21.11.2024 18:18
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сняг  (Прочетена 40799 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 02.11.2007 13:29 »

Снощи по новините даваха, че от понеделник влиза студен фронт и температурите рязко ще паднат, както виждаме и в страниците с прогнози за времето. Дават сняг да вали в северна България и по планините. Дали другия уикенд няма караме? OK magic magic magic

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #1 -: 03.11.2007 01:33 »

да на някоя полянка дълга 15 м мое и да покараме Confused

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #2 -: 03.11.2007 20:43 »

Общият въпрос, който имам е къде може да се отиде за няколкото дни след Коледа, с надеждата да се покара добре, без това да струва прекалено скъпо. Единствените места където съм карала са  Семково и Банско, но двете са накакви противоположности по отношение на цени и условия.  Всъщност проблемът със Семково е, че миналата година след коледа бяха обработили само най-лесните писти и подозирам че там сезона започва по-късно (примерно с ваканцията на студентите...) Иначе с колегите бяхме там и на тях много им хареса, но пък въобще не им направи впечатление че не можахме да покараме като хората – мисля че и този път ще са склонни с лека ръка да жертват този аспект от ваканцията...Преди седмица-две ходих случайно до Боровец – хареса ми, че не прилича на разорана нива – строи се, но умерено. В понеделник ще звъня на няколко хижи и хотели там, но в интернет и по телефона всички места изглеждат почти едни и същи... Та някакви конкретни препоръки ще са добре дошли...

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #3 -: 03.11.2007 22:26 »

То зависи най-вече къде ще има сняг. Малко кофти време за ски-ваканция сте избрали :-O-: Миналата година беше драматична в това отношение, щото дълго време нямаше сняг. На Боровец около Нова година работеха само Маркуджиците (да ме поправи Ант, ако греша).

В първите дни на януари в Банско имаше що годе сняг, но беше пълно с гърци, сърби и руснаци. После пък дойдоха купища ингилизи за някаква тяхна ваканция.

По принцип вероятно ще ви излезе най-евтино на квартири в Банско или на някаква ведомствена станция на Боровец. За Семково не знам. Не съм ходил там.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Sunny
Администратор

« Отговор #4 -: 03.11.2007 22:45 »

Аз от Банско се отказах отдавна, защото цените станаха прекалено високи и като е така, би трябвало всичко да е наред. Но за съжалениесме обикаляли по заведенията, за да си намерим места, чакали сме много една салата да донесат, почти са ме смачквали на опашка за кабинковия лифт и още куп несгоди. Ходили сме с Юли на Девин в спа хотела - перфектни условия, съвсем нормални цени, лошото е, че се пътува 20тина км. до пистата (не съм съвсем сигурна за разстоянието, но не мисля да е повече). Не знам само колко сняг ще има по това време. Боровец е перфектно за каране, мисля, че вече се намират и хотелчета на приемливи цени. Ще ти дам координати на едно, което приятелка посети съвсем скоро и остана очарована. На Витоша мисля, че не става - няма хотели, пистите не се поддържат добре, освен Лалето.
Бих казала, че за парите, които струва една сносна почивка на Банско, спокойно можеш да направиш същата някъде в Алпите. Юли може да каже повече по въпроса с Алпите OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dee
Буревестник

« Отговор #5 -: 04.11.2007 17:05 »

Венелин, Съни, благодаря за мненията. За съжаление времето за ваканция го избира фирмата - така че какъвто ни бил късмета... Май наистина Боровец е фаворита... лошото е че ще трябва да се боря с цените на Семково  suicide.  Иначе надявам се тази зима де е по-нормална, а и нали някъде писаха, че озоновият слой е започнал да се възстановява. Съни ще съм ти много благодарна ако ми пратиш името на препоръчания хотел.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Sunny
Администратор

« Отговор #6 -: 04.11.2007 17:16 »

dee пращам ти лично с обяснения OK

ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #7 -: 04.11.2007 20:52 »

http://hoteldobrinishte.com/
Аз тука ти предлагам малко се чака на лифта не да седнеш ами да се качиш
пистата е една но винаги перфектно обработена. Има нови собственици
има два апартамента горе в  хижа Безбог има още една хижа и един хотел
долу в града като май предлагат транспорт до горе виж в сайта. Условията са
абе аз цяла седмица си карах на тая пистичка и около нея и съвсем малко ми
втръсна, ама като за семейство е хубаво. На Безбок се води че нон стопо си
вали сняг. Цените ще си ги видиш има стаички по 4-ма горе в хиата които са
мизерни Wink има и стаички долу в хотела които са много хубави Smile има и 2-а
апартамента горе на безбог които са нова придобивка които от снимките
изглеждат много хубаво Smile за фрирайдърите там е много хубаво (ама сам
нетръгвай към самия връх) , На върха се провеждаше миналата година Фрирайд
първенството(шмит да ти разправя, той е вип клечката за там Smile )

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
dee
Буревестник

« Отговор #8 -: 05.11.2007 11:24 »

Благодаря, Ант! Безбог ми е много любимо място, макар че съм ходила само през лятото. Ще го проверя непременно.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Restar
Вятърничав
Публикации: 211

« Отговор #9 -: 05.11.2007 14:01 »

И аз искам да благодаря на Ант.
Свързах се с хората от хотел Добринище - оказах се с късмет. Има една свободна тройка и ето на - от 30 Декември до 9 Януари ще сме там цялото семейство. Условията ме предупредиха че са по-семпли, ама голяма работа. Нали няма да съм в офиса........ Mr. Green  а върху тарабата.
Това ще ми е първата ваканция за 10 дена - насаме с любимите ми хора и моята дъска.

Ант,
първото спускане ще викам по цялото трасе: "Мерсиииииииииииииииииии, братлеееееееееееееееее"

Само се моля да има сняг. Все пак е 2200 м н.в.

Ако имаш още инфо за там - терен, екипировка, т.н. - казвай. Приемам наставления.
Dee  не се чуди - ами идвайте с бандата. След 03 Януари хижата щяла да се освободи.
XCite
Духовит
**
Публикации: 166

« Отговор #10 -: 05.11.2007 15:20 »

Още един глас за Боровец. На мен там ми харесва. Миналата година нямаше голяма навалица. Има прилично разнообразие от писти. Макуджиците са високо и дават доста по-добър шанс да се кара от Пампорово и Витоша например. За хотели и цени не знам как е.

JP XCite 150l,
Aerotech Phantom 6.2m
Sailworks Retro 7.5m
Hot Sails Maui 9.0m
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #11 -: 05.11.2007 16:43 »

Има малко по-евтин вариант за Боровец, като си намерите квартира в Самоков. До горе са май 10-15км и през сезона вървят много маршрутки.
Във всички случай излиза по-на сметка от наемането на хотел в Боровец.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #12 -: 05.11.2007 17:33 »

Има малко по-евтин вариант за Боровец, като си намерите квартира в Самоков. До горе са май 10-15км и през сезона вървят много маршрутки.
Във всички случай излиза по-на сметка от наемането на хотел в Боровец.

Сащо така и много ,ъпгрейтнати на файтони каруци... (:-pp) (:-pp) (:-pp)

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #13 -: 05.11.2007 17:38 »

От сутринта вали сняг в Самоков та да видим какво ще излезе.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
valko_extreme
Духовит
**
Публикации: 127

« Отговор #14 -: 05.11.2007 21:00 »

А бе хора на това Безбожко езеро може ли да се кара уиндсърф  :-O-: oops :-O-:

Повелителя на Костурите