21.11.2024 19:36
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Неприятни случки  (Прочетена 37497 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #30 -: 24.03.2007 00:54 »

Аз познавам един сърфист, дето като е слаб вятърът кара кайт и има...циганска пепел в дупето и вродена адреналинова зависимост и вродени....абе то дали не сме всичките така :-O-: :оо. hip

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Bongo
Повей

Публикации: 4

« Отговор #31 -: 15.05.2007 03:24 »

Абе не знам колко карат кайтистите, но ми е мн забавно да гледам докато стакмявам петичката те да ми се разхождат по плажа в пулно бойно снаражение с манекенски грациозна стъпка и да гугукат като гларуси на плажните русалки, така де няма лошо  OK ама вземете поне малко и да карате... ( Не всички са такива, има и мн готини кайтисти които зарязват цялата работа и веднага влизат не се услушват и оглеждат кои ги гледа)...

Сега за случката...(Действието се развива на Градина) Влизам аз на небезизвестнтата миналогодишна буря по цялото черноморие (тази която заля Лозенец... и там няквите други курорти, забравих кога беше) от горния край на залива защото там няма вълни и е идеално когато прибоя е огромен за влизане, духаше някъде 11 -13 м/с (не съм сигурен оба4е карах с 4.5 , 80л и ми беше силно) и си джиткам, попринцип на ляв хаус ми е трудно да скачам обаче тогава без да искам ме дигна на едно примерно 3м  от водата и докато летях си тананиках " Еми да това беше... край... е са се усмъртих...", и кво стана кацнах си си4ко ток и жица и си продължих да си цъкам...И на 4етвуртия тигел ве4е ме мята кам прибоя, правя се на газар пред мацките - пробвам да направя LayDown, и се пребижам като копеле мало преди прибоя. От там почва едно гребане навутро защото хване ли ем тоя прибой КРАЙ... еми хвана ме, оба4е аз не пускам сърфа ЦЕНЕН МИ Е  (:-pp)  :D Хваща ме една вълна не пускам, втората ме хвана изпуснах сърфа, думна ме в пясъка, нагултах се с вода едвам излезнах над водата, хвана ме трета вълна не си бях поел въздух нагълтах се пак излезнах над водата, " Върнах поръчката " , серията вълни беше спряла. Погледнах да видя кво беше останало от сърфа - НИЩО МУ НЯМАШЕ   :-O-:  Smile ... доплувах си до брега и някви хора ми разправят - ааа ууу как съм бил ско4ил, аз шях да се одавя те ми разпраят някви глупости... Така 4е според мен не бях готов да карам на тая буря и да газарея... секи трябва да си знае на какво е способен and DONT PUSH THE LIMIT шото От игра4ка - пла4ка  Yes  Yeee Аиде със здраве  :О:
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #32 -: 15.05.2007 09:55 »

Абе не знам колко карат кайтистите, но ми е мн забавно да гледам докато стакмявам петичката те да ми се разхождат по плажа в пулно бойно снаражение с манекенски грациозна стъпка и да гугукат като гларуси на плажните русалки, така де няма лошо  OK ама вземете поне малко и да карате... ( Не всички са такива, има и мн готини кайтисти които зарязват цялата работа и веднага влизат не се услушват и оглеждат кои ги гледа)...

Сега за случката...(Действието се развива на Градина) Влизам аз на небезизвестнтата миналогодишна буря по цялото черноморие (тази която заля Лозенец... и там няквите други курорти, забравих кога беше) от горния край на залива защото там няма вълни и е идеално когато прибоя е огромен за влизане, духаше някъде 11 -13 м/с (не съм сигурен оба4е карах с 4.5 , 80л и ми беше силно) и си джиткам, попринцип на ляв хаус ми е трудно да скачам обаче тогава без да искам ме дигна на едно примерно 3м  от водата и докато летях си тананиках " Еми да това беше... край... е са се усмъртих...", и кво стана кацнах си си4ко ток и жица и си продължих да си цъкам...И на 4етвуртия тигел ве4е ме мята кам прибоя, правя се на газар пред мацките - пробвам да направя LayDown, и се пребижам като копеле мало преди прибоя. От там почва едно гребане навутро защото хване ли ем тоя прибой КРАЙ... еми хвана ме, оба4е аз не пускам сърфа ЦЕНЕН МИ Е  (:-pp)  :D Хваща ме една вълна не пускам, втората ме хвана изпуснах сърфа, думна ме в пясъка, нагултах се с вода едвам излезнах над водата, хвана ме трета вълна не си бях поел въздух нагълтах се пак излезнах над водата, " Върнах поръчката " , серията вълни беше спряла. Погледнах да видя кво беше останало от сърфа - НИЩО МУ НЯМАШЕ   :-O-:  Smile ... доплувах си до брега и някви хора ми разправят - ааа ууу как съм бил ско4ил, аз шях да се одавя те ми разпраят някви глупости... Така 4е според мен не бях готов да карам на тая буря и да газарея... секи трябва да си знае на какво е способен and DONT PUSH THE LIMIT шото От игра4ка - пла4ка  Yes  Yeee Аиде със здраве  :О:

Бурята започна на 01,07,2006г - вечерта към 22,00 часа. тъкмо приклучвахме с празника July Morning Wink

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #33 -: 15.05.2007 11:52 »

Bongo, и аз влизах от военните, но съвсем съзнателно карах над прибоя oops Абсолютен късмет е, че му няма нищо на оборудването, иначе сме луди глави и затова не чуди, че никой не те е питал как си.......трудно се даваме и повечето го знаят bravoo OK

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #34 -: 15.05.2007 12:04 »

Сега за случката...(Действието се развива на Градина)...

Хахаха... Бонго, много яко....  OK OK OK

Миналото лято прибоят ми разпра една почти нова 6,5-ца на Олимпийски надежди. Това ми беше едно от първите влизания с трапец. Стъпчица по стъпчица... Я да издебна една вълна, за да се кача, айде и втора... И докато се начудя как да не пробия я дъската, я платното с куката... Люфффф!!! Ветрилото пълно с пяна и водорасли, дъската - с финката нагоре, а между зъбките ми скърца пясък... Гледам ветрилцето - нещо виси неестествено, пък платното - къдраво станало. Викам си: "Водорасли са, а морето мътно - значи, зрителна измама." Гледам пак - от халките към нока се порнала квадратна цепка, пък под водораслите, дето висят, има и въженца.  

Брех! Сърцето ми, значи, и то се порна на квадрат от мъка. Артерии, вени, клапи... Абе няма кръв - само мъка. Юрнах се аз - газ, на 140 км от Равда до Приморско - да ми шият платното. Пък сърцето си беше направо за байпас. Ама се размина, щото ремонта беше успешен. Проведох само малко бирена терапия Mr. Green Mr. Green Mr. Green

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Sunny
Администратор

« Отговор #35 -: 15.05.2007 13:42 »

Точно на 2ри юли беше бурята, помня го защото Юли имаше рожден ден и сигурна тази буря е била най-големия подарък за него OK
Вятърът изобщо не беше 11-13м/с, аз бях на брега на завет на Литорал и го измерих към 20м/с, а вътре е било доста по силно. Вълните бяха около 4-5м и мен ме беше страх да гледам, а вие как сте карали незнам. Имаш освен Юли още 3 сърфа във водата. Единия със сигурност беше Кони, другия не знам, но скачаше непрекъснато. Може и да говориш за следващия ден, когато вятърът отслабна и беше в стойностите, за които говориш, но вълните бяха със същата големина. Аз също на Лозенец  щях да се удавя в прибой и да ти кажа честно изобщо не ми пукаше за оборудването пред заплахата за живота ми. Ама само като гледах огромните вълни, които се вдигаха зад мен и си глътнах езика от страх. А като се озовах в прибоя всичко беше само борба за оцеляване. И на моето оборудване му нямаше нищо OK Успях преди прибоя да откача рига от дъската и явно Юли е успял да ги извади невредими \0//

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #36 -: 23.05.2007 11:07 »

Точно на 2ри юли беше бурята, помня го защото Юли имаше рожден ден и сигурна тази буря е била най-големия подарък за него OK
А за сватбата няма ли да спретнете нещо подобно, или да чакаме пак 02.07 :О:

The Best Of The Best
Sunny
Администратор

« Отговор #37 -: 23.05.2007 12:51 »

А за сватбата няма ли да спретнете нещо подобно, или да чакаме пак 02.07 :О:
ААААААААА не стига, че втори го обявиха за работен ден, ами то остава и вятър да духа....... taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz

Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #38 -: 23.05.2007 16:46 »

Добре де, ще направим тази жертва, все пак това май е първата толкова сърфистка сватба \0//. Трябва ли да сме с неопрени на шествието (:-pp)?

The Best Of The Best
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #39 -: 23.05.2007 17:10 »

Добре де, ще направим тази жертва, все пак това май е първата толкова сърфистка сватба \0//. Трябва ли да сме с неопрени на шествието (:-pp)?
Само ако вали като днес :D при това плавници и бонета са желателни.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Sunny
Администратор

« Отговор #40 -: 23.05.2007 18:12 »

то ако ще е за неопрени и има вятър, може направо със сърфовете да се придвижваме (:-pp)

asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #41 -: 31.08.2008 00:53 »

видях темата няма как да не пиша...та днес карам си на кабакум варна духаше поривист североисто4ен ..има6е и непознат сърфист на плажа вика ми-не влизаи много наватре трудно се излиза на тоя вятър..ма кои да слу6а..та прая си тигел4ета и се кефя и по едно време като духна ама яко бях наватре ..кофтити беше 4е се бях и поизморил...пробвах 3 пати и се отказах и викам на кадето ме отвее доиде едих джет ..докато варзвахме сърфа ОБЪРНАХМЕ ДЖЕТА!след 10 мин и мн опити изправихме джета запали по 4удо ама се палнеше с вода от някаде и потава6е заебахме сърфа и 4ове4еца барза да прибере джета и ме остави недале4 от буна сарфа го отписах плувам кам буната едвам се добрах(тогава наистина помислих и се упла6их 6тях да се удавя за малко)както и да е излязох ни жив ни умрял гледам си сърфа пътува кам друг плаж паля колата и си го пресре6нах на около 5 км.та бях се полу отказал ама като ви 4ета ми доиде пак музата..желая на вси4ки по безавариино каране!
Sunny
Администратор

« Отговор #42 -: 31.08.2008 21:43 »

аsensi много е гадно това което ти се е случило, но съм сигурна, че всеки един сърфист има поне една такава случка, така, че не се отказвай OK Ей го Юли с тия салта предни, задни всякакви  вчера спука тъпанче, днес си счупи другото ухо, целия син, рани навсякъде, ама един такъв ухилен и все вика..."нищо ми няма добре съм"  oops :Q: Shocked

asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #43 -: 01.09.2008 01:53 »

мерси съни за окуражаването OK
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #44 -: 09.09.2008 18:31 »

Тази неделя един приятел плюс още двама души екипаж влязоха на Олимпийски надежди с малка платноходка, за да тренират преобръщане и съответно връщане в нормално положение. Малко странно занимание, но явно и това трябва да се тренира.

Както и да е. Обърнаха лодката с дъното нагоре на стотина метра от брега при скорост около 6 м/с. Екипажът започна да се мъчи да я върне в изправено положение. Ние ги гледахме от брега с бинокъл - ако се наложи да влезем с друга лодка.

Край очевидно бедстващата платноходка минаха две от онези нови, модерни моторници, дето ги карат разни тюфлеци, а по капаците има налягали кифли. Тъжното беше, че нито един от тюфлеците не се сети да спре и да попита дали има проблем и дали с нещо може да помогне. Добре поне, че не минаха върху някого във водата.

Разбира се, след малко екипажът върна лодката в нормално положение сам и продължи да си плава.

Пиша това, за да не разчитате много-много на големите моторници в морето, ако вземете да бедствате.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: