Няма да защитавам Захо и Ант, просто ще изложа малко факти:
1) карам ски от малък - не съм професионалис,т но мисля че се забавлявам по пистите - нали в крайна сметка това е целта
2) качих се на борд преди 2 сезона - този ще ми е 3-ти - и вече се забавлявам не по-малко и е страхотно
3) за последните 2 сезона като че ли нито веднъж не се качих на ските си - факт
4) за последните 2 сезона убедих (понеже Природата ме е сътворила малко убедителен
) още 3-ма мои приятели много опитни скиори да се качат на дъските. За протокола мога да ги поканя във форума да потвърдят. И тримата станаха бордисти. Някой от тях вече се кефят повече от мен по пистите.
5) ТАЙНАТА - опитните скиори като Теб Смит надграждат в бординга за часове - уверявам те. Ти имаш висока двигателна култура и голям обем от двигателна памет. Кинемоториката на тялото при хора като теб е в пъти по-развита от начинаещите, затова опитай пак, ей така зради купона.
и ...............накрая когато разпитвам приятелите си скиори-бордисти "Как е?" всеки описва по свой начин усещането да си върху дъската, НО знаете ли по кое отговорите и на тримата си приличат..............................?
6) "сбободата на тялото е неописума" или "това което мога да напрявя с дъската никога не мога да направя със ските" и все във този стил. И ТОВА Е ВЯРНО.
Това е чудото на сноуборда - хем си вързан с двата крака в една плоскост, хем свободата която имаш и ползваш е несравнима с нищо друго. Абе Божа работа, кво да обяснявам повече
Аз лично не давам приоритет на едното или другото. Най-важно е да си прекараме чудесно с приятели в любимата ни планина, па ако ще и с найлонови чували да се шускаме. Само че за това трябват протектори за едно друго място.......