02.11.2024 14:34
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4   Най-долу
Печат
Автор Тема: В края на седмицата силен вятър на острова  (Прочетена 32522 пъти)
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #45 -: 27.09.2007 17:23 »

ivorpetkov това изключително ужасно преживяване с вълните...

Да ви разкажа 3 поучителни истории, които ни разказа нашия човек от острова последната вечер като се бъзикахме колко ни е шубе:

1. При силни вълни пътниците яко повръщат, а колите - взимат хубав душ. (при нас стана само второто)

2. Случай: При влизане в пристанището ферито рязко се накланя при което камион пълен с керемиди се обръща странично и премазва съседното такси. За късмет няма хора. Камиона и таксито са сериозно повредени.

3. Случай: При мъгла ферито  пропуска Гьокчеада и след продължително търсене се оказва до Самотраки. При пристигането на Гьокчеада времето за пътуване е 8 часа и 30 минути. (това се надявам да е било преди GPS-ите)

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #46 -: 27.09.2007 18:18 »

айййййй по-добре да не ги бях чувала тези истории :((( hmmmm taz

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #47 -: 28.09.2007 01:04 »

А ето 2 от четвъртък - последното каране за туристи.
В този ден реших, че е време да зарежа моята  wave дъска - 90 или 100 л - стара концепция - и да пробвам нещо по-различно.
Първия път взех  под наем една около 150 л и с моето 5.6 платно.
Като стъпих на дъската - приятно усещане все едно съм на килима в къщи.
Само дето като тръгна на max изпитвах сериозни затруднения с контролирането й. Мяташе се като разярен бик.
Следващият опит бе с едно rrd360 (130литра) и с платно 4 квадрата. Въпреки, че Оги ме съветваше, че е малко аз имах други идеи - да влизам най-после в налъмите и ми трябваше известен комфорт.
Та това беше моментът в който успях да карам в налъмите макар и не с максимална ръчка.  Yeee
Странното е че ми е по-лесно да влизам първо със задния и после с предния крак в противречие с дадените ми съвети.

Абе Иво,то първото условие за влизане в налъмите е... да имаш налъми!!!Пък доколкото си спомням,на твойта дъска ги беше римуувнал.    (:-pp) (:-pp) (:-pp)

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #48 -: 28.09.2007 06:25 »

Странното е че ми е по-лесно да влизам първо със задния и после с предния крак в противречие с дадените ми съвети.

О! Ама как глисираш така, ако влезеш в задния налъм и предния ти крак е свободен въобще не виждам как управляваш дъската, да не говорим че така тежиш много накърмата и носа се вирва, оттам и склонност, ако е по-палава дъската, да изкатерва за секунди... Да не говорим, колко нестабилен трябва да си при всяко по-силно удряне на вълничка по краката... Те хората са си го измислили за удобство...преден и след това заден Smile

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
ivorpetkov
Вятърничав

« Отговор #49 -: 28.09.2007 08:56 »

Еди, на мойта дъска нямам налъми и досега. Те са на такова място, че така и не съм успял да стъпя там без да се потопи дъската. Затова и предприех курс за смяна на дъската като започнах с проби на дъски от новото училище.
Поогледах и 3-те училища да купя нещо на място, но не се получи, въпреки края на сезона.
Лукчето, на снимките  дето съм пускал не съм в никакви налъми.
Опитите започнха след това.
Не съм имал предвид да карам само в задния налъм, а в каква последователност ми беше по-удобно да стъпвам.
Все едно, като се оборудвам с нова дъска пак ще говорим.
Само дето ще падне избиране - иска ми се нещо средно - лесен глисаж като при големите и поведение на max скорост като при малките.

6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #50 -: 28.09.2007 09:40 »

Само дето ще падне избиране - иска ми се нещо средно - лесен глисаж като при големите и поведение на max скорост като при малките.

Твоятя дъска е AHD Fast forward. Това е единствената която отговаря на тези критерии. Така че проблема с избирането отпада. Дължиш една бира Wink

ivorpetkov
Вятърничав

« Отговор #51 -: 28.09.2007 09:46 »

10x. Ще го имам предвид.

6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #52 -: 28.09.2007 10:10 »

Твоятя дъска е AHD Fast forward. Това е единствената която отговаря на тези критерии. Така че проблема с избирането отпада. Дължиш една бира Wink

ivorpetkov
Аз карам такава дъска. само хубави думи  OK /един недостатък- много е крехка и трябва да я пазиш/
http://a-h-d.com/boards/windsurf/2007/fast-forward/?ahdid=j3cvhcpgdqulkkt6nt4oc575d4
 Yeee

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #53 -: 28.09.2007 11:05 »

Еди, на мойта дъска нямам налъми и досега. Те са на такова място, че така и не съм успял да стъпя там без да се потопи дъската. Затова и предприех курс за смяна на дъската като започнах с проби на дъски от новото училище.
Поогледах и 3-те училища да купя нещо на място, но не се получи, въпреки края на сезона.
Лукчето, на снимките  дето съм пускал не съм в никакви налъми.
Опитите започнха след това.
Не съм имал предвид да карам само в задния налъм, а в каква последователност ми беше по-удобно да стъпвам.
Все едно, като се оборудвам с нова дъска пак ще говорим.
Само се майтапех разбира се (:-pp)Вярвам и стискам палци,възможно най скоро да намериш подходящия за тебе материал!!! OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #54 -: 28.09.2007 11:20 »

Искам да кажа, че и мойта дъска Старборд Карв доста добре се държи при високи скорости
а и от дъските които карах JP X-Cite ,Tabоu Rocket  е по-бърза . Имам пълен контрол над нея
дори и при чоп нямам проблем само при скачане имам лек проблем ама още нямам опит. А и
излизам по-бързо на глисаж отколкото с другите две дъски! Фаст Фолърд неми харесва само
че е почти изцяло рейсърска а аз си харесвам да си подскачам Confused

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #55 -: 28.09.2007 11:47 »

Аз съм с Starboard S-Type, и също съм адски доволен, много лесно излиза на глисиране а също така ми се вижда много бърза...За поваротире не мога да коментирам че още не ги владея Smile

Тази година Starboard спряха Carve и S-Type и пуснаха Futura. Free ride/Free race вариант, малко по лека, проектирана да е бърза, маневрена, лесна за контрол и добро поведение при скокове.

Мисля че един от форумистите по тази тема (за силния вятър от 21м/с на острова) имаше такава дъска и може да сподели повече за нея

Сега като написах тези думи за дъската, осъзнавам че те са част от маркетига на почти всяка дъска ако се чете сайта на производителя. Винаги са бързи, лесни за контрол, прощават малките грешки

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #56 -: 28.09.2007 18:33 »

Карал съм всички гореизброени дъски , без новия STARBORD.  Е вярвайрв ми нямат нищо общо с AHDто.
Ант, аз с AHDto си скачам по 20/30см. Повече не може щото е голяма.

ant_dream
Буревестник

« Отговор #57 -: 28.09.2007 18:47 »

Тази Футурата още е е излезнала на пазара а за С-Тайпа неси го копувал
от Бг май щото и аз си търсих такава ма нямаше никаде Confused Дори и при
Мишо Confused .
Смит .... как да ти кажа абре неми хареса просто ... не е моята дъска
бърза е ама ... нея усещах добре под мене :/... може би заради първоначалната
ми нагласа към Фаст Форуърд и трейсър супер дъски ама за скорост Confused

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #58 -: 28.09.2007 23:47 »

"Емо" е написал че има Футура 133...надявам се да сподели откъде я е взел Smile
моя S-Type го взех от Мишо, миналия Септември

XCite беше пуснал еднин линк, където имаше тестове на оборудване който много ми допадна....повечето са положителни към тестваното оборудване, но все пак има по нещо за което човек може да се хване http://www.windsurfingmag.com/article.jsp?ID=52419

Но така както гледам почти всеки е доволен от отва което има, явно сега избора по скоро е свързан с определени пристрастия...мисля че повечето марки правят страхотни бордове

а както виждам при Sunny тази есен ще има голям избор на бордове Smile

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
ant_dream
Буревестник

« Отговор #59 -: 29.09.2007 21:23 »

Да само да кажа че Иван (Зент ) с мойта дъска се скъса да скача и то
на два пъти съм го видял да скача бая височко даже се уплаших после
как ще го събираме от скалите Smile

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Страници: « 1 2 3 4   Най-горе
Печат
Отиди в: