01.11.2024 17:30
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: ДЪБНИК-19.10.2007  (Прочетена 14256 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #15 -: 22.10.2007 20:49 »

Джими - дали да излизам или не? Май ме викат!
Иглика и Краси в очакване на ... Годо
Толкова много съм чувала за Иглика и Сашо, а те се покриват и нищо не пишат, на сбирките не идват Hmm Hmm :-O-: Хайде включете се най-после OK bravoo Yes
venelin ти май гледаше тъжно, щото не кръстиха "Анин бряг" примерно Венелинин бряг (:-pp)
Само да допълня, че единодушно на сбирката дадохме име на отсрешния бряг "Анин бряг" За произхода на името може да научите на някоя на сбирка, стига да попитате Yes Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #16 -: 22.10.2007 21:36 »

Хахаха.. Ннннееееее... Не може да е Венелинин бряг, щото на практика не съм акостирал на него Mr. Green

Тази история с Ани и нейния бряг Съни ми я разказа няколко дни преди миналия петък. Та като завря язовира се сетих за историята и ми стана едно самотно. Категорично реших, че е изключено да изляза на Анин бряг и да чакам.

Освен това според друга легенда, там имало много подводни пънове (цяла гора), счупени финки, черепи и кокали. :(((

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #17 -: 22.10.2007 21:41 »

Освен това според друга легенда, там имало много подводни пънове (цяла гора), счупени финки, черепи и кокали. :(((

Бреййй то ще стане цяла атракция... Ще трябва да се докарат туристи, мълвата ще литне и ще се загмуркат иманяри, а и някоя и друга потънала гемия може да се появи като мираж... :О: :О: :О: :О: :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109

« Отговор #18 -: 23.10.2007 15:06 »

Толкова много съм чувала за Иглика и Сашо, а те се покриват и нищо не пишат, на сбирките не идват Hmm Hmm :-O-: Хайде включете се най-после OK bravoo Yes
venelin ти май гледаше тъжно, щото не кръстиха "Анин бряг" примерно Венелинин бряг (:-pp)
Само да допълня, че единодушно на сбирката дадохме име на отсрешния бряг "Анин бряг" За произхода на името може да научите на някоя на сбирка, стига да попитате Yes Wink
Ееех, я да си кажа аз как бяха нещата от моя гледна точка -  на 13.10, обедно време.
Дъбника беше побелял, пълно със сърфисти и вътре и вън.  Yeee
Както си влизах във водата,  в този момент Юли и Джими бяха излезли на брега,  Юли ме попита “ Абе, Ани не ти ли е малко силно?” ...а Джими каза “ Влизай, влизай!”  … Да ви кажа повече ми хареса второто …така и така съм там, ригнала и облечена …остава и да не опитам   :aaa ne: …и влязох без всякакво притеснение …и понеже доста ‘качвах’ дори не ми се стори много силно по посока на другия бряг …и оттам обратно… явно беше усилило защото се редуваха метри ( 0 – 20)  каране и воден старт – в посока, както е паднало платното …и така пак си почивах  на същия бряг, в чудесно настроение  dance , когато Юли дойде да провери дали съм ОК ( Благодаря за загрижеността!   OK ).  Думите му бяха: “Ани, доста усили. Аз съм съм с 4.3м2, ти също, но аз съм 90кг...Като стигнеш до средата на язовира, ако паднеш, най-вероятно ще трябва да плуваш до брега... вятърът ще падне към 6 часа вечерта, не можеш да чакаш дотогава” ...Чух какво ми каза, но някак си през едното влезе през другото излезе ...просто не ми хареса тази реалност. И тръгнах обратно....пак така: каране ( малко метри), падане, водни стартове...но вече само в посока към брега с колите ...към средата направих една яка ‘човка’, която ме позашемети....и може би леко стресна  oops....и след още някой и друг опит, реших да опитам с плуване ...’жабешката’ се оказа трудно с тези боти ....но със ‘шляпане’ с успоредни крака беше по-добре... вече и някаква вълничка се беше заформила, и заедно с течението ме изместваше в дясно от базата.......пред мен един кайтист с лилаво крило акустира на малко пясъчно брягче...и аз се насочих натам, но той побърза да събере платното и изчезна ... та не можахме да си поприказваме....и след това е ясно ‘Бурлаки на Волге”  по брега та до колите.  Благодарности на Орлин и Еди  \0// ( които ми помогнаха да съкратим разстоянието  - с транспорт по въздух)  ... В крайна сметка не съжалявам, че влязох....дано другия път съм повече над водата.

Та това е историята за брега на отсрещната страна на този с колите.    Smile

Е, щом казвате, ще му празнуваме имен ден на 09.12.  Wink
Sunny
Администратор

« Отговор #19 -: 23.10.2007 17:12 »

Ех Ани такова хубаво име му бяхме измислили на този бряг, а ти сега с тази история ще развалиш всичко taz Hmm Wink Wink Wink (:-pp)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #20 -: 23.10.2007 17:19 »

Ех Ани такова хубаво име му бяхме измислили на този бряг, а ти сега с тази история ще развалиш всичко taz Hmm Wink Wink Wink (:-pp)
Късно е вече - както казва една бългасрка поговорка (леко перефразирана) - "като ти кръстят един бряг на името, иди казвай, че ни си бил на него"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ани, кога ще почерпиш за новото географско название, все пак носи твоето име?  (:-pp) (:-pp) (:-pp)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #21 -: 23.10.2007 17:54 »

Гледната точка на Ани е много субективна. :О: Освен това не можем да кръстим целия язовир на Ани - той вече си е кръстен.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Пък и Анин бряг звучи добре. Има ритъм, отворени гласни... абе въобще - перфектен топоним, особено за сърф. Представете си само - викате на някого отдалеч: "Еееееееей, еди-си-кой-си е на Анин бряяяяяяяяяг и не може да се върнееееееее...". Чудесно е!

Айде, честито, Ани ще черпи на 9.12 Dance

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #22 -: 23.10.2007 20:30 »

Аз не знам къде съм гледала, но едва сега видях кадрите от страница 1, добра работа Захо!! Drinks Drinks Drinks А как се смях на това "Тюленова лежанка"....хаххаххаааа (:-pp) (:-pp) Yes Yes

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109

« Отговор #23 -: 23.10.2007 20:59 »

Sorry Sunny...   hmmmm така изглеждаха нещата от моя "бряг"... но то от всеки "бряг" се вижда различно.....как беше от другия?   ... явно някаква смразяваща история  - след като Венелин се е отказал да стигне до брега ...
Sunny
Администратор

« Отговор #24 -: 24.10.2007 10:37 »

Sorry Sunny...   hmmmm така изглеждаха нещата от моя "бряг"... но то от всеки "бряг" се вижда различно.....как беше от другия?   ... явно някаква смразяваща история  - след като Венелин се е отказал да стигне до брега ...
Нееее Anna_F2, тази история няма нищо общо с теб. Просто на другия бряг (ето виж сега как не може да се разбере за кой бряг става дума (:-pp)) има цяла гора изсечени дървета и пъновете са на нищожни сантиметри от повърхността на водата. Там доста хора счупиха финки, направиха лоши човки, та оттам идва историята с финките и черепите oops Shocked (:-pp)

valko_extreme
Духовит
**
Публикации: 127

« Отговор #25 -: 25.10.2007 19:02 »

Супер яки снимки благодаря на Zaho за вниманието и фотоса с любимата ми шап :D :D :Dка

Повелителя на Костурите
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #26 -: 25.10.2007 20:04 »

Вальо - на тази снимка все едно обяздва кончето:

* the_horse.JPG (194.46 KB, 1280x853 - видяно 500 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #27 -: 10.11.2007 12:33 »

Бреййй то ще стане цяла атракция... Ще трябва да се докарат туристи, мълвата ще литне и ще се загмуркат иманяри, а и някоя и друга потънала гемия може да се появи като мираж... :О: :О: :О: :О: :О:
В интерес на истината, гемията я има Smile преди около 20 години пияни милиционери потопили една хубава алуминиева моторница. Същата година започнали да пълнят язовира както сега го занете и за известно време, някъде до началото на 90те  нивото било все високо. Едно лято поливали много, нивото паднало, обаче от моторницата нямало следа...  :-O-:hmmmm Легендата гласи, че водолази я извадили нощно време  oops
Няколко години по-късно, едни приятели водолази ми показаха една алуминиева моторница в едно село, която се опитваха да възстановяват.... hmmmm
За пъновете е абсолютно вярно: на западния бряг имаше върбалак, който циганите изсякоха за огрев, сега останаха само пъновете.
Това за моторницата вероятно също е истина: до края на 80те, нивото на азовира беше по-ниско, ня източния брак имаше бунгала на 4 или 5 предприятия, вкл. и на полицията. Язовирът се е използвал и за промишлено рибовъдство. После започнали да го пълнят до по-висока кота и заляли бунгалата, с изключение на тези на Плама. Сега, като падне нивото, се виждат бетонните основи на бунгалата

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: