... каква е разликата дали си абонат от 2 месеца или 2 години? И на 2 години пак може да решиш да си натрупаш яка сметка на роуминг и да не си я платиш. И при двете ще те съдят нали? Не стига, че има егати тарифите за роуминг...
Разликата е чисто статистическа - процента на тези, които са плащали сметките си над еди-колко-си месеца и спряли да си плащат след това е пренебрежимо малък в сравнение с процента на тези, които въобще не си плащат сметките от самото начало. А роуминга е скъпа услуга (още няколко месеца само, междудругото) и по-лошото (за оператора) - много по-късно се разбира колко пари е натрупал човек в роуминг. А това със съденето - да ти кажа, много-много не ги впечатлява (тези дето не плащат).
Не знам за тази услуга Травълър, но аз направо изпадам в недоумение от цялата тази идея за роуминг. Като съм с US мобилната си карта, където и да отида по света ловя местния оператор, без да трябва да се активира каквото и да е ДОПЪЛНИТЕЛНО.
Няма разлика в услугата (просто при US операторите роуминга е включен по подразбиране, защото всеки щат е с различен/и оператор/и) - има разлика в пазара: предполагам знеш какво се случва в US, ако не си платиш която и да е сметка и влезеш в "черния списък".
Между другото, разгледай фактурата на US телефона следващия път - нищо чудно да откриеш в разбивката на месечната ти такса, че тя включва такса за услугата роуминг, както и такса за услугата "безплатни разговори с 911" (което тук не само е наистина безплатно, ами и може да го направиш и без карта в телефона). Просто различни порядки, манталитет, мащаб.