02.11.2024 10:16
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сряда 12,09,07 -Дъбник  (Прочетена 22976 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #30 -: 13.09.2007 08:45 »

Щом Юли казва, че е било страшно, дето все вика няма вятър, значи си представете какво е било. Тези които карат добре се разбиха цял ден от каране. Тези, които тежим 50кг бедствахме и тук е мястото да благодаря от сърце на Ники Каталиев затова, че ми помогна...абе направо ми спаси живота!!!!! Аз такова нещо не съм виждала...адски силен вятър и доста голям чоп. Стигнах някак си до другия бряг ей така Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked и после навръщане брутално бях свалена от поривите и след известна борба тотално се изтощих и слава богу, че Ники беше наблизо и чу жално скимтене във водата и дойде да помогне. Слава богу и ,че знае какво прави и как да го направи, че иначе още повече щях да се уплаша.

Към Bear:
Изобщо не се хаби да ядосваш. Станалото- станало - не е непоправимо. Казах ти дай на Марино дъската и пак ще ти е като нова.Мисля, че ще се постарае човека на следващото каране да си пак сред нас OK А и какво значи нова дъска - след няколко карания пак ще е ударена и за ремонт oops. Знам за какви терзания говориш, но няма как, чупливи са и това сие, но пък всичко се поправя....и да не похарчиш парите за платното някъде по забавления, че ти го пазя в магазина (:-pp) (:-pp) (:-pp)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #31 -: 13.09.2007 10:56 »

Бреййй на Юли да му стигне.... Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee

Ашколсун, че сте покарали и сте се изкефили, аз вече позазимих материала и свалих презокеанския куфар от гардероба... :((( :((( :((( :((( :((( :((( :(((

Успокоението е, че едни френдове там зад океана казват, че тея дни имало духавица и се карало доооста добре и силово... Може и аз да намажа нещичко по-така, силно и пикантно  :О: :О: :О: :О: :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #32 -: 13.09.2007 11:35 »

Лелееее !The Bear, на теб са ти се случили моите най-черни кошмари,аз като пътувам гледам повече нослето на дъската, което леко се показва над предното стъкло, отколкото пътя.Освен това на стотина км. спирам за профилкактика и презатягане. При мен е добре, че комбито си има фабрични релси и цялото стягане го правя през тях,така ако дъската реши да отлита ще трябва да отнесе и целия таван(може би така е изобретен кабриолета :-O-:)

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #33 -: 13.09.2007 11:51 »

Лелееее !The Bear, на теб са ти се случили моите най-черни кошмари,аз като пътувам гледам повече нослето на дъската, което леко се показва над предното стъкло, отколкото пътя.Освен това на стотина км. спирам за профилкактика и презатягане. При мен е добре, че комбито си има фабрични релси и цялото стягане го правя през тях,така ако дъската реши да отлита ще трябва да отнесе и целия таван(може би така е изобретен кабриолета :-O-:)

Ако вързвам повече отгоре нещо, то ще е опасано чак отдолу през гърнетата и вратите няма да се отварят.  taz taz taz

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #34 -: 13.09.2007 12:01 »

Може и някоя заварка да му капнеш :D

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Sunny
Администратор

« Отговор #35 -: 13.09.2007 20:24 »

Ако вързвам повече отгоре нещо, то ще е опасано чак отдолу през гърнетата и вратите няма да се отварят.  taz taz taz
хахахахаха Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #36 -: 13.09.2007 20:25 »

Честито ти платно, да си го караш със здраве и усмивка си мисля, как ще се изкефиш като го подкараш. Все едно какво четеш колко са добри и т.н., важното е първото усещане, по-хубаво е отколкото предполагаш Drinks

Sunny
Администратор

« Отговор #37 -: 13.09.2007 20:28 »

Да честитя и на tonkata новото 6.6 O2 и да го кара без повече инциденти.

Да му е живо и здраво новороденото синче Филип и от малък да го води с него, та да знае какво е вятър и сърф OK Yes Drinks

The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #38 -: 13.09.2007 21:28 »

Честито ти платно, да си го караш със здраве и усмивка си мисля, как ще се изкефиш като го подкараш. Все едно какво четеш колко са добри и т.н., важното е първото усещане, по-хубаво е отколкото предполагаш Drinks

Благодаря!
На следващата подходяща прогноза, я със старата, или с новата счупена дъска ще го пробвам.

Все пак не издържах и днес след работа (към 16:30) отидох до Врачанския язовир със старата дъска. От тези два дни духавица, успях да хвана края и. Все пак поглисирах малко, всъщност толкова глисиране по принцип на нашия яозвир не бях правил (щото аз отскоро го правя), хем за около час, час и половина време. Грешката беше че влязох с 6.2, и след малко се наложи да слагам 7.5 (по-голямо и нямам, ама и на това общо взето му направих сега сефтето), та с него покарах докато съвсем отслабна. Само за страх си носех и току-що пристигналото 5.2 тотално армирано Loft-че. Развих го да видя аджеба на какво прилича (синьото ми харесва), видях и една джаджа дето като че ли е за някакъв друг тип мачта, назъбена една като коркова тапа пластмаса... :-O-: Другото разбрах че е шапка за мачта без отвор на върха. Не разбрах на пръв поглед и ремъчката за какво е баш, пишеше нещо са странично донатягане.... :-O-: А по принцип две пластмаски и ремъчката ли вървят с платното, да не съм загубил нещо, щото това назъбеното вече го губих замалко...? Smile

Тоя път заложих на сигурно - бях с буса.  :О:

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #39 -: 13.09.2007 21:37 »

The Bear
Нищо не си загубил, честито и от мен :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #40 -: 13.09.2007 23:15 »

Леле хора днес на Дъбник бях за първи път, направо се разпрахме от каране ( Съни каза, че са измерили порив на вятъра със скорост 19м/с  Shocked ), падна към 17:30, но пак ставаше. С 4.3 се караше, моето най-малко е 5.2 и направо разцепих мрака  taz taz taz. Утре продължаме да творим чудеса, прогнозата пак става.  Yes Yes

не е лъжа -19,2м

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
tedi
Повей

Публикации: 2

« Отговор #41 -: 14.09.2007 11:40 »

Здравейте на всички,
Аз съм нов във форума и търся подходящи места за каране на сърф и кайт около София. Знам, че Дъбник е до Плевен, но според вашите писания изглежда супер местенце. Моля ако може някой да ми каже каде основно гледате прогнозата за Дъбник. За съжаление работя и нямам възможност да карам през седмицата, та бих искал да попитам дали някой има инфо kak ще е вятара там за по следващия weekend?
Мерси предварително за информацията  Smile
haimanov
Духовит
**
Публикации: 123

« Отговор #42 -: 14.09.2007 12:22 »

Здравейте на всички,
Аз съм нов във форума и търся подходящи места за каране на сърф и кайт около София. Знам, че Дъбник е до Плевен, но според вашите писания изглежда супер местенце. Моля ако може някой да ми каже каде основно гледате прогнозата за Дъбник. За съжаление работя и нямам възможност да карам през седмицата, та бих искал да попитам дали някой има инфо kak ще е вятара там за по следващия weekend?
Добре дошъл във Форума !
Прогнозата за дъбник може да гледаш от линка на темата Windsurf & Kitesurf >Прогнози за времето и вятъра>Тема: Връзки към интернет-сайтове с прогнози за времето и вятъра
и там Юли е дал шорткъти към по известните места за каране.

Boards: BIC Techno-E 135l,
Sails : NS 6.0
70kg
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #43 -: 14.09.2007 14:04 »

Здравейте на всички,

или ей тук http://rusevi.com/windsurf/index.html , че е по-лесно  OK
тук са координати на спотовете от Юли  \0// : http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,51.0.html

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
tedi
Повей

Публикации: 2

« Отговор #44 -: 14.09.2007 14:11 »

Мерси  OK
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: