24.11.2024 15:30
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Неприятни случки  (Прочетена 37581 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #45 -: 09.09.2008 18:42 »

Даваха едно предване по телевизията колко изобщо не им пука на хората ако например видят кражба. Един се преоблича възможно най-приличащ на крадец и почва с ножовка бавно, шумно и старателно да реже катинара на вързано колело. Това ставаше на много оживено място, примерно орлов мост в София. И така половин час - никаква реакция от хората. след това си слага маска и пак започва да реже. Пак нищо. Хората просто си подминават и това е. На мен преди малко ми удариха колата паркирана точно пред магазина. дойдоха да ми кажат от съседния фризьорски салон, че някаква жена е минала с доста голяма скорост, ударила е моята кола и дори не е намалила. Толкова бързо е карала, че не са могли да и запишат номера.
добре, че поне сърфистите сме задружно племе и си помагаме OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #46 -: 09.09.2008 21:37 »

това е същата случка която съм описал и на http://www.wind-zone.com/phpbb/viewtopic.php?p=969&highlight=#969
само я копирам да не пиша като замаян
преди няколко години във Варненския залив на един запад счупих мачтата.Беше ранния април - водата 6-7 градуса а западния вятър почна да ме снася към открито море.Почнах да разриговам да спася квото мога и белкем успея да се докопам на гребане до Галата.Но за мой късмет от кулата на Морска гара някой ме мернал случайно и пратиха един военен катер да ме събира...Дойдоха тия и почнах да им подавам гик, парчета от мачта и т.н., а платното го държах със зъби, ама докато подавах гика не усетих как съм го изтървал /нищо че бях с цял неопрен - бях изтръпнал от студ - то през ципове, дупки пак влиза студена вода/, та видях платното да потъва надолу под катера...тръгнах да се гмуркам към него но се отказах в последствие че да не залепна за кила и от там към перката на катера и да стана на кайма...многоооооо неприятно изживяване беше...но сега се сещам с усмивка за това

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #47 -: 09.09.2008 22:47 »

наи грозното от моята слу4ка..припомням я с копиране-   

видях темата няма как да не пиша...та днес карам си на кабакум варна духаше поривист североисто4ен ..има6е и непознат сърфист на плажа вика ми-не влизаи много наватре трудно се излиза на тоя вятър..ма кои да слу6а..та прая си тигел4ета и се кефя и по едно време като духна ама яко бях наватре ..кофтити беше 4е се бях и поизморил...пробвах 3 пати и се отказах и викам на кадето ме отвее доиде едих джет ..докато варзвахме сърфа ОБЪРНАХМЕ ДЖЕТА!след 10 мин и мн опити изправихме джета запали по 4удо ама се палнеше с вода от някаде и потава6е заебахме сърфа и 4ове4еца барза да прибере джета и ме остави недале4 от буна сарфа го отписах плувам кам буната едвам се добрах(тогава наистина помислих и се упла6их 6тях да се удавя за малко)както и да е излязох ни жив ни умрял гледам си сърфа пътува кам друг плаж паля колата и си го пресре6нах на около 5 км.та бях се полу отказал ама като ви 4ета ми доиде пак музата..желая на вси4ки по безавариино каране .....................та като отидох на кабакум гледам спасителите 6те си счупят краката да бягат с сърфа ми да го приберат в един хотел да не се вижда че да си го приберат..видях ги буквално в ппоследния момент щото докато карах с колата не мойех да преценя то4но каде 6те излезе..не например да огледат морето да не би да няма някои за спасяване...на никои в тая държава не му пука за другите
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #48 -: 10.09.2008 14:32 »

На мен преди малко ми удариха колата паркирана точно пред магазина. дойдоха да ми кажат от съседния фризьорски салон, че някаква жена е минала с доста голяма скорост, ударила е моята кола и дори не е намалила. Толкова бързо е карала, че не са могли да и запишат номера.
добре, че поне сърфистите сме задружно племе и си помагаме OK
Ауу, Съни съжалявам да чуя това за колата :((( Не знам дали това ще те успокои, но аз Мацуда също я "сефтосах" - преди месец на буната на Олимпийски надежди. Одрах я брутално в един половин-метров бордюр след десет минути сложни маневри в опит да си тръгна с натоварения матрял от сърф-училището.

Задръстване, разорана кочина, а бордюрът - невидим щото нисък. Кръц - задна дясна вежда и врата. Оправиха я преди 10-на дни и вече не ме боли сърцето.
Дори ми монтираха КЛИ-МА-ТРО-НИК!!! (:-pp) (:-pp) oops

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #49 -: 10.09.2008 15:02 »

То за това е каското,да не ти пука за разни дреболии,все пак колата е една купчина желязо,която трябва да те закара от точка А до точка Б

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Sunny
Администратор

« Отговор #50 -: 10.09.2008 16:33 »

Дори ми монтираха КЛИ-МА-ТРО-НИК!!! (:-pp) (:-pp) oops
ayyyyyyyy край, направо ужас, сърцето ми спря wall Това беше последната ми надежда с нещо моята да е по-хубава от твоята taz taz taz Wink Wink Wink Ще се утешавам на сбирката в някое ъгълче с чашка бира в ръка Drinks
Честито де Drinks То си е готино така цък каквато температура си искаш, а не или да замръзваш или да ти е горещо. Абе друго си е КЛИ-МА-ТРО-НИК!!!

