21.11.2024 22:33
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: За Гьокчеада през юни или юли?  (Прочетена 10665 пъти)
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« -: 06.06.2007 11:47 »

Здравейте, мисля да замина на почивка за две седмици на острова. Не разчитам на конкретна метео прогноза, но се интересувам от вашето мнение - кога по принцип е по добре за каране да се отиде там, в средата на юни или в началото на юли? Някакви впечетлиния от предишни години?

Имам и още един въпрос - как стой въпроса с къмпингуването на каравана? Цени, ферибот, митница (караваната ми е по-стара от 20 г.) и дали е по-разумно да пътувам през Малко Търново или през Свиленград? - ще тръгвам от Бургас.

إيفان الحياة
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #1 -: 06.06.2007 11:57 »

Не мисля,че е много разумно да не се съобразяваш с прогнозата,тъй като може да си изкараш точно като на почивка(най-пресен пример бяхме ние  около 24-ти Май).Добре е да съобразиш вятъра със собствените си възможности иначе има първи вариант да ти е слаб вятъра и хич да не ти се влиза и втори да ти е прекалено силен и да не е разумно да влизаш.

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #2 -: 06.06.2007 13:34 »

Не мисля,че е много разумно да не се съобразяваш с прогнозата,тъй като може да си изкараш точно като на почивка(най-пресен пример бяхме ние  около 24-ти Май).Добре е да съобразиш вятъра със собствените си възможности иначе има първи вариант да ти е слаб вятъра и хич да не ти се влиза и втори да ти е прекалено силен и да не е разумно да влизаш.

OK Подкрепям с двете ръце...на почивка можеш да отидеш и на други места...за сърф на острова аз съм си създал впечатлението, че хората (напредналите) карат сеп-окт, т.е. когато вятъра е доста по-стабилен. Друго нещо е, че Май и сега Юни както е започнало са месеци с лоши прогнози и дъждове, т.е. Май месец аз лично бих ходил само по прогноза на острова!!!!  magic

Айде успех man

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #3 -: 06.06.2007 13:46 »

Междудругото погледни тези 2 теми...мисля, че много ще ти помогнат!!!

http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1073.0.html

http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,240.0.html

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 06.06.2007 14:17 »

Това са статистическите  данни за Алачати. На 500 км по на юг е, но вятъра общо взето е същото мелтеми. Направи си сам изводите (все пак СТАТИСТИКАТА не е точна наука!) Mr. Green

* Clipboard.jpg (192.99 KB, 555x684 - видяно 538 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #5 -: 06.06.2007 15:00 »

Здравейте, мисля да замина на почивка за две седмици на острова. Не разчитам на конкретна метео прогноза, но се интересувам от вашето мнение - кога по принцип е по добре за каране да се отиде там, в средата на юни или в началото на юли? Някакви впечетлиния от предишни години?

Имам и още един въпрос - как стой въпроса с къмпингуването на каравана? Цени, ферибот, митница (караваната ми е по-стара от 20 г.) и дали е по-разумно да пътувам през Малко Търново или през Свиленград? - ще тръгвам от Бургас.
Аз ходя вече трета година с каравана/можеби 5 или 6 пъти/ на острова и според мен освен,че пътуването е тежко си прекарвам много добре.Винаги съм минавал през Свиленград.На митницата като видят сърфовете само поглеждат в караваната и колата и те пускат.Един съвет:като спреш на митницата отваряй всички врати и капаци и чакай и ще минеш бързо.Отсядам при Мемет на Пусула.Цените са около 5 пари на ден за хората и караваната ако ползваш ток,иначе за караваната по-малко.Но всичко е въпрос на пазърлък.За ферибота всеки път плащам различно,но горе долу не повече от за две коли.Сигортата ми беше 8 евро за 6 месеца,но тази година имам зелена карта.Годините на караваната не ги вълнува.А за прогнозата,издебваш някоя по-продължителна и тръгваш.Успех Yeee

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Vancho laifa
Отнесен от вихъра

« Отговор #6 -: 06.06.2007 18:42 »

Благодаря на всички за съветите и мненията по въпроса  Smile Дали обаче някой е пътувал през Малко Търново и какъв е маршрута през Турция на там?

إيفان الحياة
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #7 -: 06.06.2007 20:01 »

През Малко Търново също няма проблеми на границата, особено ако поздравяваш и се усмихваш навсякъде ( е не прекалено де, че пак ставаш подозрителен Wink). Значи до МТ задължително през Маринка, че тръгнеш ли на юг, до Царево пътя е супер, ама после за какви дупки става въпрос... :aaa ne: Първия град след границата е Лозенград или както там турците си го наричат Киркларели. После следват Бабаески, Пехливанкьой, Узункопрю, Кешан и после вече гониш табелата за Ечеабат и Чанаккале. Мисля че миналия път минахме през Хавса, но шорткътът през Пехливанкьой не е лош - няма дупки само е маклко неравен пътя. Минавахме през два от градовете и то по най-тесните и оживени централни улички, ама това май беше щото аз карах. Така де - ако се случи не се отчайвай - излизай навън и питай за пътя, турците са отзивчиви хора.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #8 -: 08.06.2007 00:00 »

Ааааа на прогноза си трябва, иначе жегата не прощава... Dance

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #9 -: 08.06.2007 02:40 »

Ааааа на прогноза си трябва, иначе жегата не прощава... Dance
Точно така, а и насекомите също taz

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #10 -: 08.06.2007 10:00 »

Точно така, а и насекомите също taz

охххх да бъговете като не духа са аддд, орляци които не прощават.. Някой каза преди време, че само тези които пиели не били "спохождани" от комарлетата 'щото последните докато смучели спиртосаната кръв се "вкаменявали" и просто капвали от "клона"  :О: :О: :О: ама дали е така аз лично не знам... Wink Wink Wink bravoo Dance Yes

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #11 -: 08.06.2007 10:24 »

охххх да бъговете като не духа са аддд, орляци които не прощават.. Някой каза преди време, че само тези които пиели не били "спохождани" от комарлетата 'щото последните докато смучели спиртосаната кръв се "вкаменявали" и просто капвали от "клона"  :О: :О: :О: ама дали е така аз лично не знам... Wink Wink Wink bravoo Dance Yes
Така е, така е!  tequilla Макар че май по-скоро, като удариш няколко, духът ти се извисява над такива дребни неща от битието като някакви си там летящи и хапещи гадове!  Cool  hip
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #12 -: 08.06.2007 10:37 »

Така е, така е!  tequilla Макар че май по-скоро, като удариш няколко, духът ти се извисява над такива дребни неща от битието като някакви си там летящи и хапещи гадове!  Cool  hip
Абе извисяваш се ти, ама после като се събудиш от едни събежки, все едно си болен от едра шарка много бързо се приземяваш (:-pp)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Vancho laifa
Отнесен от вихъра

« Отговор #13 -: 21.06.2007 22:03 »

Цитат на: lukcheto
Ааааа на прогноза си трябва, иначе жегата не прощава...
Цитат на: Sunny
Точно така, а и насекомите също
Цитат на: lukcheto
охххх да бъговете като не духа са аддд, орляци които не прощават.. Някой каза преди време, че само тези които пиели не били "спохождани" от комарлетата 'щото последните докато смучели спиртосаната кръв се "вкаменявали" и просто капвали от "клона"     ама дали е така аз лично не знам...     
Цитат на: Ivo
Така е, така е!   Макар че май по-скоро, като удариш няколко, духът ти се извисява над такива дребни неща от битието като някакви си там летящи и хапещи гадове! 

Цитат на: Sunny
Абе извисяваш се ти, ама после като се събудиш от едни събежки, все едно си болен от едра шарка много бързо се приземяваш

По въпроса мисля да взема "Крути мерки" angry.

Изключвам употребата на RAID и подобни нему препарати, а мисля да наблегна на "Облачна атака" така че да не остане жива гадинка на Острова Wink.
Ако някой има впечатления от други подобни способи за борба с безветрието и гадинките, моля да ги сподели - не ми остава много време за размисъл - в неделя заминавам  Yeee. Ще се радвам ако и вие имате повод да дойдете на там.

Прилагам прогнозата на NOAA за следващите две седмици:

إيفان الحياة
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #14 -: 21.06.2007 23:13 »

Много странно приложение hmmmm, тук наистина Минчо Празников пасти ще яде :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0