вързване под платното и като стоях отдолу,като рибка на кукичка, в началото даже ми бе смешно.В последствие близо година изпитвах подсъзнателен страх да вкарам крака в задния налъм.Падна ли неочаквано, първата ми работа е да разбера дили съм се откачил от трапеца.Сменил съм няколко трапци, но трапец без система за бързо откачване не ползвам. На плажа АНЗАК / дългия пясъчен плаж на континента,след Каба тепе по посока противоположна на Кум/ има силно течение и е много опасно. На 4 декември 2006 влязах там и едвам излязах на близо 3 км. от мястото където бях паркирал.Вятърът в случая североизток , бе ужасно поривист /напомня за Огняново/ и силата му започва да се чувства 100-150 м. навътре.По този повод не карайте там или където и да е сами. Надявам се да съм бил полезен на някого защото НАЙ-ДОБРИЯТ СЪРФИСТ Е ЖИВИЯТ И ЗДРАВИЯТ!
|
|
|
|
Now Kite - NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5, 2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #16 -: 19.02.2007 21:16 » |
|
За мен по-сериозната случка- неприятна, беше преди 4 години някъде, на острова... Духаше си здраво, на един от поривите напрао ме запокити от другата страна. Човка по всичките и правила, как ме е праснал гика по главата не знам точно, но в замаята си помня, че инстинктивно първото нещо което направих беше с ръка пипнешком да се хвана за дъската където и да беше тя.... Седях така докато се освестя, не знам колко време... Когато болката в главата попремина, тръгнах да излизам на воден старт и чак тогава видях, че дъската ми е яко оплезена, носа счупен и увиснал на пласмаса само... Почна едно плуване и аварийно излизане, но сега като се замисля, не продължи особено дълго (макар че бях поотпътувала прилично от брега), но аз си знам не директно към брега а настрани-настрани и така....Това беше старата ми дъска Hi-Fly Peak, казват няма счупване... Е, аз мога да опровергая това твърдение...
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #17 -: 17.03.2007 22:15 » |
|
Олеле ми аз тази есен ( така де миналата година) на острова карах с едно приятелче Мъната и Мони (поне ние 3-мата бяхме само във водата по време на случката). Та приятен ден много слаб вятър и късния слетобяд задуха доста приличо. Естествено аз скочих и влезнах и точно се кефех, че даже се и поусилва нооооо както си бях на фунията видях димна завеса от пясък движеща се към нас от Wave spota.....беше много близо и нямаше за време да се измъкнем от фунията и това ни връхлетя... Трябва да отбележа че съм млад сърфист и карам още зле/не добре но напредвам бързо.... Вятъра който е движил тази пясъчна завеса са го мерили на Wave spota 20м/с а предвид, че той се засилва от фунията не знам колко е бил при нас... бях с 5,9кв/м платно и 120л дъска на мойте 65кила...направо ме отвя както и не мога да правя воден старт...скъсах платно...едното приятелче успя да се измъкне а аз тотално изтощен едвам успях да се закрепа и на пулообезветрено платно да излезна след 30-40 или кой-звнае можиби 50 падания. Третия беше Мони с 7кв/м платно с камбери но се осети рано и с много зор е излезнал на фунията... На тая случка се борих до припадане и въпреки и това си мислех за гръцкия остров от който ги събирали островните сърфисти...голям ужас изживях....а и нали съм си доста начинаещ...Кольо беше на плажа слава богу ако съвсем го бяхме закъсали щеше да ни извади или поне да организира да ни извадят Това за под-платното ми беше голям кошмар първите пъти....за малко да се одавя даже веднъш защото кукичката на трапеца от мойто виртуозно падане се оплела зверски в лапите а аз под-платното...дабре, че се сетих да си откопчая трапеца по аварийната система... Абе хора има хиляди наини да се утрепеме ала нека поне се покефим преди това ПОздрави metro
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
Koljo
Полъх
Публикации: 65
|
|
« Отговор #18 -: 19.03.2007 15:27 » |
|
Естествено, че щеше да ви извадим, още докато се борихте на Фунията бяхме спретнали преброяване и непрекъснато наблюдение на всички, които не успяха да излязат на брега, за да не изгубим някой, и бяхме готови вече със спасителните оръжия. Стават неочаквани неща, аз лично постоянно си попълвам списъка със ситуации, които могат да бъдат предотвратени.
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #19 -: 19.03.2007 16:26 » |
|
Кольо е прав - спортът ни е рисков и е добра практика (да не кажа задължително) всеки като кара да се оглежда за другарчетата си. Ако види, че някой дълго се е задържал във водата или седи много време на дъската - да мине да го поита дали няма някакъв проблем. Хубаво е да знаеш, че можеш да разчиташ на сърфистите около теб - във всеки рисков спорт, това отличава истинските спортисти от навлеците . Извинявам се ако съм бил прекалено нравоучителен ...
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #20 -: 20.03.2007 03:23 » |
|
Кольо е прав - спортът ни е рисков и е добра практика (да не кажа задължително) всеки като кара да се оглежда за другарчетата си. Ако види, че някой дълго се е задържал във водата или седи много време на дъската - да мине да го поита дали няма някакъв проблем. Хубаво е да знаеш, че можеш да разчиташ на сърфистите около теб - във всеки рисков спорт, това отличава истинските спортисти от навлеците . Извинявам се ако съм бил прекалено нравоучителен ... Да това е много полезно. Помня, когато още не можех да правя воден старт добре, вятърът се беше вдигнал и аз само се борех, паниката беше почнала вече доста да ми пречи. тогава един сърфист мина покрай мен и ме пита дали всичко е наред. Само това, че остана малко до мен ми даде необходимата увереност да изляза. Някак си е гадно ако си сам във водата, особено при по-критична ситуация. На мен доста често ми се случва да ме питат дали всичко е наред, когато се боря по-дълго време във водата и съм много благодарна за това
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
The Bear
|
|
« Отговор #21 -: 21.03.2007 19:38 » |
|
Миии, замислям се другия път дали да не вляза с каската. За ски алпинизъм/алпинизъм, много са леки, и не пречат. Ама досега не съм виждал някой да кара с каска.
|
|
|
|
92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #22 -: 21.03.2007 20:34 » |
|
Миии, замислям се другия път дали да не вляза с каската. За ски алпинизъм/алпинизъм, много са леки, и не пречат. Ама досега не съм виждал някой да кара с каска.
Карат - виждал съм филмчета при "баято" време да карат с каски
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #23 -: 22.03.2007 09:24 » |
|
Има и 1 от пловдивските кайтисти винаги е с каска.
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #24 -: 22.03.2007 12:16 » |
|
В магазина има специални протекторни каски за водни спортове, аз също съм виждалада карат кайт с такава.
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #25 -: 22.03.2007 13:45 » |
|
Има и 1 от пловдивските кайтисти винаги е с каска.
И Мони кара винаги с каска..............вградена
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296
|
|
« Отговор #26 -: 22.03.2007 15:52 » |
|
И Мони кара винаги с каска..............вградена По-скоро: вродена.
|
|
|
|
|
|
|
The Bear
|
|
« Отговор #27 -: 23.03.2007 14:52 » |
|
В магазина има специални протекторни каски за водни спортове, аз също съм виждалада карат кайт с такава.
Интересно. При кайта какво толкова може да те удари?
|
|
|
|
92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
|
|
|
chill
|
|
« Отговор #28 -: 23.03.2007 15:41 » |
|
Интересно. При кайта какво толкова може да те удари?
Ами, при кайтистите, първо природата им е забила ЯК шамар по рождение ... А пък те самите могат във всичко да се забият, виждал съм кайтист, който го сваляха от дърво и оттам направо в линейката ...
|
|
|
|
Sails: Severne Convert 2016 7.5 Ezzy Wave SE 5.8 Ezzy Wave SE 4.7 Boards: Starboard Kombat 106L Starboard Kode 123L --- Pain is weakness leaving the body
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #29 -: 23.03.2007 17:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|