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin

« Отговор #51 -: 10.09.2008 16:53 »

Абе избъзиках се! Пък ти се хвана, хахаха :D :D :D Нямам кли-ма-тро-ник. Въртя копчето с ръка още.

НОО!!!! Забравих да напиша по-горе...

Намерих под капака до акумулатура УМРЯЛ ПЛЪХ!!!! Добре мумифициран вече, но все още уханен. Чудех се що Мацуда мирише на умряло животинче при форсаж вече цял месец, пък то що било Shocked Shocked Таман бях решил, че японците слагат някакви смърдящи съединители.

Sunny
Администратор

« Отговор #52 -: 10.09.2008 16:59 »

Ох успокоих се, довечера ще спя спокойно и и довечера гордо ще се кача в моята каручка и ще си пусна климатроничето :D...хехех шегувам се разбира се Wink Това с плъха е адски неприятно, представям си за каква миризмица е ставало дума oops

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #53 -: 10.09.2008 17:01 »

Абе избъзиках се! Пък ти се хвана, хахаха :D :D :D Нямам кли-ма-тро-ник. Въртя копчето с ръка още.

НОО!!!! Забравих да напиша по-горе...

Намерих под капака до акумулатура УМРЯЛ ПЛЪХ!!!! Добре мумифициран вече, но все още уханен. Чудех се що Мацуда мирише на умряло животинче при форсаж вече цял месец, пък то що било Shocked Shocked Таман бях решил, че японците слагат някакви смърдящи съединители.

Брех м..а му стара, ка им върви на някои хора. Аз що не можах да намеря некое "чахкинче" в багажника на моята "панна пръдличка"  :D :D :D

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Venelin

« Отговор #54 -: 10.09.2008 23:46 »

Хихихаххахаха... Гледай по-внимателно!!! Аз моя мумифициран плъх цял месец не можах да го намеря - щото сив като Мацуда и... Ако "чахчинчето" е синеоко като "панна", значи сигурно добре се е скрило. Виж под седалките, в багажника... Гледай, гледай по-внимателно, преди да се мумифицира, щото тогава язък. :D :D :D

Sunny
Администратор

« Отговор #55 -: 11.09.2008 14:17 »

хихихи за мен ако може ведин висок, синеок, чернокос скандинавец, с повечко мускули ако е възможно.....да ми помага за оборудването де oops

Venelin

« Отговор #56 -: 11.09.2008 19:23 »

хихихи за мен ако може ведин висок, синеок, чернокос скандинавец, с повечко мускули ако е възможно.....да ми помага за оборудването де oops
Не може! :aaa ne: Теб те оженихме вече. Да беше казала преди това. :D :D :D

Sunny
Администратор

« Отговор #57 -: 11.09.2008 23:02 »

Гледай сега, нещата не са толкова прости :aaa ne:
Първо Юли го боли кръста. Ако сама си товаря оборудването и моя ще се прецака. А като се прецака няма да идвам в магазина. А като не идвам в магазина вие ще страдате. Така, че по-добре вижте там... не държа много на цвета на очите oops

KenSmith
Повей

Публикации: 2

« Отговор #58 -: 15.09.2008 11:04 »

Лятото на 2004. Къмпинг Градина.
Един ден ставам след едно дълго нощно запиване и гледам, че се е раздухало. Най- сетне, на Градина да духа прилично, знамената ще се скъсат, по плажа се търкалят чадъри, а в морето зайчета. Веднага се мятам на сърфа (още нямаше вълни) и си карам. Правя няколко кръгчета, около мен беше пълно със сърфисти. По едно време взе да се заоблачава и аз си викам айде още едно последно. И точно когато бях най- навътре, ситуацията се промени неочаквано, небето стана черно, появиха се мощни пориви. Всеки, който го е изпитвал знае какво е, вдигаш платното усещаш зверски вятър, но не помръдваш. Така както около мен щъкаха бая сърфисти, така изведнъж бях сам самичък далеч от брега. Заваля проливен дъжд с гръмотевици, толкова силен, че видимостта беше 20- 30 метра. Тогава бая се изплаших, сам в морето незнайно къде, в силна буря. За мое щастие в един момент осъзнавам, че вятъра духа към брега и тогава дойде голямото облекчение. Просто седнах на дъската и чаках да ме изплюе. Много бях щастлив да стъпя на брега. Едни момчета от сърф училишето ми помогнаха с платното и дъската и ми казаха, че в такава буря е по- добре да си във водата вместо да стоиш на дъската  (така по- бързи излизаш на брега). Така ли е според вас?
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #59 -: 15.09.2008 15:26 »

Току що чух по новините за потънал ферибот в Турция,но не разбрах от къде за къде е пътувал,доста страшна работа!!!!!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: