21.11.2024 16:48
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: воден старт  (Прочетена 3373 пъти)
haydukata
Полъх
*
Публикации: 48

В интернет вятъра не спира

« -: 01.06.2007 15:36 »

Здравейте!  OOИмам проблем с водния старт, който е свързан най - вече с изваждането на платното от водата, тъй като от там нататък нямам проблем. Може ли някой да ми обясни как става самото изваждане на платното, а аз от своя страна поемам ангажимента веднага да известя за евентуално положително развитие.
Предварително благодаря на всички, които ще си сторят труда да ми отговорят !!! Yes

Tabou speedster 100l, RRD ltd V10 98l, Gaastra hybrid 6.7, Gaastra 6,2 Poison, Neilpryde speedster 5.7
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #1 -: 02.06.2007 14:30 »

Здравейте!  OOИмам проблем с водния старт, който е свързан най - вече с изваждането на платното от водата, тъй като от там нататък нямам проблем. Може ли някой да ми обясни как става самото изваждане на платното, а аз от своя страна поемам ангажимента веднага да известя за евентуално положително развитие.
Предварително благодаря на всички, които ще си сторят труда да ми отговорят !!! Yes
Хващаш мачтата малко над гика и започваш да се въртиш около сърфа докато мачтата застане срещу вятъра.Тогава пъхаш сърфа под гика за да ти помгне да повдигнеш рига.Щом влезе вятър под платното вече си готов.Ако платното е камберно трябва предварително да обърнеш камберите на горе. Yeee

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #2 -: 05.06.2007 09:30 »

hayduka,това с пъхането на дъската под платното не е добра идея, вярно че работи, но не е много правилно. Особено ако си с по-малка дъска - тя няма достатъчно обем да повдигне платното от водата.

В случая: застани пред мачтата на около метър над гика и я хвани с много нашироко - ръцете 80-100 см една от друга, с въртеливи движения на цялото тяло във водата завърти платното и сърфа така, че мачтата да  стане горе-долу перпендикулярна на вятъра, после само с едната ръка и с рязко движение я извади на около половин метър над водата, след което веднага я върни надолу пак рязко; всъщност това е едно движение в две посоки. Връщането прекарва под цялото платно въздуха, който е влязъл отдолу и го отлепва от водата. Има и разни дребни детайли за улеснение, но няма да е лесно да бъдат описани без нагледна демонстрация.

Успех!

Кайт училище www.freeride.bg
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #3 -: 05.06.2007 12:14 »

Това е! И все пак не забравяй - безсмислено е да се мъчиш ако няма достатъчно вятър, поне 7-8 м/сек (е зависи и от килограмите де) :D

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 06.06.2007 11:02 »

Добре дошъл във форума haydukata hi
Както каза Кольо нагледно е много по-лесно отколото да се опише. Виж в темата за учебните филмчета, там има нагледна информация и за водния старт. http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,170.0.html

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: