21.11.2024 17:14
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Широки ски  (Прочетена 25164 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« -: 10.10.2007 21:10 »

Доста хора напоследък ме питат какви ски за извънпистово каране да си купят. Поради тази причина реших да пусна тема в която могат да се обсъждат всички проблеми свързани с минаването от пистата в дълбокия неотъпкан сняг (в големия кеф)

P.S. Ските за фрирайд е задължително да са по-високи от вас с до 10см. Това е абсолютно задължително и не подлежи на обсъждане. Просто се доверете на изпатилите.

SHMIT
Буревестник

« Отговор #1 -: 10.10.2007 21:26 »

Ето и една статия написана от хора които наистина разбират, за това как да си изберете правилните ски
http://befsa.com/?q=node/view/5669

как да си изберем каска
http://befsa.com/?q=node/view/5666

екипировка за фрирайд
http://www.befsa.com/forum/index.php?showtopic=4829

Лавините са огромна опастност при извънпистовото каране. Ако смятате да излизате извън ски зоните, моля прочетете това
http://befsa.com/?q=taxonomy/page/or/4

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #2 -: 15.10.2007 06:36 »

SHMIT, много полезно инфо :О: :О: :О: нали и аз съм решила този сезон да пробвам що е то пудра  Brrrr Brrrr Yes Yes Yes   10х @->- @->- @->-

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #3 -: 15.10.2007 17:13 »

Много правилно си се ориентирала - пътя към сноуборда минава през широките ски  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green taz taz taz taz
Така де, по-широка ска от него нема (и от Витоша по-високо нема ...) OK

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #4 -: 16.10.2007 21:55 »

и по-хубаво Smile

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
SHMIT
Буревестник

« Отговор #5 -: 17.10.2007 00:54 »

Много правилно си се ориентирала - пътя към сноуборда минава през широките ски  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green taz taz taz taz
Така де, по-широка ска от него нема (и от Витоша по-високо нема ...) OK

Zaho, ние тука си говориме за FREE ryde. Фри ще рече свободен. А как ще си свободен като и двата ти крака са вързани за една дъска? hmmmm
Май не става така.
Фри йор майнд, фри йор фит мадафака man

ant_dream
Буревестник

« Отговор #6 -: 17.10.2007 22:25 »

Шмит много добре знаеш мнението ми ако някой ме пита
какво да карам (или пък ако ме пита да сменям ли ските с
борд) винаги му казвам Ски СКи скИ . Но Wink ... никога ама
никога небих се отказал от борда, фрии идеята за Фри не
е в това да са ми вързаи краката за врата, и деята за фри
е да се чувстваш свободен Wink( май малк навътре го приех)
като бордис казвам че ските са хубаво нещо при все че съм
карал цели два дена Wink и пуснах лале цялото към 20 пъти
накрая дори и завой си правих като поп ма не рало завой
ами хубави завой е убав хубав "три метра да литне" ако ме
разбирате. Ама ти качва ли си се на борд ? Ще кажеш че
и нещеш да се качваш ... но борда си има доста предимства Smile
аз лично вече Захо си спах с обувките с борд .. абе спя с 2-а
борда под леглото ама и двата счупени поръчах си 3-ти  Sad
скъпа инвестиция стана тая година Sad сърф борд малииии
ама си спя и с нова маска много е .... зелена :d

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

SHMIT
Буревестник

« Отговор #7 -: 17.10.2007 23:31 »

Само се заяждам с бордистите. То си е класика, няма какво да се засягаш.
Иначе на въпроса - Качвал ли си се на борд? Да качвал съм се. И определено не ме изкефи. Но мисля да се пробвам още веднъж. Не вярвам да се изкефя, но ей така за спорта.

Restar
Вятърничав
Публикации: 211

« Отговор #8 -: 18.10.2007 11:12 »

Няма да защитавам Захо и Ант, просто ще изложа малко факти:
1) карам ски от малък - не съм професионалис,т но мисля че се забавлявам по пистите - нали в крайна сметка това е целта  :D
2) качих се на борд преди 2 сезона - този ще ми е 3-ти - и вече се забавлявам не по-малко и е страхотно
3) за последните 2 сезона като че ли нито веднъж не се качих на ските си - факт
4) за последните 2 сезона убедих (понеже Природата ме е сътворила малко убедителен Mr. Green Mr. Green) още 3-ма мои приятели много опитни скиори да се качат на дъските. За протокола мога да ги поканя във форума да потвърдят. И тримата станаха бордисти. Някой от тях вече се кефят повече от мен по пистите.
5) ТАЙНАТА - опитните скиори като Теб Смит надграждат в бординга за часове - уверявам те. Ти имаш висока двигателна култура и голям обем от двигателна памет. Кинемоториката на тялото при хора като теб е в пъти по-развита от начинаещите, затова опитай пак, ей така зради купона.
и ...............накрая когато разпитвам приятелите си скиори-бордисти "Как е?" всеки описва по свой начин усещането да си върху дъската, НО знаете ли по кое отговорите и на тримата си приличат..............................?
6) "сбободата на тялото е неописума" или "това което мога да напрявя с дъската никога не мога да направя със ските" и все във този стил. И ТОВА Е ВЯРНО.
Това е чудото на сноуборда - хем си вързан с двата крака в една плоскост, хем свободата която имаш и ползваш е несравнима с нищо друго. Абе Божа работа, кво да обяснявам повече :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аз лично не давам приоритет на едното или другото. Най-важно е да си прекараме чудесно с приятели в любимата ни планина, па ако ще и с найлонови чували да се шускаме. Само че за това трябват протектори за едно друго място.......
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #9 -: 18.10.2007 12:09 »

Пичове, да обобщя: не се заяждам с никого (само се гъбаркам, нещо като левскари и цесекари  taz) - уважавам всеки който се кефи и си доставя адреналин, пък ако ще и да се пуска на найлон или с кану по улеите (като оная откачалка, сина ми)
Така че, молете се за сняг и горе, като се видим ще си мерим ...... чашите  Drinks Drinks Drinks Drinks Drinks

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #10 -: 18.10.2007 14:13 »

Оооох само дайте снек  snow snow  Пък може да пробвам и борд :liar: , но като начално много ми се карат счи  :О: - и тънки и дебели, и по писта и по пудра!  magic magic magic Брехт как прозвуча.. поетично  .. Mr. Green

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #11 -: 20.10.2007 13:10 »

Доста хора напоследък ме питат какви ски за извънпистово каране да си купят. Поради тази причина реших да пусна тема в която могат да се обсъждат всички проблеми свързани с минаването от пистата в дълбокия неотъпкан сняг (в големия кеф)

P.S. Ските за фрирайд е задължително да са по-високи от вас с до 10см. Това е абсолютно задължително и не подлежи на обсъждане. Просто се доверете на изпатилите.
Предполагам за powder иде реч ?!?Как обаче се държи една такава,широка "лопата" в дълбок -10-15см.,неотъпкан МОКЪР,ТЕЖЪК и КИШАВ сняг?!? hmmmm

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
ant_dream
Буревестник

« Отговор #12 -: 21.10.2007 23:54 »

Отговори си на въпроса "Как танк се държи движейки се в кал и локви ?" Smile

Weight - 100 kg
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #13 -: 22.10.2007 10:56 »

Отговори си на въпроса "Как танк се държи движейки се в кал и локви ?" Smile
ant_dream -явно  не си виждал танк,закъсал в кал  :shock:В казармата бях "кемаф" /шофьор на танк/ и едно от най гадните ми преживявания,беше именно в една ,дълбока повече от метър кал :Q: :Q: :q:То е ясно-широката ска има по-голяма площ и там където нормалната потъва,широката си плува отгоре.Но когато снегът е като пластелин и лепне,при широката ска лепне на по широка повърхност и по повече.Карал сам при всякакви условия и сняг,но никога freeride ски и затова ми е интересно,какво става,когато няма powder. oops

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
SHMIT
Буревестник

« Отговор #14 -: 22.10.2007 22:19 »

Предполагам за powder иде реч ?!?Как обаче се държи една такава,широка "лопата" в дълбок -10-15см.,неотъпкан МОКЪР,ТЕЖЪК и КИШАВ сняг?!? hmmmm

Еди, Широките ски се държът в пъти по-добре в "попара" отколкото тесните пистови ски. Широките са измислени за такъв терен, с тях цепиш с двеста. Докато с пистовите е невъзможно. Когато снега е мокър и тежък е тегаво, но пак е доста по-добре отколкото с тънки ски. Когато снега ти се лепи пи ските значи си забравил да ги наваксаш предишният ден Wink Аз се стремя да ги ваксам преди всяко каране. Така вървят по-добре и се пази базата от деруги.

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: