24.11.2024 18:42
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Здравейте!  (Прочетена 23704 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #30 -: 22.07.2005 18:31 »

Емо каза, че на Доспат имало 2 много хубави хотела - Панорама и Тихия кът. В Панорама стаята била 23 лв и било много луксозно, а на Тихия кът готвели невероятно. От терасата се виждал язовира и боло невероятно. Мисля и там да погледнем :D

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Hristo
Полъх
*
Публикации: 14

« Отговор #31 -: 25.07.2005 09:19 »

Аз само да изплача мъката си, голяма борба падна с тази 130 литрова дъска, целият съм в мазоли от старт шкота(ех как ми се искаше да кажа, че са от гика), голямо падане падна, така не съм падал не помня от кога..... Sad иначе на Батак си беше страхотно!
Хубава седмица на всички от мен.

ITso
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #32 -: 25.07.2005 22:48 »

Hristo parvo da te uspokoq .Predi da ti izlezat mazoli ot gika izlizat ot star6kota ,vsi4ki sme minali ot tam. Wink Taka 4e ne gubi nadejdi  hip Surfis ne se stava lesno, kato po filmite. Wink  Wink  Wink
Hristo
Полъх
*
Публикации: 14

« Отговор #33 -: 26.07.2005 08:53 »

Да така е, ама аз знаеш ли как хубаво си карах една 200литрова с шверт, а сега като се качих на тази и все едно че не съм се карал преди, страшно нестабилен се чувствам и не знам къде бъркам

ITso
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #34 -: 26.07.2005 10:03 »

Ице, разбирам те и аз съм така, возех си се стабилно на една бора и след това от както си взех един 120л мистрал само пувам около дъската Confused

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
vlad
Духовит
**
Публикации: 194

« Отговор #35 -: 26.07.2005 11:31 »

Цитат на: "Hristo"
Да така е, ама аз знаеш ли как хубаво си карах една 200литрова с шверт, а сега като се качих на тази и все едно че не съм се карал преди, страшно нестабилен се чувствам и не знам къде бъркам

Абе, разлика голяма няма. Просто трябва да потърсиш опората не в дъската, а в тежестта на рига. Дръж коленете по-свити докато хванеш гика и се "дръж" за рига(чрез стартшкота). Гарантирано ще се усетиш по-добре. След като си държал вече гик, стигнеш ли до него нещата не са особено различни. Само трябва да изнесеш тежестта на тялото напред, към носа, а не да виснеш на кърмата.

УСПЕХ :D
Odin
Отнесен от вихъра

« Отговор #36 -: 26.07.2005 11:42 »

Всичко е ясно до момента с изнасяне на тежестта към носа. Как се прави?

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
Sunny
Администратор

« Отговор #37 -: 26.07.2005 12:50 »

Цитат на: "Odin"

Тялото ти трябва да е в противовес на рига, за да държиш баланс. Тоест ако искаш да "пускаш" - даваш мачтата напред, а тялото назад. Ако искаш да "качваш" срещу вятъра - мачтата назад - тялото напред. По принцип при истинското каране, когато си в налъмите тялото трябва да бъде изнесено настрани - извън дъската и да се тежи на трапеца и платното и тогава по същия начин е "качва" и "пуска" по вятъра.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #38 -: 26.07.2005 12:54 »

Никъде не бъркаш. Преминаването в толкова малко литри винаги е свързано с нестабилност и отчаяние. Каквото и да е - не се отказвай и ще свикнеш. Никой не е казал, че сърфа е лесен спорт - при това е и екстремен. Ако беше лесен - всички щяха да карат. Борбата е голяма, но после удоволствието е неописуемо. Всичко зависи от теб - колкото по-упорит си и тренираш -толкова по-бързо ще се научиш. Със сигурност това на 200 литровата дъска не е никакво каране. Това, което правиш в момента ще те доведе до истинско каране. Иначе ако искаш само да се возиш си оставаш на голямата дъска, но мисля, че ти вече си взел правилното решение :D

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #39 -: 29.07.2005 10:46 »

А, какво стана с вашето пътешествие, състоя ли се, разкажете Smile И аз искам на Доспат.....Smile

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #40 -: 29.07.2005 14:21 »

Цитат на: "lukcheto"
А, какво стана с вашето пътешествие, състоя ли се, разкажете Smile И аз искам на Доспат.....Smile

Състоя се :D  Писах за него и даже сложих снмики...ама нямаше вятър Cool

vlad
Духовит
**

« Отговор #41 -: 29.07.2005 17:47 »

Не можеш да ме убедиш, че си карал с 200 литрова дъска. Че си се возел - съгласен съм, ама каране с такава дъска Rolling Eyes
Че тя е като котва. Духне вятър и вместо да върви те спъва. Друго си е по-малката дъска. Е, вярно, че с малка дъска ти е гот, когато има достатъчно вятър. Ама то нали затова и така се казва - не просто дъска, а уиндсърф Wink
vlad
Духовит
**

« Отговор #42 -: 29.07.2005 17:53 »

Цитат на: "Odin"

Забравих да кажа, че трябва да глисираш и да си стъпил поне в предния биндунг (налъм). Това важи при най-удобния курс - халвинд (90 градуса на вятъра) и особено при най-емоционалния - бейдевинд. Просто изнасяш раменете напред (към носа), а краката си стоят обути в налъмите Wink

А обяснението, което дава Съни е много удачно. Тъй като дъската е малка, цялата опора идва от баланса между тялото на сърфиста и тежестта на рига. Колкото повече ригът те дърпа, толкова повече му се опъваш и обратно - ако те бута и ти го "буташ" (гледаш да прибереш центъра на тежестта си по-близо до дъската). Истината е в баланса. Тогава просто усещаш, че ригът те ДЪРЖИ.

Один, нали си на острова след средата на август. Там ще стане, почти е сигурно!!!
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #43 -: 29.07.2005 23:43 »

Цитат на: "vlad"
Не можеш да ме убедиш, че си карал с 200 литрова дъска. Че си се возел - съгласен съм, ама каране с такава дъска Rolling Eyes
Че тя е като котва. Духне вятър и вместо да върви те спъва. Друго си е по-малката дъска. Е, вярно, че с малка дъска ти е гот, когато има достатъчно вятър. Ама то нали затова и така се казва - не просто дъска, а уиндсърф Wink
Еххххх Влади, забравил си времето когато бяхме малки а сърфовете големи... Wink  hip  Cool  Rolling Eyes  Twisted Evil

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Odin
Отнесен от вихъра

« Отговор #44 -: 01.08.2005 10:30 »

Влад, надявам се някои от майсторите докато си почива да даде савет на място, защото ако не ми мине котка път се надявам на 13 август след обед да хващам пътя hip

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: