Още един път се извинявам на Sunny и Юли, че мъкнахте платното залудо до Дъбник. Явно ще трябва да си го вземам от София. Ама като гледам, докато се оправя, я вятъра, я топлото ще свършат...
Ето какво стана:
Пак излезе работа сутринта и сколасах да тръгна в 11:16. Предвидливо си взех моята бричка, а не буса, та хем да стигна по-бързо и да се върна по-бързо после, хем да не излезе после че съм взел буса пък на някой му е трябвал за нещо. Предвиждах с по-шантаво каране да стигна около 12ч. Всичко беше тип-топ както обикновено. Тази дъска за първи път я карах на тавана (ми тя е на 10 дни и 1 каране в събота!!!!!!
). С калъф, както си му е реда. Старата 5-6 пъти съм я возил и връщал до морето и по Дъбник няколко пъти и не е имало проблем, само че нея я карах без калъф. Тя беше и със 6-7кг по тежка и със 70см по-дълга. Ама, както и да е.
Карам си аз, дъската си е отгоре. 120 - 140км/ч. Пътя от Враца до Борован е идеален. А и Борован е селото на баща ми така че всичко е ясно и се знае. Малко преди селото при разминаване с поредния ТИР нещо багажника щракна отгоре, ама гледам дъската си е там и продължавам. Викам си то от луфта е тропнало. Който е карал дъска на тавана знае какво става като се разминеш с ТИР още повече на двупосочен път. Насреща идва следващия тир и ми присветва, а аз му вдигам ръка като за благодаря че ме предупреждава за катаджии...................
В следващия момент се разминаваме, следва някакъв по-сериозен шум отгоре, за миг поглеждам ----дъската я няма, а на огледалото виждам че нещо се премята отзад зад ТИРА............
Направо се побърках. Викам си край, край, край, край - отиде дъската
В следващия момент - отзад няма никой (нали карах бързо, а и не бях надминавал никой толкова скоро) Някак си бързо спирам, свирят спирачки даже, отпред нещо се появява, ама аз вече свиря с гуми назад, а дъската е в лентата на насрещно движещите се. Успявам да присветвам на този който идва докато карам назад в неговата лента, та той намали човека и стигам до дъската, отбивам, слизам и я местя в тревата. После я пренасям от другата страна, а тя си е в калъфа и си седи вързана за двете тръби напряко, абе както си е багажника - три от опорите си бяха на колата, четвъртата така и не я намерих, а тръбите заедно с дъската в пакет бяха изхвъркнали от опорите.
Цял ден съм като пред умирачка - тъкмо си взех нова дъска за сума ти пари и ....
Какво ли не ми хрумва докато чаках брат ми да дойде с буса (че не можеше да влезе в тъпата кола дето не е КОМБИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!) Мислех да се отказвам от сърфа, какво ли не.... Отделно Sunny ми носи ново платно на Дъбник, парите в джоба, а, отново нямам дъска... Какво ли не премислих. И само, и единствено заключих че сам съм си виновен. Ами докато преминаха всички които задминах от Враца до това място.... Как ли съм изглеждал - "оня със сърфа дето много бързаше..., "..я глей как е затрил дъската"....
ПАК ДОБРЕ ЧЕ ВСИЧКО СТАНА НА ПРАВ ПЪТ И НЯМАШЕ КОЛИ ЗАД МЕН И ПРЕД МЕН, ЧЕ ЩЕШЕ НАИСТИНА ДА СТАНЕ ЛОШО И ДЪСКАТА ЩЕШЕ ДА МИ Е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ.
Добре е също и че мачтите и платната си бяха вътре.
Преди малко успях най-сетне да разгледам дъската обстойно за пораженията, и се оказа че положението никак не е зле, и в скоро време май ще се кара, ама само трябва да събера материалец да прочета (помагайте), какви точно материали да набавя и да я възстановя. Имам малко опит с кит и подобни бояджийски работи. "Понатъртена" е и се е понапукала и е "цъфнала" само в долния край откъм финката от едната страна, точно там дето e едната изрезка, този модел е с изрезки - Naish Icon 2007. Навсякъде на другите места си е както беше преди или поне така изглежда.
Утре ----> ще има снимки.
Това беше от мен. И внимавайте с тия багажници. То моя го взех за 20-30 лв още преди 5-6 години когато си купихме сърфа (alpha-та) с братовчеда от морето и нямаше как до го докараме, та ходихме до Бургас и намерихме този. Не беше лош, но сега разбирам че просто не е бил за такива условия. Иначе 100 пъти да съм го преправил и да съм си направил даже, ама те........