01.11.2024 18:32
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Петък и събота за Дъбник  (Прочетена 25156 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #30 -: 07.03.2007 23:32 »

Добре де, и на 16 градуса ще влезна man

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #31 -: 08.03.2007 14:34 »

Имаш напредък :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #32 -: 08.03.2007 22:45 »

Човек се учи докато е жив :D
Към края на април кракъ ми ще е в подходяща форма и ще мога да се включа Yeee Каква ли ще е температурата на водата по това време на годината , за да мога да се подготвя психически.  snow Brrrr snow. До тогава ще се самозалъгвам, че е прекалено студено

chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #33 -: 09.03.2007 12:01 »

Човек се учи докато е жив :D
Към края на април ...  Каква ли ще е температурата на водата ...
От началото на април е като чай ... До началото на април е пак като чай ... ice tea ...

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #34 -: 09.03.2007 16:11 »

Така и така разговора е тръгнал към градуси и чай, какъв неопрен би ме устроил за април? Имам един 3мм, но с него ще е студено. 5мм мокър? Всъщност има ли място където да погледна за какви градуси на водата какви неопрени са подходящи
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #35 -: 09.03.2007 16:16 »

Така и така разговора е тръгнал към градуси и чай, какъв неопрен би ме устроил за април? Имам един 3мм, но с него ще е студено. 5мм мокър? Всъщност има ли място където да погледна за какви градуси на водата какви неопрени са подходящи
Спред мен април ще ти е студено с 3мм
Няма такива таблици, по-скоро всичко е въпрос на опити. Влизаш април да караш с твоя неопрен и ако ти е студено, значи трябва да си вземеш по-дебел. И тук според мен не е толкова въпроса в дебелината, а да е гумиран, защото когато вятърът е студен и водата е студена, направо замръзваш. Ако е гумиран не пропуска вятър и тогава е много по-добре. Аз лично карам с гумиран до началото на юни и после минавам направо на къс. И пак отивам на гумиран средата на септември. Но съм карала с гумиран и лятото, когато е лошо времето и е студено.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #36 -: 09.03.2007 16:25 »

Не взимай 5мм с него си като гипсиран. Не случайно сърфистките неопрени са масово до такава дебелина, при това са комбинирани и с по-малка. Водолазните са по-дебели, но там единственото по-бързо движение е като видиш акула oops oops
Нека си напишат тия дни с какви караха, но мисля че не са по-дебели от 4мм гумирани. А щом сега са били с такива през Април ще ти е супер с такъв.

The Best Of The Best
Sunny
Администратор

« Отговор #37 -: 09.03.2007 16:34 »

Абсолютно подкрепям Robby Naish, 4/3mm гумиран е оптимален вариант за топлина и свобода на движението при сърфистите.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Woody
Полъх
*
Публикации: 80

« Отговор #38 -: 09.03.2007 16:39 »

Не взимай 5мм с него си като гипсиран. Не случайно сърфистките неопрени са масово до такава дебелина, при това са комбинирани и с по-малка. Водолазните са по-дебели, но там единственото по-бързо движение е като видиш акула oops oops
Нека си напишат тия дни с какви караха, но мисля че не са по-дебели от 4мм гумирани. А щом сега са били с такива през Април ще ти е супер с такъв.
Аз карам сега с 4/3мм Bare Force и не мога да кажа, че ми е студено, а за април да не говорим. Сега единствено ръцете ми мръзнат, но не мога да карам с ръкавици taz

The ultimate ride
dr bre
Вятърничав

« Отговор #39 -: 09.03.2007 16:48 »

Няма такива таблици, по-скоро всичко е въпрос на опити. Влизаш април да караш с твоя неопрен и ако ти е студено, значи трябва да си вземеш по-дебел. И тук според мен е толкова въпроса в дебелината, а да е гумиран, защото когато вятърът е студен и водата е студена, направо замръзваш. Ако е гумиран не пропуска вятър и тогава е много по-добре. Аз лично карам с гумиран до началото на шни и после минавам направо на къс. И пак отивамн на гумиран средата на септември. Но съм карала с гумиран и лятото, когато е лошо времето и е студено.
Аз затова питам, за да не откривам "топлата вода" - всъщност много добре е да откриеш топлата вода в буквалния смисъл в сърфа. Значи да разбирам 3 мм гумиран - това сух ли значи, такъв който не пропуска вода?
Sunny
Администратор

« Отговор #40 -: 09.03.2007 17:02 »

Аз затова питам, за да не откривам "топлата вода" - всъщност много добре е да откриеш топлата вода в буквалния смисъл в сърфа. Значи да разбирам 3 мм гумиран - това сух ли значи, такъв който не пропуска вода?

Гумиран значи полусух. По принцип никой неопрен не пропуска вода през самата материя. Вода влиза обаче през отворите за главата ,ръцете и краката, но тя се затопля от тялото и не е проблем. Сух неопрен има в гмуркането и той е с клапа и се изсуква въздуха и се херметизира, но те са над 1500лв и не стават за сърф, защото може да се среже с финката и да не е вече сух. Всички говорим за полусух гумиран неопрен 4/3мм

dr bre
Вятърничав

« Отговор #41 -: 09.03.2007 17:52 »

В такъв случай трябва да говорим направо в магазина и по-точно в мм и пари  :D
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #42 -: 09.03.2007 19:22 »

В такъв случай трябва да говорим направо в магазина и по-точно в мм и пари  :D
Това е единственото правилно решение. OK OK :OK:Няма да съжаляваш. bravoo bravoo bravoo
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #43 -: 10.03.2007 17:31 »

Няма такива таблици, по-скоро всичко е въпрос на опити. Влизаш април да караш с твоя неопрен и ако ти е студено, значи трябва да си вземеш по-дебел. И тук според мен е толкова въпроса в дебелината, а да е гумиран, защото когато вятърът е студен и водата е студена, направо замръзваш. Ако е гумиран не пропуска вятър и тогава е много по-добре. Аз лично карам с гумиран до началото на шни и после минавам направо на къс. И пак отивамн на гумиран средата на септември. Но съм карала с гумиран и лятото, когато е лошо времето и е студено.
Съни, извинявай, това по китайския календар ли беше  hmmmm

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #44 -: 12.03.2007 12:41 »

Хора мога да ви кажа, че това си е персонална преценка за дебелината на неупрена защото ако човека е зиморничев, тогава е по-дабре 5/3 гумиран и мисля че в по-голямата част от пролетта и есента ще се чувства перфектно и в малко случаи ще му е прекалено топло.
Бих казал и, че е хубаво човек да има 2-3 неупрена но това е въпрос на възможности все пак!
Хубавото е да имаш 5/3 гумиран когато е студено а в другото време като е прекалено топло може и без неупрен.

Поне аз така си мисля от скромния опит.

А някой ходи ли да кара сега някъде?

ПОздрави
metro

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: