21.11.2024 23:51
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Неприятни случки  (Прочетена 37512 пъти)
polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233

we will never walk alone

« Отговор #15 -: 19.02.2007 13:12 »

И на мен са ми се случвали всички изброени от Съни неща + едно спукване на ребро преди 5-6 години на язовир Искър. При предна човка с 200 и недостъчно добре стегнат седалищен трапец куката ме клъвна за част от секундата и ми пукна ребро. Спомням си,че никой не ме бе предупредил за вариянт вързване под платното и като стоях отдолу,като рибка на кукичка, в началото даже ми бе смешно.В последствие близо година изпитвах подсъзнателен страх да вкарам крака в задния налъм.Падна ли неочаквано, taz първата ми работа е да разбера дили съм се откачил от трапеца.Сменил съм няколко трапци, но трапец без система за бързо откачване не ползвам.
На плажа АНЗАК / дългия пясъчен плаж на континента,след Каба тепе по посока противоположна на Кум/ има силно течение и е много опасно. На 4 декември 2006 влязах там и едвам излязах на близо 3 км. от мястото където бях паркирал.Вятърът в случая североизток , бе ужасно поривист /напомня за Огняново/ и силата му започва да се чувства 100-150 м. навътре.По този повод не карайте там или където и да е сами.   :aaa ne:
Надявам се да съм бил полезен на някого защото НАЙ-ДОБРИЯТ СЪРФИСТ Е ЖИВИЯТ И ЗДРАВИЯТ!

Now Kite -  NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5,  2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #16 -: 19.02.2007 21:16 »

За мен по-сериозната случка- неприятна, беше преди 4 години някъде, на острова... Духаше си здраво, на един от поривите напрао ме запокити от другата страна. Човка по всичките и правила, как ме е праснал гика по главата не знам точно, но в замаята си помня, че инстинктивно първото нещо което направих беше с ръка пипнешком да се хвана за дъската където и да беше тя.... Седях така докато се освестя, не знам колко време... Когато болката в главата попремина, тръгнах да излизам на воден старт и чак тогава видях, че дъската ми е яко оплезена, носа счупен и увиснал на пласмаса само... Почна едно плуване и аварийно излизане, но сега като се замисля, не продължи особено дълго (макар че бях поотпътувала прилично от брега), но аз си знам не директно към брега а настрани-настрани и така....Това беше старата ми дъска Hi-Fly Peak, казват няма счупване... Е, аз мога да опровергая това твърдение...

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #17 -: 17.03.2007 22:15 »

Олеле ми аз тази есен ( така де миналата година) на острова карах с едно приятелче Мъната и Мони (поне ние 3-мата бяхме само във водата по време на случката). Та приятен ден много слаб вятър и късния слетобяд задуха доста приличо. Естествено аз скочих и влезнах и точно се кефех, че даже се и поусилва нооооо както си бях на фунията видях димна завеса от пясък движеща се към нас от Wave spota.....беше много близо и нямаше за време да се измъкнем от фунията и това ни връхлетя...
Трябва да отбележа че съм млад сърфист и карам още зле/не добре но напредвам бързо....
Вятъра който е движил тази пясъчна завеса са го мерили на Wave spota 20м/с а предвид, че той се засилва от фунията не знам колко е бил при нас... бях с 5,9кв/м платно и 120л дъска на мойте 65кила...направо ме отвя както и не мога да правя воден старт...скъсах платно...едното приятелче успя да се измъкне а аз тотално изтощен едвам успях да се закрепа и на пулообезветрено платно да излезна след 30-40 или кой-звнае можиби 50 падания. Третия беше Мони с 7кв/м платно с камбери но се осети рано и с много зор е излезнал на фунията...
На тая случка се борих до припадане и въпреки и това си мислех за гръцкия остров от който ги събирали островните сърфисти...голям ужас изживях....а и нали съм си доста начинаещ...Кольо беше на плажа слава богу ако съвсем го бяхме закъсали щеше да ни извади или поне да организира да ни извадят

Това за под-платното ми беше голям кошмар първите пъти....за малко да се одавя даже веднъш защото кукичката на трапеца от мойто виртуозно падане се оплела зверски в лапите а аз под-платното...дабре, че се сетих да си откопчая трапеца по аварийната система...
Абе хора има хиляди наини да се утрепеме ала нека поне се покефим преди това   taz

ПОздрави
metro

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #18 -: 19.03.2007 15:27 »

Естествено, че щеше да ви извадим, още докато се борихте на Фунията бяхме спретнали преброяване и непрекъснато наблюдение на всички, които не успяха да излязат на брега, за да не изгубим някой, и бяхме готови вече със спасителните оръжия. Стават неочаквани неща, аз лично постоянно си попълвам списъка със ситуации, които могат да бъдат предотвратени.

Кайт училище www.freeride.bg
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #19 -: 19.03.2007 16:26 »

Кольо е прав - спортът ни е рисков и е добра практика (да не кажа задължително) всеки като кара да се оглежда за другарчетата си. Ако види, че някой дълго се е задържал във водата или седи много време на дъската -  да мине да го поита дали няма някакъв проблем.
Хубаво е да знаеш, че можеш да разчиташ на сърфистите около теб - във всеки рисков спорт, това отличава истинските спортисти  \0// от навлеците  !!.
Извинявам се ако съм бил прекалено нравоучителен ...  : x :

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #20 -: 20.03.2007 03:23 »

Кольо е прав - спортът ни е рисков и е добра практика (да не кажа задължително) всеки като кара да се оглежда за другарчетата си. Ако види, че някой дълго се е задържал във водата или седи много време на дъската -  да мине да го поита дали няма някакъв проблем.
Хубаво е да знаеш, че можеш да разчиташ на сърфистите около теб - във всеки рисков спорт, това отличава истинските спортисти  \0// от навлеците  !!.
Извинявам се ако съм бил прекалено нравоучителен ...  : x :
Да това е много полезно. Помня, когато още не можех да правя воден старт добре, вятърът се беше вдигнал и аз само се борех, паниката беше почнала вече доста да ми пречи. тогава един сърфист мина покрай мен и ме пита дали всичко е наред. Само това, че остана малко до мен ми даде необходимата увереност да изляза. Някак си е гадно ако си сам във водата, особено при по-критична ситуация. На мен доста често ми се случва да ме питат дали всичко е наред, когато се боря по-дълго време във водата и съм много благодарна за това \0// :Sunny:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #21 -: 21.03.2007 19:38 »

Миии, замислям се другия път дали да не вляза с каската. За ски алпинизъм/алпинизъм, много са леки, и не пречат. Ама досега не съм виждал някой да кара с каска.

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #22 -: 21.03.2007 20:34 »

Миии, замислям се другия път дали да не вляза с каската. За ски алпинизъм/алпинизъм, много са леки, и не пречат. Ама досега не съм виждал някой да кара с каска.

Карат - виждал съм филмчета при "баято" време да карат с каски

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #23 -: 22.03.2007 09:24 »

Има и 1 от пловдивските кайтисти винаги е с каска.

The Best Of The Best
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #24 -: 22.03.2007 12:16 »

В магазина има специални протекторни каски за водни спортове, аз също съм виждалада карат кайт с такава.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #25 -: 22.03.2007 13:45 »

Има и 1 от пловдивските кайтисти винаги е с каска.
И Мони кара винаги с каска..............вградена :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #26 -: 22.03.2007 15:52 »

И Мони кара винаги с каска..............вградена :D
По-скоро: вродена.  :D
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #27 -: 23.03.2007 14:52 »

В магазина има специални протекторни каски за водни спортове, аз също съм виждалада карат кайт с такава.
Интересно. При кайта какво толкова може да те удари?

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #28 -: 23.03.2007 15:41 »

Интересно. При кайта какво толкова може да те удари?
Ами, при кайтистите, първо природата им е забила ЯК шамар по рождение ...  (:-pp)

А пък те самите могат във всичко да се забият, виждал съм кайтист, който го сваляха от дърво и оттам направо в линейката ...

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #29 -: 23.03.2007 17:59 »

Ами, при кайтистите, първо природата им е забила ЯК шамар по рождение ...  (:-pp)
Ами да, меки са им главите .... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Хей - да не се обиди някой кайтист, както казваше Алф - "Майтап, бе Уили ..."  taz taz

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: