Сега въпроса - знае ли някой как се процедира в такива случаи. Един акт не е голяма работа ама ако за щяло и нещяло пишат ще останем без книжки.
Давайте съвети
Ами... Доколкото знам, след като са ти написали акт и си подал жалба, ще трябва да изчакаш решението на началника на въпросното РПУ и съответното наказателно постановление. Ако според теб въпросното постановление е несправедливо и прекалено тежко, можеш да го обжалваш по съдебен ред. Не съм сигурен, но вероятно ще трябва да обжалваш в районния съд на съответното населено място. Трябва ти и добър адвокат. Обикновено отпадат дебилно написани актове, които противоречат на ЗДП + липсващи знаци, маркировка и пр. + нарушение на процедурата от страна на т.нар. автоконтрольори. Но... както при всеки друг съдебен иск, ще трябва да си губиш времето с писане на жалби и явяване на съдебно заседание.
На самото наказателно постановление пише в какъв срок може да се обжалва, но с новите процедури по изменения закон не знам как са уредени подробностите по плащането на глобата, връщането на талона и обжалването в съда.
Ако си решил да действаш, съветвам те да се консултираш с адвокат още сега. Успех.