Vancho laifa
|
|
« -: 06.06.2007 11:47 » |
|
Здравейте, мисля да замина на почивка за две седмици на острова. Не разчитам на конкретна метео прогноза, но се интересувам от вашето мнение - кога по принцип е по добре за каране да се отиде там, в средата на юни или в началото на юли? Някакви впечетлиния от предишни години?
Имам и още един въпрос - как стой въпроса с къмпингуването на каравана? Цени, ферибот, митница (караваната ми е по-стара от 20 г.) и дали е по-разумно да пътувам през Малко Търново или през Свиленград? - ще тръгвам от Бургас.
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #1 -: 06.06.2007 11:57 » |
|
Не мисля,че е много разумно да не се съобразяваш с прогнозата,тъй като може да си изкараш точно като на почивка(най-пресен пример бяхме ние около 24-ти Май).Добре е да съобразиш вятъра със собствените си възможности иначе има първи вариант да ти е слаб вятъра и хич да не ти се влиза и втори да ти е прекалено силен и да не е разумно да влизаш.
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #2 -: 06.06.2007 13:34 » |
|
Не мисля,че е много разумно да не се съобразяваш с прогнозата,тъй като може да си изкараш точно като на почивка(най-пресен пример бяхме ние около 24-ти Май).Добре е да съобразиш вятъра със собствените си възможности иначе има първи вариант да ти е слаб вятъра и хич да не ти се влиза и втори да ти е прекалено силен и да не е разумно да влизаш.
Подкрепям с двете ръце...на почивка можеш да отидеш и на други места...за сърф на острова аз съм си създал впечатлението, че хората (напредналите) карат сеп-окт, т.е. когато вятъра е доста по-стабилен. Друго нещо е, че Май и сега Юни както е започнало са месеци с лоши прогнози и дъждове, т.е. Май месец аз лично бих ходил само по прогноза на острова!!!! Айде успех
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #3 -: 06.06.2007 13:46 » |
|
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #4 -: 06.06.2007 14:17 » |
|
Това са статистическите данни за Алачати. На 500 км по на юг е, но вятъра общо взето е същото мелтеми. Направи си сам изводите (все пак СТАТИСТИКАТА не е точна наука!)
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #5 -: 06.06.2007 15:00 » |
|
Здравейте, мисля да замина на почивка за две седмици на острова. Не разчитам на конкретна метео прогноза, но се интересувам от вашето мнение - кога по принцип е по добре за каране да се отиде там, в средата на юни или в началото на юли? Някакви впечетлиния от предишни години?
Имам и още един въпрос - как стой въпроса с къмпингуването на каравана? Цени, ферибот, митница (караваната ми е по-стара от 20 г.) и дали е по-разумно да пътувам през Малко Търново или през Свиленград? - ще тръгвам от Бургас.
Аз ходя вече трета година с каравана/можеби 5 или 6 пъти/ на острова и според мен освен,че пътуването е тежко си прекарвам много добре.Винаги съм минавал през Свиленград.На митницата като видят сърфовете само поглеждат в караваната и колата и те пускат.Един съвет:като спреш на митницата отваряй всички врати и капаци и чакай и ще минеш бързо.Отсядам при Мемет на Пусула.Цените са около 5 пари на ден за хората и караваната ако ползваш ток,иначе за караваната по-малко.Но всичко е въпрос на пазърлък.За ферибота всеки път плащам различно,но горе долу не повече от за две коли.Сигортата ми беше 8 евро за 6 месеца,но тази година имам зелена карта.Годините на караваната не ги вълнува.А за прогнозата,издебваш някоя по-продължителна и тръгваш.Успех
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
Vancho laifa
|
|
« Отговор #6 -: 06.06.2007 18:42 » |
|
Благодаря на всички за съветите и мненията по въпроса Дали обаче някой е пътувал през Малко Търново и какъв е маршрута през Турция на там?
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
dee
|
|
« Отговор #7 -: 06.06.2007 20:01 » |
|
През Малко Търново също няма проблеми на границата, особено ако поздравяваш и се усмихваш навсякъде ( е не прекалено де, че пак ставаш подозрителен ). Значи до МТ задължително през Маринка, че тръгнеш ли на юг, до Царево пътя е супер, ама после за какви дупки става въпрос... Първия град след границата е Лозенград или както там турците си го наричат Киркларели. После следват Бабаески, Пехливанкьой, Узункопрю, Кешан и после вече гониш табелата за Ечеабат и Чанаккале. Мисля че миналия път минахме през Хавса, но шорткътът през Пехливанкьой не е лош - няма дупки само е маклко неравен пътя. Минавахме през два от градовете и то по най-тесните и оживени централни улички, ама това май беше щото аз карах. Така де - ако се случи не се отчайвай - излизай навън и питай за пътя, турците са отзивчиви хора.
|
|
|
|
RRD Freestyle Wave 90 Exocet SL 71 - 118l Search 4,2 Force 5,3 Fusion 6,1 Ride 7
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #8 -: 08.06.2007 00:00 » |
|
Ааааа на прогноза си трябва, иначе жегата не прощава...
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #9 -: 08.06.2007 02:40 » |
|
Ааааа на прогноза си трябва, иначе жегата не прощава... Точно така, а и насекомите също
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #10 -: 08.06.2007 10:00 » |
|
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #12 -: 08.06.2007 10:37 » |
|
Така е, така е! Макар че май по-скоро, като удариш няколко, духът ти се извисява над такива дребни неща от битието като някакви си там летящи и хапещи гадове! Абе извисяваш се ти, ама после като се събудиш от едни събежки, все едно си болен от едра шарка много бързо се приземяваш
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Vancho laifa
|
|
« Отговор #13 -: 21.06.2007 22:03 » |
|
Ааааа на прогноза си трябва, иначе жегата не прощава... Точно така, а и насекомите също охххх да бъговете като не духа са аддд, орляци които не прощават.. Някой каза преди време, че само тези които пиели не били "спохождани" от комарлетата 'щото последните докато смучели спиртосаната кръв се "вкаменявали" и просто капвали от "клона" ама дали е така аз лично не знам... Така е, така е! Макар че май по-скоро, като удариш няколко, духът ти се извисява над такива дребни неща от битието като някакви си там летящи и хапещи гадове! Абе извисяваш се ти, ама после като се събудиш от едни събежки, все едно си болен от едра шарка много бързо се приземяваш По въпроса мисля да взема " Крути мерки" . Изключвам употребата на RAID и подобни нему препарати, а мисля да наблегна на "Облачна атака" така че да не остане жива гадинка на Острова . Ако някой има впечатления от други подобни способи за борба с безветрието и гадинките, моля да ги сподели - не ми остава много време за размисъл - в неделя заминавам . Ще се радвам ако и вие имате повод да дойдете на там. Прилагам прогнозата на NOAA за следващите две седмици:
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #14 -: 21.06.2007 23:13 » |
|
Много странно приложение , тук наистина Минчо Празников пасти ще яде
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
|