22.11.2024 00:03
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Любо е пострадал  (Прочетена 5556 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 18.07.2007 11:43 »

Любо (и Тони) си е счупил крака, не знам как точно, но докато е карал. Сега Юли се обади, че си тръгват и с Тони ще се сменят да карат до тук. Пзете се хора, този спорт не е толкова безопасен.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #1 -: 18.07.2007 12:15 »

Любо (и Тони) си е счупил крака, не знам как точно, но докато е карал. Сега Юли се обади, че си тръгват и с Тони ще се сменят да карат до тук. Пзете се хора, този спорт не е толкова безопасен.
Добре, че са група.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #2 -: 20.07.2007 10:19 »

Хм, нещо много станаха инцидентите последната сдмица... Предвид и на още един случай(на цели три бях свидетел),  призовавам всеки докато кара да се оглежда наоколо, никой няма да ви се разсърди, ако го попитате с усмивка всичко наред ли е, ако очевидно се е заседял във водата за по-дълго време, особено при силна духавица OK OK

Друг случай от миналата седмица, един симпатяга беше счупил гик, абсолютно неспасяемо беше положението, добре че беше близо до брега. Ама гледам го аз седи дълго време на едно място, първо мислех, че си оправя лапичките нещо, ама за лапи много се заседя... Когато спрях и го попитах дали всичко е наред той особено любезно каза че е строшил киг и благодари супер много, че съм спряла да го питам, каза че съм била единствената... Полафихме, посмяхме се и после той подреди материала на брега и отиде да си вземе нов гик за да се прибере ок, а на паркета си духаше здраво, беше си почерняло морето...
Нищо не ни коства да сме по-човечни и да се грижим един за друг като сме на вода, в края на краищата този спорт е затова да ни сплотява, да ни кара да се чувстваме сигурни, добре, да ни зарежда с положителни емоции и да ни усмихва.... (:-pp) \0// Yes Yes Yeee Yeee Yeee

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #3 -: 20.07.2007 10:28 »

Хм, нещо много станаха инцидентите последната сдмица... Предвид и на още един случай, призовавам всеки докато кара да се оглежда наоколо, никой няма да ви се разсърди, ако го попитате с усмивка всичко наред ли е, ако сочевадно се е заседял във водата за по-дълго време, особено ако е силна духавицата.

Друг случай от миналата седмица (на цели три бях свидетел), един симпатяга беше счупил гик, абсолютно неспасяемо беше положението, добре че беше близо до брега. Ама гледам го аз седи дълго време на едно място, първо мислех, че си оправя лапичките нещо, ама за лапи много се заседя... Когато спрях и го попитах дали всичко е наред той особено любезно каза че е строшил киг и благодари супер много, че съм спряла да го питам, каза че съм била единствената... Полафихме, посмяхме се и после той подреди материала на брега и отиде да си вземе нов гик за да се прибере ок...
Нищо не ни коства да сме по-човечни и да се гружим един за друг като сме на вода, в края на краищата този спорт е затова да ни сплотява, да ни кара да се чувстваме сигурни и добре....
lukcheto OK \0//
На мен ми се случвало друго нещо. Значи падам аз във водата, вятърът доста се е усилил,има доста голям чоп, аз не мога да изляза на воден старт и то не за друго, а защото страха ми е сковал краката и след няколко безуспешни опита вече съм супер изморена и отчаяна. Тогава минава някой покрай мен, пита дали всичко е наред, аз се успокоявам и веднага вече всичко е наред и излизам както трябва. Аз и друг път съм казвала, че съм много благодарна, когато някой ми помогне. Аз също помагам с каквото мога. Не ни коства нищо, а може и ние да имаме бужда някога, защото всичко се случва..Когато с Юли сме на гладкото винаги следим сърфовете във водата Имаме си и страхотен бинкъл (10x venelin, zaho, philip, lili) и можем да помогнем.В крайна сметка нали затова ходим да караме заедно, хем да споделяме радостите, но и да си помогнем, защото това е екстремен спорт и не липсват неприятни случки.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #4 -: 22.07.2007 12:33 »

Дааа, има нещо тея дни на острова... Покрай страхотното каране (9 от 9 дни при това предимно с 5ци) успях и аз да се върна като от фронта - равносметката: един леко премазан пръст на крака (след скъсване на шпилката на кардана; голямо гонене на дъската падна), плюс един (вероятно) счупен малък пръст на крака (при влизане в задния налъм suicide просто той остана извън него! Shocked). Дано Любо е ок.
Sunny
Администратор

« Отговор #5 -: 22.07.2007 12:50 »

Дааа, има нещо тея дни на острова... Покрай страхотното каране (9 от 9 дни при това предимно с 5ци) успях и аз да се върна като от фронта - равносметката: един леко премазан пръст на крака (след скъсване на шпилката на кардана; голямо гонене на дъската падна), плюс един (вероятно) счупен малък пръст на крака (при влизане в задния налъм suicide просто той остана извън него! Shocked). Дано Любо е ок.
И аз си бях размазала 2 пръстчета на крака, обаче не от сърфа, а ритнах един камък (:-pp)
Лщбо е със счупен на 2 места крак, обаче е с някакъв съвременен гипс, дето можеш да се къпеш с него и не сърби и по-леко се понасяло.

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #6 -: 23.07.2007 11:11 »

Ивчо, бързо оправяне, реставриране и завръщане на бойното поле с гръм и трясък пожелавам @->- @->- 'айде че "дъг джайба" ни зове  Shocked

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #7 -: 23.07.2007 15:38 »

По стара сърфистка рецепта, счупено малко пръстче на крака се увива здраво с тиксо за съседното пръстче и пак във водата. Тия дни си духаше яко а изрази като "карай внимателно" не вървят oops, айде бързо оправяне и пак на линия.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #8 -: 23.07.2007 18:27 »

По стара сърфистка рецепта, счупено малко пръстче на крака се увива здраво с тиксо за съседното пръстче и пак във водата. Тия дни си духаше яко а изрази като "карай внимателно" не вървят oops, айде бързо оправяне и пак на линия.
Малка поправка: тиксото не държи в солената вода, дъктейпа обаче върши перфектна работа!  :D
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #9 -: 23.07.2007 19:49 »

Малка поправка: тиксото не държи в солената вода, дъктейпа обаче върши перфектна работа!  :D
От личен опит - за счупения пръст нищо не държи - пробвал съм с лепенки, бинт, дъсчица - помага за странинчото клатене, но не и за това което е нагоре-надолу - пръста ми се вееше като знаме. За съжаление диагнозата е 10 дни без каране . :-O-:

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Sunny
Администратор

« Отговор #10 -: 23.07.2007 20:04 »

или изолирбант OK hmmmm

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: