22.11.2024 12:03
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Кой докъде е стигнал...  (Прочетена 10242 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 31.08.2007 23:18 »

Понеже всеки от нас напредва с всяко каране и може би иска да сподели какво е научил или какво е успял да направи, мисля ,че тази тема ще е интересна и да се ориентираме как карат нашите събратя от форума:-) Може би ще е интересно също да напишем кой от кога кара и какво е научил да прави за това време.
Аз започвам първа Yes
Карам от 3 години, предимно в Турция и на средно силен вятър в рамките на 6-14м/с, като предпочитам вятърът да ми е по-силен отколкото по-слаб oops (:-pp) Любимото ми платно е 4.3, имам една дъска 100L, с която влизам на всякакъв вятър.
В началото преди изобщо да мога да карам научих бийч старт, защото бяхме в Турция, вятърът беше много силен и аз 2 дни само това тренирах докато го направих. 2 години по-късно се оказа, че не мога да го правя в обратния халс, защото където и да съм карала съм тръгвала в ляв халс. Но бързо наваксах OK По същите причини научих много бързо и воден старт, защото на вятъра, на който влизах беше адски трудно и изморително да се вдига с въже.
Влизам в налъмите, но все още се уча да затварям платното и на различните команди когато си в налъмите. Правя фордевинд, но скоро почвам да уча power hals.
От неволя се научих да карам с една ръка, за да мога да си настройвам лапичките в движение (:-pp)
Много съм любопитна и може да карам на пълна ръчка, но не пропускам да забелязвам кой кара зад мен под мен, над мен и изобщо около мен, кой е на брега, кой с какво платно кара, с какви бански, кой какви фигури върти и т.н. (:-pp) (:-pp) (:-pp) (:-pp) (:-pp)
Хайде ваш ред е OK Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
haimanov
Духовит
**
Публикации: 123

« Отговор #1 -: 02.09.2007 12:55 »

Моята история ... много комична, но ще споделя. За първи път се качих на сърф .... собствено производство, това беше преди около 9 години, още не можех да плувам.
Дъската която направихме тежеше 15 кг и си беше параход, платното купихме от Корекома за 185$ (4.5кв, триъгълна класическа форма с 3 лати), а мачтата  беше от алуминий (ехххх спомени).
С това нещо се научих да седя прав, да вдигам платното и да минавам 15 метра. След това имаше пауза до 2004, когато ненадейно ми попадна единия от сърфовете в подписа ми (BIC techno-e 135l, Sailworks 6.0) на него започна ученето ми (загубена работа !) 10 дена всеки ден има няма вятър във водата прекарвах лажките си опити да потръгна. След много мъки го подкарах, 2005 се сдобих с второто стъкмяване ... и нещата потръгнаха Smile случайно се наредиха нещата да бъда сърф учител на морето ... и 3 месеца се счупих от каране, в края на сезона карах вече спокойно с трапец но ми беше много терсене с налъмите. 2006 започна истинското каране с глисирането ... уникалните човки ... и хвърчене през топа на мачтата, в края на сезона човките спряха, влизах си спокойно в двата налъма. 2007 досега 5 пъти съм карал сърф, започнах да се отлепям от водната повърност (скокчета), опити за Power hals.
Започнах да се заглеждам във всякакви трикове и пинизи по клипчета и т.н. и си мисля че пак ще почне голямото трепене Smile
И аз като Съни, обичам да си се пооглеждам като карам, аз обаче  поздравявам рибари и готини мадами по водните колела Smile

Boards: BIC Techno-E 135l,
Sails : NS 6.0
70kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #2 -: 03.09.2007 21:19 »

emos  вече влиза от вчера в налъмите, има успешни опити за воден старт OK
novaka влиза в предния налъм и също има успешни опити за воден старт.
Аз днес за първи път опитах заход за power hals ама мисля, че захода беше само в мислите ми (:-pp) В момента в който извадих крака от задния налъм и тръгнах да го слагам отстрани се оказа, че съм забравила да се откача  (:-pp) (:-pp) Днес бях пуснала много здраво, понеже вятъра не ми стигаше и влизам си аз в предния налъм и съмдала пълна газ по вятъра и оттам като ме удари един порив и ....лелеееееееее метна ме така,че сума ти време не можах да разбера какво стана, ама известно време летях Yeee Yeee Yeee Shocked Shocked Shocked

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
cenk
Духовит
**
Публикации: 126

« Отговор #3 -: 04.09.2007 10:07 »

Аз пък вчера се закачих с трапец. Малко ми е неудобно, но за сметка на това карането ми коства по-малко физически усилия. Така мога да искарам повече време във водата, но когато съм закачен немога да уча други работи. Иначе съм научил всякакви видове човки.  Mr. Green

Fishin' All Day
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 05.09.2007 00:04 »

Иначе съм научил всякакви видове човки.  Mr. Green
Ооооо, с трапеца ще имаш много разновидности по които трябва да поработиш (:-pp) :О:

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #5 -: 05.09.2007 16:57 »

Здсрафейте  man кой се появи а Smile бат ви мраФката ама само за малко 'шот
пак заминавам на нашето красиво моренце ми аз , аз това ще ми е 4-та година
като 1-ва с по сериозно и лично оборудване първото нещо което си беше лично
мое си беше трапеца без който несе разделям и в слабо време Smile последното
едно потички от сънчо Smile с който си спинкам всяка нощ това ми се вдоси 4 сериозна
уж година ма май от миналата вече свободно си карам то без оборудване и
вятър нестава ама се радвам вече де миналата година трапец а за тая влезнах и в
дата налъма на пълна тяга фърр  онзи ден незнам вече ко се пада беше май преди
3 или 4 дена на родното моренце се изви страшна буря карах от 6 до 830 с 5.8 като
ми беше овер пауър ама баси кефа ви казвам а и на такова време щях нещях с тея
вълни и тая скорост те крачетата сами ми влизаха в налъмите като незнам що ми
казаха че в задния се влизало адски трудно ... аз вкарах предния и след може би 1.4 с
вече задния крак намери сам пътя към налъмчето че то без тях не е удоволствие
е разбира се разбих си устата имах огромна синка през цялата ръка а да и успях
да си прасна палеца на десен крак(караме на десен халс) със финката направих
принудителен боди драг и то крака ми реши да навести добрата стара 52 см финка ,
честно да ви кажа мислих си че съм останал без палец така си ме боля , а да и някакъв
французин състезаващ се за световната купа направи фронт луп през мен докато бях във
водата .... само да ми убясните кой подЯгодите му разреши да прави фронт луп през мен
той има ли си представа кой съм аз ... ще стане черно от G класи пред тях тея дни та да
се научи хайман с хайманите Smile абе покархме си ако макар че следващите дни когато
уж имаше обещана прогноза "Йок" мрън е тука в софия е 10 градуса и е студено а аз си
хващам автобуса за Арапя кадето е 29 градуса и вятъра от тук ще си го взема в раничката
мисля ако пак духне да науча и воден старт кой знае ... а да с иван и сосо тренирахме
на сухо Спок ама май само аз неможах да го направя на салб вятър е за сметка на това
карахме 7 дъски като всеки беше стъпил на съседната беше забавно ... докато се опитвах
да се движакато Кияно Риивс в матрицата покрай падащи мачти неми беше смешно де
ама иначе се позабавлявахме Smile ... много говоря

АБЕ АЗ СЕ ВЪЩАМ КЪМ 16 мисля че трябва да има едно събиране към 20 Confused поне ...
така си говорят боговете Smile

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #6 -: 06.09.2007 13:20 »

Извинявай ant_dream,но покрай сърфа отдели и малко време за правописа!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #7 -: 06.09.2007 14:34 »

Извинявай ant_dream,но покрай сърфа отдели и малко време за правописа!
Аре сеа! Бъроуз да не би да пише по-разбираемо? Въпрос на стил предполагам. Cool
Аз карам от 5 години, като две от тях почти пропуснах. По-сериозно - от миналата пролет, когато си събрах свое оборудване. Правя бийч старт и влизам в налъмите от края на юли. Стойката ми е малко смешна (както ми стана ясно от снимките) - не ми е удобно да изпъна краката и ръцете. Особено на десен халс - задния крак стои в налъма на пръсти и е  силно пречупен в коляното. Имам проблеми с фордевинда - започвам да завъртам платното преди да съм завила достатъчно и настава една борба с платното и едно разхождане по дъската... Пробвах воден старт, но засега само когато стигам дъното успявам да си наглася платното и да тръгна.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор

« Отговор #8 -: 06.09.2007 20:12 »

Карам мно'о бързо и в двата налъма :О: Twisted Evil :D

valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #9 -: 06.09.2007 20:30 »

И Ква стана тя аз имам много стаж мнооого близо 22 двадесет и две години но все си мисля че може още да се учи Ползвам всички екстри които са сложени прикрепени или просто разрешени от Сърф законите А и също като Юли мога да карам мнооо-ооо-оого бързо в налъмитеееееее

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #10 -: 06.09.2007 20:34 »

Карам мно'о бързо и в двата налъма :О: Twisted Evil :D

A аз карам много бързо и в четирите налъма (:-pp) Юли, никога не можеш да ме стигнеш защото дъската ти има сами 3 налъма Twisted Evil oops
Най голямото ми постижение е трикът "Делфинче" който доколкото знам само аз го мога. Това е скок при който  приводняваш дъската на външния кант. Оборудването моментално спира, а сърфиста продължава минавайки над гика през платното. За перфектно изпълнен се счита когато цялото тяло пермине през платното. Недостатък е , че за всеки такъв трик е необходимо ново платно :1:

Юли
Администратор

« Отговор #11 -: 06.09.2007 20:42 »

A аз карам много бързо и в четирите налъма (:-pp) Юли, никога не можеш да ме стигнеш защото дъската ти има сами 3 налъма Twisted Evil oops
Не мога да те стигна защото не мога да карам и в трите, ама може да се пробваме някой път :D

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #12 -: 06.09.2007 20:46 »

Не мога да те стигна защото не мога да карам и в трите, ама може да се пробваме някой път :D

Ами пробвай де, то без да пробваш е изключено да успееш Mr. Green

донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #13 -: 06.09.2007 23:46 »

Ами пробвай де, то без да пробваш е изключено да успееш Mr. Green
ШМИТ ОТКАЖИ СЕ ,НЯМАШ НИКАКВИ ШАНСОВЕ.
surf_mimi
Полъх
*
Публикации: 5

« Отговор #14 -: 07.09.2007 18:05 »

Аз пък съм на 14 и тва лято чак почнах да карам сърф.  oops За  3 седмици каране се научих поворотите и да карам с трапец. Не е мн добре ама се пак.  :D
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: