21.11.2024 11:45
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Места за каране  (Прочетена 48453 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« -: 15.06.2020 13:30 »

Капрун - Австрия

Преди няколко години ходихме в Капрун. Австрийски курорт в най-близката до нас част от Алпите. Пътя беше около 20 часа и е дълъг към 1300км, пътувахме две коли с по 4 човека. Там бяхме заели два апартамента в хотел с пълно оборудване (посуда, печки..) по двама души в стая. Заведения има на всеки ъгъл, малко извън курорта има магазин като Метро с цени като в БГ. Взехме си карта за 6 дни която тогава струваше 140Е. Не помня колко беше хотела, но не беше скъпо. Картата покрива градския транспорт и всички лифтове в курорта, като пистите са 100км. Опашка има само в началото, но е за 10-ина минути.
Като цяло с хранене сутрин и вечер в "къщи", картата и целия път разделен на 8 ни струваше по 500лв на човек, оборудване си носихме и не помня какви бяха цените за под наем, но всичко беше ново и лъскаво.
Да не забравя да уточня, че бяхме там след 6 януари, преди тази дата цените бяха по-високи.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 08.11.2007 12:42 »

Информация от drv:

Австрия, Тирол,  долината Zillertal, гледчера Хинтертукс - Hintertux . Миналата година  април месец ходихме там за 1 седмица. Избрах този гледчер от страх, че няма сняг на другите места (на гледчера се кара и лятото - около 20 км. писти). Страха се оказа неоснователен и карахме и по другите курорти.
1. Пътуване 1300 км от които може би около 200-300 по много тесни пътища из аплите - сумарно при бързо каране около 15 часа.
2. Скипас за 6 дни около 170 евро.
3. Писти: - Всякакви, скипаса важеше ако не ме лъже паметта за сумарно 600+ км. писти в 5-6 ски центъра (на около 10тина км, един от друг с кола). Иначе повечето курорти бяха свързани с писти и съоръжения. Най високата точка е при гледчера - 3250 м. Там почти всеки ден валаше сняг. Пистите както може да се очаква идеално обработени и от всякакъв тип - от сини до черни, много дълги - някои бяха с денивелация близо 2000 м. В единия от курортите се намираше и най-стръмната писта в Австрия - Харакири Smile . Опашки, блъсканици и чакане са непознати думи. Съоръженията са изключително бързи и удобни. Пистите са с всякакво изложение И,З,С,Ю.
За паудеро (powder-о Smile ) няма да споменавам - има колкото душа иска, при това се стига с лифотве.
4. Спане:  46 EUR за единична стая и полупансион в тризвзден семеен хотел. После се оказа, че има далеч по евтини места.
5. Храна: В ски центровете има огромни, ресторанти на самообслужване където за 200-300 грама пържола + 300-400 гр. картофено пюре плащаш 6-7 евро. Бирата беше от 2 евро нагоре. Това са применри цени в ресторант който е на 2500 м. надм. вис.
6. Забавления - изглеждаше ми слаба работа в това отношение. Не страдах, защото не оставаха сили за вечерта .
7. Придвижване: Почти навсякъде имаше огромни безплатни паркинги до кабинките които качват към ски центровете. Иначе има и т.нар. skibus които са безплатnи и обикалят постоянно.

Всички останахме страшно доволни.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109

« Отговор #2 -: 14.11.2007 01:02 »

Една моя колежка също сподели хубави впечатления от Zillertal. Била е там миналата зима. Спали ли са в апартамент - 30E на човек, без включена храна.
Ето и link към site-a, kъдето има инфо за курортите, пистите, цените на картите, възможности за настаняване: http://www.zillertal.at/
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109

« Отговор #3 -: 29.11.2007 14:13 »

Ето и link към Италиянски курорт (Pozza di Fassa)  в Алпите ( Доломити): http://www.fassa.com/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=81977

Моя колежка сподели хубави впечатления от там.

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 29.11.2007 17:19 »

Ето и link към Италиянски курорт (Pozza di Fassa)  в Алпите ( Доломити): http://www.fassa.com/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=81977

Моя колежка сподели хубави впечатления от там.

Е те тука също е много добре - снега е гарантиран (глетчера Хинтертуксер)

http://www.hintertuxergletscher.at/en/

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Kamin
Полъх
*
Публикации: 88

Enjoy your life

« Отговор #5 -: 30.11.2007 11:58 »

Януари 2002 г. ходих в курорта Пояна Брашов в Румъния. Останах с хубави впечатления. Двете най-високи точки на курорта са Postavarum 1799 м и Cristianul Mare 1690 м. Курорт предлага 9  писти с различни уровни: 2 сложни, 4 средни, 2 леки и 1 учебна. Дължина на писти от 300 до 4600 м. Единственно, не съм доволен, от това, че по това време имаше доста хора на писти, и не можах да си карам със скорост, така както ми се искаше. Обаче все пак, ваканция е била хубова!!! Там съм запознал с сноуборд за пръв път Smile и от тогава направо се в любих в сноубординга  Cool
Nasko Maidena
Полъх
*
Публикации: 26

« Отговор #6 -: 05.12.2007 15:38 »

Здравейте,

Ето едно място за каране: БАНСКО!!!

Тази година открихме сезона на 25.11.2007. Има филмче по въпроса. Моля не пробвайте опасно е (както казват по ТВ-то). Имаше доста сняг за добро откриване, дори пуснахме и едно ЕКСТРЕНО taz....

Аз очаквах скали и изненади под снега, но се справих. Наложи се да прескоча една скала, и останах без последствия.

Тази седмица има още 50 см нов сняг, така че екстремисти на РАБОТА...

Поздрави Brrrr

Наско с Мейдъните
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #7 -: 23.10.2008 20:49 »

Мисля, че е време да актуализираме темата...
Ще ми е интересно да споделите къде карате в България -  аз лично карам на Боровец. Допада ми с компактността си, изчистените пътища - за разлика от Пампорово, нощната писта и естествено приятелите, които намирам в "Ледени ангели".. Виждам от други теми, че и много от вас карат там - ще се радвам да се засечем със ските и сноубордовете - като не можахме със сърфовете....
Още по-интересна ще ми е информацията за ски в Австрия. Чета по форумите, че може да се наемат къщи (ако не е късно вече естествено) за около 20 + човека и цената е много приемлива...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #8 -: 23.10.2008 22:10 »

Рядко ходя и на Банско и на Боровец свиквам вече да си купувам
сезонна карта за Витоша Smile но ако се съберем юнаци ще скокна и
до Боровец ама ако вдигнат наново цените и стане над 55 лв картата
мисля че аз ще пасувам Wink
Витоша е планината Wink, а за извън България съм хвърлил поглед на Чили Wink
http://www.skiportillo.com/ тук най-вече за около 1600 долара трябва да стане
за една семица Wink сега остава да стана милионер  :D

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #9 -: 23.10.2008 23:00 »

... аз лично карам на Боровец. Допада ми с компактността си, изчистените пътища ...
Тази година ,Боровец беше под всякаква критика.Ястребците в критично състояние - покрити месеци наред с чакъл,наместо сняг. Снежни оръдия -единствено на Ситняково .Дори ски училищата бяха принудени да ползват " Червено знаме ",заради невъзможните условия по другите писти. Картата през седмицата 50лв. - за БГ граждани 20,но...само на Ястребец.Цените по заведенията - без коментар  Censored :#@: angry

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Sunny
Администратор

« Отговор #10 -: 24.10.2008 09:53 »

Ние с Юли поради липса на свободно време обикновено караме на нощно Лале на Витоша - винаги перфектно обработена писта, само лифта ни разбива просто. Още имам синини по краката  taz. А слизането на Юли от този лифт трябва да бъде заснето, уникално е просто и винаги различно, но никога на борда (:-pp) (:-pp) (:-pp)
 Понякога успяваме да отскочим до Боровец, а пък миналата зима изкарахме цяла седмица на Банско (10x to Venelin, който ни нави).
Аз по принцип на Банско отдавна се отказах да ходя поради куп причини. Едната от които е, че щяха да ме смачкат на кабинковия лифт, такава навалица имаше. На мен идеята за каране и почивка не ми да се ръгам 2 часа на опашка и после да си рискувам живота на някоя от пистите, където карат някакви камикадзета с 200 и всеки ден има някой размазан невинен човечец.
Боровец си остава фаворита ми ако имам цял свободен ден. Обаче да е през седмицата, когато картата е по-евтина и няма толкова хора и също ако си нося сандвич в раничката, защото там цените винаги са били абсолютно безумни по заведенията, дори и в някакви дървени избушени бунгалца, дето има само чай и мляко с какао и те са егати цифрата.
Ама мнго черно описах нещата, просто си споделям мнението. Иначе вече с нетърпение чакам някой здрав юг да ходя да карам сърф (:-pp) (:-pp) (:-pp) Yes Yeee
А забравих да кажа, че на нощното Лале миналата зима ни спря тока и карахме доста.....слепешката Cool

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #11 -: 25.10.2008 00:47 »

Ние с Юли поради липса на свободно време обикновено караме на нощно Лале на Витоша - винаги перфектно обработена писта, само лифта ни разбива просто. Още имам синини по краката  taz. А слизането на Юли от този лифт трябва да бъде заснето, уникално е просто и винаги различно, но никога на борда (:-pp) (:-pp) (:-pp)
 Понякога успяваме да отскочим до Боровец, а пък миналата зима изкарахме цяла седмица на Банско (10x to Venelin, който ни нави).
Аз по принцип на Банско отдавна се отказах да ходя поради куп причини. Едната от които е, че щяха да ме смачкат на кабинковия лифт, такава навалица имаше. На мен идеята за каране и почивка не ми да се ръгам 2 часа на опашка и после да си рискувам живота на някоя от пистите, където карат някакви камикадзета с 200 и всеки ден има някой размазан невинен човечец.
Боровец си остава фаворита ми ако имам цял свободен ден. Обаче да е през седмицата, когато картата е по-евтина и няма толкова хора и също ако си нося сандвич в раничката, защото там цените винаги са били абсолютно безумни по заведенията, дори и в някакви дървени избушени бунгалца, дето има само чай и мляко с какао и те са егати цифрата.
Ама мнго черно описах нещата, просто си споделям мнението. Иначе вече с нетърпение чакам някой здрав юг да ходя да карам сърф (:-pp) (:-pp) (:-pp) Yes Yeee
А забравих да кажа, че на нощното Лале миналата зима ни спря тока и карахме доста.....слепешката Cool

Съни, май картата е евтина само събота и неделя. През седмицата е скъпа. Това за мене е напълно лишено от лигика, но е факт.

kony
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #12 -: 25.10.2008 08:41 »

Някой знае ли нещо за нови лифтове или писти на Витоша и Боровец. Или поне подобряване на условията. Тази година нямам избор и сте карам само там. нощтното лале не се ли заледява?

Starboard Go 133, Futura 111
SuperFreak 4.7, 6.3
Severne Gator 5.5, 7.0
Sunny
Администратор

« Отговор #13 -: 25.10.2008 11:06 »

kony нощното лале съм го виждала на -20 градуса перфектно обработено и няма грам лед. Според мен условията са отлични, само лифта да сменят OK
На Боровец ако не знаеш на Ястребец смениха котвата дето се прекачваш с триседалков хубав лифт. Иначе за други нови не знам(поне в последните няколко години)

Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #14 -: 25.10.2008 13:25 »

Съни, май картата е евтина само събота и неделя. През седмицата е скъпа. Това за мене е напълно лишено от лигика, но е факт.
На Боровец през седмицата ИМА намаление. 20 или 22 лева (не помня точно) за лифта "Ястребец-експрес", от който пускате съответно писти Ястребец 1,2,3 . Никакви хора, бърз лифт, дълги разнообразни писти (при наличие на достатъчно сняг - почти идеални за каране).

Дано и тази година да я има тази оферта. Ако от София тръгнат двама души с кола, на практика излиза по-евтино, отколкото на Витоша. Карането определено е по-хубаво, а пусканията - повече.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Страници: 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: