25.11.2024 07:42
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: За подводни спортове  (Прочетена 64592 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #30 -: 11.06.2006 22:56 »

Наистина страхотни снимки!
Цитат на: "rumba.racing"
Снимките са страхотни. OK  OK  OK
Някой може ли да ми каже кави са цените на екипировката за гмуркане Confused:  Confused:  Confused:  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
Пълен екип от добра марка към 2000лв.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #31 -: 12.06.2006 00:37 »

Цитат на: "Юли"

Интересуваме само бутилката и другите принадлежности към нея, другите неща ги имам и съответно малко напътствие. Rolling Eyes  Confused:  Rolling Eyes  Confused:
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #32 -: 12.06.2006 01:05 »

Цитат на: "nunev"
Имам още снимки! Само казвайте!

ОЩЕ ОЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!Само една забележчица безобидна....следващите ги пусни в собствена тема в Раздел Галерия!!! Wink  Drinks

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #33 -: 12.06.2006 09:11 »

Цитат на: "extremerider"
УУУУУникаааални снимки,как стоят нещата с техниката за подводни снимки?

Ами, ще ти кажа... С апрата не е проблем, в смисъл почти с всеки малко по-добър от средното ниво апарат може да станат добри подводни снимки. Въпросът е в кутията която съхранява апарата. Също проблемът е, че за всеки модел апарат си трябва специфична кутия. Не знам защо, но тези кутии са на цена почти толкова колкото да си купиш още един апарат, доста са солени... Може би защото производителите не са много и липсва конкуренция, знам ли.
Миро ме питаше дали апаратчетата за енднократна употреба вършат работа, да вършат ама с един милион уговорки, та съм по-склонна да заключа, че не вършат работа. Самата аз от 4ри такива "апаратчета" имам всичко на всичко 4 читави снимки, които наитина стават, останалото замина за кофата  Evil or Very Mad

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #34 -: 12.06.2006 10:16 »

Цитат на: "lukcheto"
Цитат на: "extremerider"
УУУУУникаааални снимки,как стоят нещата с техниката за подводни снимки?

Ами, ще ти кажа... С апрата не е проблем, в смисъл почти с всеки малко по-добър от средното ниво апарат може да станат добри подводни снимки. Въпросът е в кутията която съхранява апарата. Също проблемът е, че за всеки модел апарат си трябва специфична кутия. Не знам защо, но тези кутии са на цена почти толкова колкото да си купиш още един апарат, доста са солени... Може би защото производителите не са много и липсва конкуренция, знам ли.
Миро ме питаше дали апаратчетата за енднократна употреба вършат работа, да вършат ама с един милион уговорки, та съм по-склонна да заключа, че не вършат работа. Самата аз от 4ри такива "апаратчета" имам всичко на всичко 4 читави снимки, които наитина стават, останалото замина за кофата  Evil or Very Mad

даааам....е,апарат ще намерим,но такава кутияяяя :O\ А Лукче,ти всъщност знаеш ли какво точно представляват тези кутии и от какво се правят или пък някой от форума,ако може да изкаже някакво мнение относно технологията на въпросните кутии....защото аз като се замисля....взимаме една по-големжка кутийка от маргарин занитжаме я със силикон и пооооосле остажа да се измисли не6то за отжора дето ще е обектива с какво да се залепи Very Happy не знам...идейки чакам тук... Rolling Eyes  Wink

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #35 -: 12.06.2006 10:34 »

И Аз имам идея по въпроса, но друг път, че сега нямам време..

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #36 -: 12.06.2006 11:13 »

Райдер, майтапа настрана, ама един приятел който учи industrial design се е засилил да прави кутия за Никон Д70, сега майстори дизайна т.е рисува кутията, много важни са уплътненията, да не пускат, че апарата заминава на кино, а трудно се прежалват почти $1000  Evil or Very Mad  А също материала по направята трябва да е здрав да издържа на налягането на водата... Иначе самата отливка на кутията не е big deal просто проблем е изваждането на копчетата с които се оперира защото трябва да има механизъм който да е на кутията и да  задвижва функциите под кутията... Yeee  Dance

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #37 -: 12.06.2006 11:33 »

Цитат на: "rumba.racing"

Интересуваме само бутилката и другите принадлежности към нея, другите неща ги имам и съответно малко напътствие. Rolling Eyes  Confused:  Rolling Eyes  Confused:

Ами Румба има цени на страницата като влезеш в гмуркане. Бутилка с основен и резервен регулатор, манометър и жилетка е около 1500лв.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #38 -: 12.06.2006 11:36 »

nunev страхотно си се справил със снимките Wink
Ако искаш пусни една отделна тема в Галерия и там качи още снимки. Адски е интересно наистина.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #39 -: 12.06.2006 13:02 »

Тъй като сезона е в разгара си нека да подновим темата.

Не се гмуркам, но като сърфист съм имал проблеми с гмурци които нямат буй или както се казва шамандурата която плува над тях. Както си карахме на WaveSpot-a и изведнъж изкочи един турчин който се уплашил от шума на сърфа. А някой го беше помислил за тюлен Very Happy

Не знам какви правила има, но понеже все повече хора започват любителски да се гмуркат не е лошо знаещите да кажат някой полезен съвет.

Буя е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН даже и за гмуркачи - както от гледна точка на безопасност (има флагче, вижда се от далеч), така и от удобставата които предлага - пълни се частично със сладка вода за пиене (не бира :/ ), има място за закачване на оборудване и.т.н. Иначе някой джет или моторна лодка или даже сърфист (пардон) може да ти отнесе главата.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
nunev
Полъх
*
Публикации: 30

« Отговор #40 -: 12.06.2006 19:50 »

Големи сте сладури! Не съм о4аквал, 4е толкова хора ще се интересуват от гмуркането! Един съвет - не давайте пари за нещо, за което не сте сигурни, 4е ще ви върши работа!
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #41 -: 12.06.2006 20:07 »

Големи сте сладури! Не съм о4аквал, 4е толкова хора ще се интересуват от гмуркането! Един съвет - не давайте пари за нещо, за което не сте сигурни, 4е ще ви върши работа!

Леле ..е..е, да знаеш от колко време го разправям туй на жената, ама йок! Wink

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
nunev
Полъх
*
Публикации: 30

« Отговор #42 -: 12.06.2006 20:17 »

Eто ви пример за кутия за фотоапарат - купуваш си Канон някой си модел, влизаш в сайта на Канон, написваш там калъф за подводни снимки за този модел и виждаш какво ти трябва! Звъниш на вносителя, той ти казва една страхотна цена - малко по-висока от половината цена на апарата, но ти знаеш ве4е какво ти трябва! Влизаш в E bay, може и Англия, зависи къде имаш 4овек, намираш калъфа на много по-добра цена, твоя 4овек играе за него, праща ти го и вси4ко е ОК! Пример калъф - цена в Б-я 487 лв без ДДС, от горната схема 370 лв до Б-я! Ясен ли съм?
Sunny
Администратор

« Отговор #43 -: 12.06.2006 20:34 »

Цитат на: "zaho"

Леле ..е..е, да знаеш от колко време го разправям туй на жената, ама йок! Wink

хахахахаааааааааааааахахахаххххааааааааааохххххххххххххихиххихххххххххххх ние тези работи дето ни ги говорите не ги разбираме Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  :О:  tequilla  (:-pp)

Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #44 -: 14.06.2006 22:26 »

Като си говорим за гмуркане, се сещам, че наш Миленко (i.e. Милен от Плевен) е професионален водолаз. Имам предвид, че може да даде всякакъв съвет по темата, с изключение на подводните снимки мисля

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Най-горе
Печат
Отиди в: