21.11.2024 23:20
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: 300  (Прочетена 13022 пъти)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

300
« -: 10.03.2007 00:10 »

От вчера късно вече по кината... Аз май няма да издържа да отмине наплива и още днес ще отида, за тези които не са гледали превюто:

http://www.youtube.com/watch?v=wDiUG52ZyHQ

Според мен постигнатата визия (видна за момента от превюто само) си е неповторима... Четох за направата му, егати и къртовския труд е всичко в него, просто нечовешки педантизъм към всеки малък детайл... На мен ми хареса особено много  определението, че филма представлява "hyper-realistic painting" Smile За повече като го гледам Dance

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #1 -: 10.03.2007 00:40 »

Трейлъра е уникален Shocked
Лукче, кажи после как е и самия филм. Въпреки, че след този трейлър, ще отида да го гледам задължително

Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #2 -: 10.03.2007 11:33 »

Не знам нищо за този филм, но се вижда, че качеството е страхотно. Ще бъде наслада за сетивата да се гледа. Кога ли ще е премиерата му в БГ?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #3 -: 10.03.2007 20:59 »

Кога ли ще е премиерата му в БГ?
Вероятно съвсем скоро. Видях рекламен плакат в един от мултиплексите в четвъртък. Точно се чудехме с брат ми какъв е този филм.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 12.03.2007 13:36 »

WoW, много яко!
Това анимация като "Final Fantasy" ли е или игрален филм?

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
lukcheto
Off Line

« Отговор #5 -: 12.03.2007 22:10 »

WoW, много яко!
Това анимация като "Final Fantasy" ли е или игрален филм?

Артистите са ИСТИСНКИ и е паднало яко трениране докато влезнат във форма за филма.... Хореографията на бойните изкуства е просто шеметна....не е истина направо!!!!Всичко което не е артист е рисувано  Shocked Shocked
Всъщност филма е правен по комикса на Милър (както е правен и "Sin Sity" също с нечовешка визия и изпълнение на същия автор) и основната идея е да има това усещане за "случка в "неопределено минало време" и усещане за легенда предадена през вековете от уста на уста). Това което Милър разказва е, че още от малък бил безумно завладян от Спартанците като начин на живот и философия (именно, че живеели за да умрат свободни и в отстояване на идеята за свобода), което е проявено и в появилия се много по-късно негов комикс... Shocked Shocked Smile Shocked

ПП Юли, а "Final Fantasy" ми е настолен филм... тазм просто потъваш, потъваш и потъваш....
 Smile

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
lukcheto
Off Line

« Отговор #6 -: 12.03.2007 23:06 »

Ето и малко картинки като сравнение между комикса и филма  Smile Smile Smile

http://us.rd.yahoo.com/movies/exclusive/warnerbros/300/slideshow/?http://movies.yahoo.com/slideshows/generic/300.html

А ето и няколко особено внушителни за мен картинки от филма:

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #7 -: 13.03.2007 16:34 »

Олеле сравнението между комиксите и филма е просто невероятно!!!

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #8 -: 13.03.2007 16:47 »

Мен лично винаги силно ме е впечатлявал самия исторически факт. След като Атина отказва помощ на Спарта, цар Леонид и тези мъже са знаели, че няма да се върнат и въпреки всичко приемт това като нещо съвсем естествено - не случайно битува термина "спартанско възпитание". Това обаче не е само строг бит с минимални удобства както повечето хора го свързват - това също е начин на мислене, поведение, философия ако искате  възпитавана в спартанците още от деца.
 \0//

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
lukcheto
Off Line

« Отговор #9 -: 15.03.2007 21:04 »

Мен лично винаги силно ме е впечатлявал самия исторически факт. След като Атина отказва помощ на Спарта, цар Леонид и тези мъже са знаели, че няма да се върнат и въпреки всичко приемт това като нещо съвсем естествено - не случайно битува термина "спартанско възпитание". Това обаче не е само строг бит с минимални удобства както повечето хора го свързват - това също е начин на мислене, поведение, философия ако искате  възпитавана в спартанците още от деца.
 \0//

Захо, точно това е особено много застъпено като идея във филма: "начин на мислене, поведение, философия ако искате  възпитавана в спартанците още от деца", всъщност мен и точно това особено много ме грабна, филма не е просто "екшън"... Другото нещо което мен ме потресе е начина по който са воювали Спартанците всички като един... Егати! Филмът ще бъде прибавен в личната филмова библиотечка...Всъщност адски ме кефи и как сякаш графичната новела на Милър е оживяла пред очите на гледащите... Да не говорим какви телесложения имаха Спартанците.....УоУ! :D :D Shocked :D

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Venelin

« Отговор #10 -: 19.03.2007 13:40 »

Ето инфо за предстоящата премиера на комикса и филма в България.

------

ИЗД. 'СТУДИО АРТ ЛАЙН' ПРЕДСТАВЯ
КОМИКС-РОМАНЪТ НА ФРАНК МИЛЪР

"Студио Арт Лайн" ООД, водещият издател на комикси в България, с гордост обявява, че на 23-ти март (петък), в 18:30 часа, в фирмената книжарница на Хеликон на адрес бул. Патриарх Евтимий № 68, ще се състои официална премиера на историческия комикс-роман „300”, създаден от световно известният комикс-автор Франк Милър. Премиерата на романа ще състои едновременно с официалната кинопремиера на филма „300” на Warner Bros. Pictures, разпространяван в страната от „Александра Филмс”. “300” е епично приключение, заредено с храброст, саможертва и страст, въплътени в триста спартански воини и техният цар Леонидас (Леонид I), повел ги в една от най-великите битки в човешката история. Българските читатели на комикси ще имат възможността да се докоснат до оригиналния роман, послужил за основа на хитовия филм.

Комиксът „300” на Франк Милър ще бъде издаден в специален „фолио” формат, подобен на арт албум, с външна корица (dustcover) и с 88 комикс страници. От 23-ти март той ще се предлага във всички книжарници от верига „Хеликон” и всички други добри книжарници в София и страната на цена от 20.00 лв.

Всички журналисти, които потвърдят отправената покана по електронна поща до адрес hristo@artline-comics.com и посетят премиерата, ще получат безплатно копие от комикса „300” за рецензия. Всички останали посетители на премиерата – почитатели на комиксовото изкуство и фенове на „Студио Арт Лайн” - ще могат да се възползват от 10% отстъпка от закупуване на изданието от книжарницата.

ЗА КОМИКСА ‘300’

Комиксът “300” разказва за титаничната битка край Термопилите ( Горещи Порти) в Древна Гърция, където цар Леонидас (Леонид I) и неговата лична стража от 300 храбри и себеотвержени спартанци се бият до смърт срещу завоевателите на персийският цар Ксеркс и неговата персийска армия, събрана от всички народи на Азия. Опълчвайки се срещу непреодолимото неравенство, триста мъже срещу милиони, тяхната смелост и саможертва въодушевили цяла Гърция да се обедини срещу персийския враг.

ЗА ФРАНК МИЛЪР

Роден на 27-ми януари 57-ма година в Олни, щата Мериленд, Франк Милър е американски писател и комикс художник, сдобил се със световна популярност със своя исторически комикс-роман „300” и криминалната поредица „Град на Греха”. Той е смятан за един от най-влиятелните и известни съвременни комикс автори. Популярността му се заражда още с първите му стъпки като художник на „Деърдевил” и „Поразителният Човек-Паяк” за изд. Marvel. В началото на 80-те години, Франк Милър става първият комикс-автор, получил пълна авторска свобода и запазил права върху своето творение – с поредицата „Ронин”, научно-фантастична сага, вдъхновена от френската и японска комикс школа. Към края на 80-те години, той създава "Тъмният Рицар се Завръща", минисерия от 4 бройки, разказващи за живота на Батман след смъртта на Робин, борещ се срещу престъпността в близкото бъдеще. Един от първите комикси, ориентирани най-вече към възрастни читатели. С него той предопределя бъдещето на Батман и неговите противници!
  - по-мрачни, по-реалистични персонажи. През 1991 започва работа по първоначалния комикс Sin City, по-късно известен като "Тежкото Сбогуване" в събран вид през 2005. Излиза на части в "Дарк Хорс Представя" броеве 51 до 62 и с невиждата си досега мрачна атмосфера в черно и бяло полага основите на "film noir" движението в комиксите. "Град на Греха" е основният проект на живота на Милър, към който се е стремил повече от две десетилетия в своите комикси за други издателства. Бива последван от 13 други истории, които са събрани в седем тома. Последното произведение на Франк Милър е историческият комикс «300», издаден от Dark Horse Comics, рисуван от Милър и оцветяван от Лин Варли. Комиксът превръща величествената битка край Термопилите в сражение с епични, митологични размери, разказвано от гледната точка на Леонидас (Леонид I), цар на Спарта. Комиксът „300” е изцяло рисуван като „фолио” (двойни страници” с невиждан досега размах. Произведението е вдъхновено от филма „300-та спа!
 ртанци” от 1962 година, а самият Милър е посетил Гърция, за да събира
материали за своят комикс.

За изд. „Студио Арт Лайн” ООД

„Студио Арт Лайн” ООД е водещият издател на комикси на българския пазар, предплагащо преводни заглавия от Todd McFarlane, Dark Horse, TokyoPOP, DC Comics и вече и на френските водещи издателства Dargaud, Soleil, Dupuis и др. Издателството също така е вносител на оригинални лицензирани играчки на Playmates и Zizzle, игрите на карти на компанията Upper Deck Entertainment и фигури на персонажи от комикси, филми и игри от компаниите Todd McFarlane Toys, Dark Horse Toys и Neca Toys. Издателството разполага със собствена печатница, рекламна агенция и фирмен магазин в София.

Юли
Администратор

« Отговор #11 -: 26.03.2007 14:09 »

Успяхме да гледаме филма в Арена.
Първото ми впечатление е, че качеството на образа не беше такова каквото очаквах, въпреки, че бяхме в Digital залата. Артистите не са 300 :D, но на Съни много и харесаха :D. Според мен силно драматизиран и подсилен с компютърни ефекти, но примерно филма Аспарух е много по-добър от него. Изненадах се, че това е филм в който великите, силните, смелите и жертвоготовните не са американци hmmmm. Но дотук с критиката, филма е величествен и си заслужава гледането

Sunny
Администратор

« Отговор #12 -: 27.03.2007 00:20 »

Много ефекти, перфектно цифрово качество, заслужава си да се гледа заради тези качества. Не знам защо въпреки това леко се отегчих след първия час. Прекалено много кръв и брутални сцени. все пак такъв филм трябва да се гледа. поне докато всички филми не станат такива, а и това време не е далеч според мен OK

Venelin

« Отговор #13 -: 27.03.2007 13:46 »

Изненадах се, че това е филм в който великите, силните, смелите и жертвоготовните не са американци hmmmm. Но дотук с критиката, филма е величествен и си заслужава гледането
По-важно е кои са "лошите" - персите. Демек - прапрапра-дядовците на иранците. След премиерата в САЩ съветникът по културните въпроси на иранския президент заяви, че филмът е американска пропаганда и че обижда иранския народ.

Юли
Администратор

« Отговор #14 -: 02.05.2007 19:37 »

Тъй като иранците смятат холивудския блокбастър “300” за обиден за тяхната нация, те са решили да представят “своя версия” на филма под заглавието “Славата на Персеполис”.

С този филм иранците ще се опитат да представят разказ, различен от предложения от американските режисьори и продуценти и да върнат достойнството на иранците и на Персеполис.

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: