22.11.2024 00:02
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: F1 2007  (Прочетена 15233 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« -: 16.03.2007 15:01 »

Пилотът на МакЛарън Фернандо Алонсо сподели, че дъждът и вятърът са били решаващи за резултатите от тренировките преди първия старт за сезона във Формула 1.

Световният шампион показа седмо време във втората сесия от свободните тренировки, докато съотборникът му Луис Хамилтън даде трето и остана след болидите на Ферари.

„Вече отработихме предварително предвидената програма, но поради дъжда и вятъра се наложи да направим допълнителни корекции. Движим се в правилната посока, а това е добре. С нетърпение очаквам първия старт в неделя”, заяви Алонсо.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Юли
Администратор

« Отговор #1 -: 16.03.2007 15:01 »

„Добър ден, много добри резултати!” – така определи пилотът на Ферари Фелипе Маса първите свободни тренировки от началото на новия сезон. Този уикенд стартира надпреварата във Формула 1 с Гран При на Австралия.

„Сутринта се наложи да използваме гуми за мокра настилка, а след това да променим схемата, заради пистата, която изсъхна. Мисля, че започнахме добре, надявам се и в квалификациите да се представим пак така”, заяви Маса.

Съотборникът му във Ферари Кими Райконен сподели, че сутрешните тренировки не са били толкова ползотворни, колкото следобедните: „Болидът ни е отлично балансиран и много бърз за пистата в Мелбърн. Отборът продължава да работи по настройките, но сме оптимистично настроени за предстоящия старт.”

Юли
Администратор

« Отговор #2 -: 16.03.2007 15:16 »

Пилотите на Ферари Фелипе Маса и Кими Райконен дадоха най-добри времена в свободните тренировки преди неделното Гран При на Австралия – първото състезание от Формула 1 за сезона.

Маса бе най-бърз на 5,3 километровото трасе “Албърт Парк” – 1: 27.353 мин. Бразилецът остави само на 0.397 секунди след себе си съотборника си Райконен. Световният шампион Фернандо Алонсо, вече зад волана на Макларън, който бе най-бърз в сутрешната тренировка, даде седмо време, на 0.687 след Маса. Трети резултат постигна новобранецът и съотборник на Алонсо в “сребърните стрели” Люис Хамилтън. Британецът записа време 1:27.829 мин. Четвърти и пети са съответно Джанкарло Фисикела (Рено) и Ник Хайдфелд (БМВ Заубер). /БГНЕС

Юли
Администратор

« Отговор #3 -: 16.03.2007 15:17 »

През тази година болидите може да се сдобият със стоп-сигнали.
Тимовете вече изпробваха нововъведението на тестовете в Барселона и Бахрейн.

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 16.03.2007 15:22 »

През тази година болидите може да се сдобият със стоп-сигнали.
Тимовете вече изпробваха нововъведението на тестовете в Барселона и Бахрейн.
Е те това е, нещата вървят в правилната посока - догодина ще им турят мигачи а по-догодина ще има и катаджии на пистата.
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #5 -: 16.03.2007 18:03 »

Неее,тази година първо фарове ще им сложат. !!

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Юли
Администратор

« Отговор #6 -: 20.03.2007 11:33 »

Финландецът Кими Райконен с Ферари спечели Гранд при на Австралия, побеждавайки миналогодишния световен шампион испанеца Фернандо Алонсо с Маккларън.
На трето място е британецът Люис Хамилтън, който също е пилот на Маккларън. Германецът Ник Хайдфелд зае четвъртото място за БМВ Заубер, завършвайки пред италианеца Джанкарло Фисикела от световните шампиони Рено.Райконен, който за пръв път кара за отбора на Ферари след оттеглянето на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, доминираше на първото състезание от новия сезон. Райконен спечели пол-позишън в квалификацията за място и стартира от първа позиция на стартовата решетка. "Айсмен" не допусна изненада на старта и пое водачеството, което така и не изпусна до края на състезанието. Така финландецът спечели първото си състезание с новия си тим Ферари и общо 10-то в кариерата си. Съотборникът му в Скудерията Фелипе Маса, тръгна от последно място заради смяна на двигателя, но въпреки това направи страхотно състезание и финишира в крайна сметка на 6-та позиция. Така след първия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1 в класирането поведе Кими Райконен с 10 точки пред Фернандо Алонсо с 8 и Люис Хамилтън с 6 точки. /БГНЕС

Юли
Администратор

« Отговор #7 -: 20.03.2007 11:34 »

Отборът на Спайкър подаде официален протест до комисарите на ФИА срещу тимовете на Супер Агури и Торо Росо.
От Спайкър ще протестират срещу конкурентите заради използването на шасита от екипите на Ред Бул и Хонда. Така на практика, Торо Росо и Супер Агури ще се състезават с коли, които не са проектирали сами и взимат наготово машините на водещите отбори от миналата година.

Юли
Администратор

« Отговор #8 -: 20.03.2007 11:36 »

Светвоният шампион във Фурмула 1 за изминалите два сезона Фернандо Алонсо бе доволен от второто място, което постигна с новия си тим Макларън Мерцедес за Гран при на Австралия.
“Второ място е добра позиция в началото на сезона, но ще трябва да се работи по-усилено. Показахме потенциал и с нетърпение очаквам следващото състезание. Естествено винаги е по-добре да печелиш, но днес това не бе възможно. Трябва да се радваме от постигнатото днес. Ферари бяха по-бързи от нас в това състезание”, заяви на пресконференцията след състезанието Алонсо. /БГНЕС

Юли
Администратор

« Отговор #9 -: 27.03.2007 15:56 »

Полякът Робърт Кубица от екипа на БМВ Заубер бе най-бърз в първия ден от тестовете на пистата „Сепанг” в Малайзия.

На 8 април точно на това трасе ще се проведе второто състезание за сезона във Формула 1.

Кубица завъртя най-бързата си обиколка за 1.36,187 минути.

Второ време записа Кими Райконен с Ферари, който спря хронометрите на 1.36,302. Трети остана Александър Вурц с Уилямс и бразилецът Рубенс Баричело с Хонда. След тях се наредиха Де Ла Роса (МакЛарън) и Монтани (Тойота).

Юли
Администратор

« Отговор #10 -: 22.04.2007 09:30 »

Като “труден за приемане” описа обрата в представянето на Рено Денис Шеврие – шеф на отдела за двигателите в отбора. Въпреки това той заяви, че всички в екипа са дълбоко мотивирани да подобрят резултатите.
“От състояние на фаворити за титлата преминахме в категорията на аутсайдери и не е лесно да го приемем. Но ние сме състезатели, а в беда отборът показва истинския си характер. Решени сме да се борим и знаем, че в края усилията ни ще дадат резултат”, заяви Шеврие.
Той добави, че ситуацията този сезон в сравнение с предишни години е по-трудна за Рено предвид ограниченията, които налага правилника на Формула 1. Замразяването на двигателите, самостоятелният доставчик на гуми в шампионата и лимитираните тестове – всичко това доста ограничава възможностите за прогрес на французите в техническо отношение.

Юли
Администратор

« Отговор #11 -: 22.04.2007 09:31 »

Кристиан Алберс с болид на Спайкър загуби състезанието за бързина срещу изтребител F-16 на Холандските кралски военновъздушни сили.
На събитието, озаглавено „На пълна газ”, двете машини трябваше да изминат разстоянието от 1 км. Въпреки че в първите 300 метра колата от F1 водеше, самолетът навакса и пресече финиша преди Кристиан Алберс.

Юли
Администратор

« Отговор #12 -: 22.04.2007 09:36 »

Фелипе Маса спечели победа на Гран при на Бахрейн, трети кръг във Формула 1 на 15.04.07. Бразилският пилот на Ферари остави зад себе си Люис Хамилтън (Макларън) и съотборника си Кими Райконен. Световният шампион Фернандо Алонсо остана едва пети, изпреварен и от каралия великолепно днес Ник Хайдфелд (BMW Заубер).
Маса тръгна от първата си позиция чисто за разлика отпреди седмица в Малайзия и поведе колоната. Зад него Хамилтън опази мястото си от Райконен, който от своя страна позволи Алонсо да го задмине. Финландецът си върна позицията след първата серия питстопове, докато Ник Хайдфелд с наистина великолепна маневра изпревари по-късно шампиона.
Така след надпреварата в Бахрейн в класирането за световния шампионат трима пилоти – Алонсо, Райконен и Хамилтън – са с по 22 точки. Младият англичанин записа и нов рекорд. Той е първият дебютант в историята на Гран при, който се качва на подиума в първите си три старта.

dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #13 -: 02.05.2007 19:17 »

Знам че е малко далече, но има ли мераклии да направим едно ходене до Монца през септември?
Юли
Администратор

« Отговор #14 -: 02.05.2007 19:28 »

Макларън-Мерцедес започна тестове на нова аеродинамика на остров Менорка, съобщава www.formula1.bg.
Зад волана на колата MP-22 е тест-пилотът Гари Пафет. На правите участъци на частното летище “Real Aeroclub de Mahon” с дължина от 2 километра, той изпробва аеродинамиката на автомобила, която ще дебютира през уикенда в Гран при на Испания. Общо 50 инженери работят на острова и подготвят колата на Пафет. Екипът на Рон Денис е опитва да подобри още болида и така да задмине тима на Ферари, които според повечето специалисти са “малко по-бързи” от Макларън.

Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: