Ееех, я да си кажа аз как бяха нещата от моя гледна точка - на 13.10, обедно време.
Дъбника беше побелял, пълно със сърфисти и вътре и вън.
Както си влизах във водата, в този момент Юли и Джими бяха излезли на брега, Юли ме попита “ Абе, Ани не ти ли е малко силно?” ...а Джими каза “ Влизай, влизай!” … Да ви кажа повече ми хареса второто …така и така съм там, ригнала и облечена …остава и да не опитам
…и влязох без всякакво притеснение …и понеже доста ‘качвах’ дори не ми се стори много силно по посока на другия бряг …и оттам обратно… явно беше усилило защото се редуваха метри ( 0 – 20) каране и воден старт – в посока, както е паднало платното …и така пак си почивах на същия бряг, в чудесно настроение
, когато Юли дойде да провери дали съм ОК ( Благодаря за загрижеността!
). Думите му бяха: “Ани, доста усили. Аз съм съм с 4.3м2, ти също, но аз съм 90кг...Като стигнеш до средата на язовира, ако паднеш, най-вероятно ще трябва да плуваш до брега... вятърът ще падне към 6 часа вечерта, не можеш да чакаш дотогава” ...Чух какво ми каза, но някак си през едното влезе през другото излезе ...просто не ми хареса тази реалност. И тръгнах обратно....пак така: каране ( малко метри), падане, водни стартове...но вече само в посока към брега с колите ...към средата направих една яка ‘човка’, която ме позашемети....и може би леко стресна
....и след още някой и друг опит, реших да опитам с плуване ...’жабешката’ се оказа трудно с тези боти ....но със ‘шляпане’ с успоредни крака беше по-добре... вече и някаква вълничка се беше заформила, и заедно с течението ме изместваше в дясно от базата.......пред мен един кайтист с лилаво крило акустира на малко пясъчно брягче...и аз се насочих натам, но той побърза да събере платното и изчезна ... та не можахме да си поприказваме....и след това е ясно ‘Бурлаки на Волге” по брега та до колите. Благодарности на Орлин и Еди
( които ми помогнаха да съкратим разстоянието - с транспорт по въздух) ... В крайна сметка не съжалявам, че влязох....дано другия път съм повече над водата.
Та това е историята за брега на отсрещната страна на този с колите.
Е, щом казвате, ще му празнуваме имен ден на 09.12.